Widok

Patodeweloperka z Bojana już nawet w telewizji

Zapraszam do obejrzenia:
https://gdansk.tvp.pl/36038264/w-twojej-sprawie?fbclid=IwAR0KXq3S0IwcPG8LteYTbwgCkbZe3ZG1dqpAM1Qo0LmGi96YUCF7_hsSekk
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Grunt że nie jeździ na kradzionym paliwie :P
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

To ty pewnie jesteś tym poszkodowanym pszczelarzem bez dowodów?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Seba podpisze się jako Jan i nikt się nie skuma hehehe najlepiej żeby pszczelarz oddał ziemię do gminy jak to się u nas przyjęło za złotówkę to by się sebuś z rysiem cieszyli
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie, właściciel pasieki myśli że zgarnie kilka worów kasy - w zasadzie już zgarnia organizując zrzutkę bez dowodów. Ma małe doświadczenie = pierwsza ostra zima i sobie nie poradził.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Każdy widzi to co chce widzieć. Żadna ze stron nie ma tak naprawdę żadnych dowodów na swoją wersje. Podobno woda została w końcu pobrana do badania to może coś się uda ustalić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jan
2021-05-07 10:12:22
Słaba zagrywka właściciela działki, który przedstawił wyimaginowaną wycenę za swoje "bagienko". A deweloper nie skorzystał z jego "oferty". Tradycyjna Polska, Polak Polakowi pod górkę robi, pseudo pszczelarz trzyma ule na podmokłym terenie z sztucznie wykopanym stawem gdzie ryby mu się duszą bo przerębli nie robi zimą i narzeka że mu pszczoły padają bo chorują. Jakby ktoś się wsłuchał do deweloper tłumaczył że przesunął płot w głąb swojej działki by oczyścić rów melioracyjny i odprowadzać wodę na SWOJĄ działkę i do swojego rowu. Byłem nam miejscu i widziałem chlewik tego pana na działce, jak trzyma taki porządek i dba o zdrowie swoich pszczół jak o działkę to sam jestem w stanie przewieść te pszczoły do bardziej odpowiedzialnych pszczelarzy. Zakupiłem dom na terenie inwestycji i jestem z tego bardzo zadowolony. A sam właściciel firmy jest ostatnią osobą, która chce komukolwiek szkodzić i robić pod górkę.
seba, daj już spokój
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wazeliny zabrakło w Bojanie, Kielnie, Koleczkowie i Chwaszczynie. Najlepiej, żeby zainteresowani się w ogóle nie odzywali. Lepiej niech się zajmą prawnikami, a forum swoje wypowie bez bardzo sugestywnych podpowiedzi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Typowe podejście, któremu za przepłacony rumpel nic dookoła nie przeszkadza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słaba zagrywka właściciela działki, który przedstawił wyimaginowaną wycenę za swoje "bagienko". A deweloper nie skorzystał z jego "oferty". Tradycyjna Polska, Polak Polakowi pod górkę robi, pseudo pszczelarz trzyma ule na podmokłym terenie z sztucznie wykopanym stawem gdzie ryby mu się duszą bo przerębli nie robi zimą i narzeka że mu pszczoły padają bo chorują. Jakby ktoś się wsłuchał do deweloper tłumaczył że przesunął płot w głąb swojej działki by oczyścić rów melioracyjny i odprowadzać wodę na SWOJĄ działkę i do swojego rowu. Byłem nam miejscu i widziałem chlewik tego pana na działce, jak trzyma taki porządek i dba o zdrowie swoich pszczół jak o działkę to sam jestem w stanie przewieść te pszczoły do bardziej odpowiedzialnych pszczelarzy. Zakupiłem dom na terenie inwestycji i jestem z tego bardzo zadowolony. A sam właściciel firmy jest ostatnią osobą, która chce komukolwiek szkodzić i robić pod górkę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Patrząc na deweloperów i ich cwaniactwo to jestem skłonny bardziej wierzyć pszczelarzowi. Co któraś inwestycja patodeweloperów ma jakieś chore akcje, a tu nagle rycerz na złotym koniu się trafił i obrońca cnót. W tym programie widać jaki to cwaniak.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

To niech poszkodowany pszczelarz może w końcu udostępni jakikolwiek dokument potwierdzający jego słowa. Póki co robi zrzutkę i naciąga ludzi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tego co zniszczył krajobraz, wizerunek całego kraju. Dziad z kotem to są prawdziwe problemy. Sami specjaliści bez wykształcenia w chorym kraju
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

To niech się przedstawi z imienia i nazwiska
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opinia innego pszczelarza: "(...)W 1:29 widać że korpus ula jest znaczony kałem co może sugerować zwykłą biegunkę jak i nosemosę (nie dopatrzyłem się kału na plastrach (ale są tylko cztery ujęcia plastrów) i w dennicy, więc ciężko jednoznacznie powiedzieć). Dodatkowo w 1:33 widać że kłąb zimowy zawiązał się na skraju ramki (miejsce czerwiu krytego) i poszedł go góry. Mogło być tak że w związku z tym że na środku ramki była pierzga (przerobiony pyłek kwiatowy) i w efekcie ograniczonych zapasów pszczoły padły. Trzeba zaznaczyć że kłąb zimowy to nie tylko pszczoły zimujące ale też czerw (larwy pszczół), dlatego kłąb zimowy nie może sobie "wędrować" dowolnie po ramce bo czerw potrzebuje określonej temperatury do rozwoju. W 2:17 widać że w gnieździe nie ma ani jednego zatworu (czyli taka ramka graniczna wypełniona ociepleniem) - czyli rodzina zimowała na 12 ramkach (ul wielkopolski z tego co widzę) - tak się raczej nie robi (zimuje się raczej na około 8 ramkach) - pszczoły mogły paść z wyziębienia (...)"
Także bez konkretnych opinii ciężko ocenić kogo jest wina. Wszyscy potrafimy z "tłumem" kogoś oczerniać, ale o własne wnioski już ciężko. Ja w tej sprawie cały czas czekam na skany badań i konkretne działania pszczelarza - póki co pszczelarz oczernia dewelopera gdzie się da, ale na np. zbadanie wody gruntowej nie ma czasu (a również uważa, że ryby wymarły przez dewelopera).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

zajmujemy się swoją, naszą wioską, ty zajmij się sobą
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zajmijcie sie swoimi ogrodkami ciekawskie bojanczyki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

2021-04-25 20:46:17
Deweloper "Nowe Bojano" dzielnie udziela się i broni swoich racji na Grupie Bojano FB. Kolejny agent. Tylko czekać aż wyjdzie przypał z zabudową pól przy Warszawskiej, które teraz się dokonuje. Jak nie studnie chłonne to zaraz pojawi się "rów, który był tam od wieków" prosto do strumyka, który wpada do Kaczej.
Ciekawe, może będzie taka sama historia jak na tej brzozowej. A jakość samych budynków można ocenić na inwestycji obok gdzie niedawno wybrałem się na spacer a zdaje się że to ten sam deweloper był - na elewacjach zacieki widać z daleka.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Deweloper "Nowe Bojano" dzielnie udziela się i broni swoich racji na Grupie Bojano FB. Kolejny agent. Tylko czekać aż wyjdzie przypał z zabudową pól przy Warszawskiej, które teraz się dokonuje. Jak nie studnie chłonne to zaraz pojawi się "rów, który był tam od wieków" prosto do strumyka, który wpada do Kaczej.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pszczelarz ma działkę położoną wyżej niż deweloper.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Temat dotyczy innego dewelopera, stad moje zdziwienie, ale fakt faktem tam będzie dużo zniszczeń.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Bojano

Hala Olimpia (9 odpowiedzi)

Gmina chwali się wybudowaniem hal sportowych we wszystkich szkołach. W Bojanie też miała powstać,...

Wszyscy jesteśmy śmieciarzami (5 odpowiedzi)

A przynajmniej tak wyglądają podjazdy większości domów w Bojanie. Śmieciarka odbierająca odpady...

KOMUNIKACJA W KOLECZKOWIE (60 odpowiedzi)

Witam mieszkańców Koleczkowa. Chciałabym zapytać jak można dostać się do Koleczkowa z Chyloni ?...

do góry