Widok

Pasożyty - gdzie zrobić badanie w Gdyni?

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Muszę zrobić badanie dziecku w kierunku pasożytów, lamblii. Dodam że prywatnie, ale chciałabym oddać próbki do jakiegoś dobrego laboratorium gdzie jest szansa na wykrycie tego paskudztwa. Co polecacie? Procner? Ceny mają wysokie (i Pani w rejestracji niemiła :)) ale wiadomo nie cena najważniejsza. Biorę pod uwagę też Diagnostykę, od razu zrobiłabym tam badanie na poziom wit. d za jednym zamachem bo Procner się nie podejmie, ale nie wiem jak tam z wiarygodnością.....wykryli gdzieś komuś coś?

Ps. to prawda że na obecność lamblii robi się tylko jedno badanie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
generalnie pasożyty wykryć w badaniu bardzo ciężko, nie wiem jak z badaniem konkretnie na lamblie
niestety...ale próbować trzeba. Słyszałam że najlepiej zrobić badania w czasie pełni.
laboratorium felix warszawa, wysylka kurierem, w Gdyni slabo z wykrywalnoscia ;)

http://www.laboratoriumfelix.com/badania,s,1.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
droga Aniu-czy jak tam sie naprawde nazywasz, nie spamuj kazdego forum dotyczacego badan, linkiem do felixa. Nam lekarz badanie kalu na pasozyty czy lamblie zawsze kaze jechac do Procnera, a jest to dobry gastroenterolog dzieciecy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki `mama
Nie spamuje, akurat ja jestem starym uzytkownikiem ;) a felixa polecam tylko dlatego,bo sama wysylalam do nich probki. Mamy dzieci chorych na azs polecaly mi je, jako jedyne wiarygodne .... milego dnia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja tez bym polecal Felixa. Maja procedure wysylki probek kurierem. A dzis kiedy pociag do Warszawy jedzie raptem 3 godziny, mozna zebrac probki w tygodniu, w sobote wczesnie rano wskoczyc do pociagu i zawiezc probki do felixa (pracuja w soboty ale krotko) a pozniej zrobic sobie weekend w stolicy, troche pozwiedzac, zrobic fajne zakupy itd. Trzeba tylko pamietac, ze na lamblie probki zbiera sie co drugi dzien, trzeba jesc duzo tlustych rzeczy w tym czasie, pobierac probki z roznych miejsc w kale i caly czas przechowywac probki w chlodnym miejscu - lodowka a na czas podrozy torba termiczna plus wklady do lodowek turystycznych wczesniej oczywiscie schlodzone.
Procner! wykryte i wyleczone.
ew. nasza alergolog podpowiadała oddanie próbki do laboratorium weterynaryjnego

ponawiam pytanie, gdzie polecacie zrobić badanie na pasozyty? Procner jeszcze dziala?

Polecam uck laboratorium mikrobiologiczne.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

do góry