Widok

Pediatra chełm, ujeścisko, orunia gór

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Szukam pediatry z okolic jw dla mojej córeczki. Proszę o opinie sprawdzonych pediatrow ktorzy są kompetentni, mają trafne diagnozy, nie faszerują antybiotykami i mają podejście do dzieci. I nie chodzi mi o opinie " ja polecam dr... Chodze do niej i jest ok" bo wiadomo że każdy poleci swojego pediatre, a jak dziecko nie choruje to lekarz nie ma sie jak wykazac. Proszę o polecenia sprawdzone jak np dziecko często choruje i lekarz zawsze radzi sobie i wie co i jak. Z gory dziekuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przychodnia na ul. Warszawskiej -"Rodzinna", dr Zalewska, chodziłam do niej ja, potem moje siostry, dokładna, miła i kompetentna. Mama zawsze ją chwaliła, a ja nie pamiętam jakiś złych incydentów, w związku z wizytą u lekarza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przychodnia wilanowska - dr Rzeczycka, super kobieta naprawde polecam
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki czy ktoś jeszcze może polecić lekarza który będxie nie tylko miły ale zna się na rzeczy?
Dr Rzeczycka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzieki, jestem dość wymagajaca jesli chodzi o lekarze dla corki. Wczesniej chodzilam do dr wegrzyk wspanialy pediatra! Ale dojazd z chelmu jest uciazliwy:/ czy jeszcze kto poleci pediatre z okolic chelmu, ujesciska, oruni gornej, moreny?
Również polecam dr Rzeczycką
Rzeczyka odchodzi z Wilanowskiej
Czyli rzeczyckiej nie mam brać pod uwagę?:/ a kiedy ma odejść i czy to już pewne?
JA CHODZIŁAM z małą do dr Skowron na Wilanowskiej ale też odeszła :( a przyszedł jakiś starszy pan, nie pamiętam nazwiska, byłam na szczepieniu z małą, ale wrażenie... no... średnie :l
a gdzie odchodzi i kiedy?
image
Na Oruni Górnej w Baltimedzie - dr Turczyńska i dr Stryk. Obie fachowa pomoc i świetne podejście do dzieci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Magda twoj ton wypowiedzi wskazuje na brak szacunku dla innych internautow.
Nie moesz zadac, tylko mozesz prosic.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też Magdo jesteś przewrażliwiona :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja odradzam dr. Rzeczycką. Nie rozpoznała nietolerancji laktozy, lekceważyła moje sugestie odnośnie tego, że z dzieckiem coś się dzieje, ze ma problemy gastryczne. Nie dała skierowań na badania. Dopiero gdy badania zrobiłam na własną rękę, zmieniłam lekarza, który postawił właściwą diagnozę i skierował dziecko na dalszą diagnostykę w szpitalu. Dodatkowo dr Rzeczycka wiecznie przepisywała małemu antybiotyk.
Teraz od 1,5 roku jesteśmy pacjentami dr Dymkowskiego. Nie przepisuje niepotrzebnie antybiotyków, diagnozy stawia trafne. Dr Rzeczycka z przychodni "Nowy Chełm" od miesiąca przeszła do przychodni na wzgórzu. Mam nadzieję, że nigdy na nią nie trafię w razie zastępstwa za dr Dymkowskiego.

image
Dzięki za wszystkie opinie! Czy ktoś jeszcze mi pomoże?
Na chełmie doktor Malinowska dobry lekarz dwa lata mój synek do niej chodzi i jak narazie żadnego zarzutu
Podbijam!
Witam.
Jeżeli interesuje Cię Stary Chełm to polecam dr Kotarską-jest świetnym pediatrą i mimo,że z racji przeprowadzki zmieniałam lekarza to i tak jak mam wątpliwości "lecę" do niej.
Pozdrawiam.
Bardzo dziękuje! A czy jest jakaś pediatra która pracuje też w szpitalu? Ktoś może wie?
Proponuje z przychodni ze starego Chełmu dr Skoczyńską ,mój syn do niej należał ,pani doktor jest rzeczowa ,potrafi postawić trafną diagnozę ,po za tym nie przepisuje antybiotyków bez potrzeby ,mój syn ma 9 lat w ciągu tego czasu raz pani dr przepisała mu antybiotyk .
Po urodzeniu drugiego dziecka z lenistwa przepisałam sie bliżej do domu do przychodni nowy Chełm do dr Malinowskiej ,pani dr jest bardzo miła ale mam wrażenie że to jedyna jej zaleta bo jak rozmawiam z znajomymi mamami do wszystkie dzieci mają te same leki zapisane czyli ten sam syrop na kaszel i tantum verde ,czyżby wszystkie na to samo chorowały ,często jest tak że muszę sama wypytywać pani dr co mogę dawać co nie.
Teraz na starym Chełmie powstanie a właściwie to już stoi tylko kończą remont ,kolejna filia przychodni Nowy Chełm ,dużo lekarzy z innych przychodni przejdzie do niej ,ja jednak postanowiłam że wracam do mniej reprezentacyjnej i bardzo niewygodnej dla mamy z dzieckiem w wózku przychodni na starym Chełmie do dr Skoczyńskiej.
Dzięki
Podbijam
Ja też polecam przychodnię na Warszawską- chodziłam tam ja jako dziecko, a teraz chodze z moim dzieckiem- dr Pietrzyk oraz prywatnie na Ujeścisku, na Płockiej dr Kotulak- stzrsza doktor z doświadczeniem, podejściem do dzieci i przyjmująca wszystkich o każdej porze jak w przychodni nie ma już dawno miejsc :/
Odświeże wątek , może ktoś mi jeszcze polecie DOBREGO pediatre :)
A czy do dr Poetrzyk zapisza moje dzieci bez problemu?(jedno chce przepisac z innej przychodni a drugie nowonarodzone musze dopiero zapisac).
Jak maz zapisywal corke 3 lata temu do przychodni swietokrzyskiej i chcial do konkretnej doktor ja zapisac to nie zapisali jej tak jak chceilismy,bo miala juz niby komplet pacjentow i tylko do jednej byly zapisy,wiec w sumie zadnego wyboru mi nie dali:/
nie chcialabym aby sytuacja sie powtorzyla,wiec pytam czy w przychodni na ul.Warszawskiej moze byc taki problem
mialo byc Pietrzyk:)
najlepiej zadzwonić i spytać http://www.gdansk.medrod.pl/pl/rejestracja
ja zapisywałam dzieciaki rok temu i nie było problemu
również dołączam się do pozytywnej opinii nt. pracy i osoby dr Pietrzyk.
Od urodzenia prowadzi moje dzieci (2007 i 2009). Jestem zadowolona - nieustannie dokształca się i opowiada "nowości" z prasy fachowej, antybiotyki przepisuje b. przemyślanie i tylko wtedy, gdy ominąć się go już nie da. Co jest dla mnie ogromnym plusem - ma ogromne doświadczenie, m.in. z pracy w szpitalu. Moje dzieci może nie są jakimiś specjalnie trudnymi "przypadkami medycznymi" do leczenia, jednak mimo to mogę dr Pietrzyk wyłącznie chwalić.
Do tego to bardzo ciepła, cierpliwa osoba,dla której praca lekarza naprawdę widać, że jest powołaniem, a nie "dopustem".
Pozdrawiam!
podrzucam watek.

może ktoś aktualnie ma jakiegoś super pediatrę, godnego polecenia z okolic Chełmu, może być ciut dalej, oby był dobry.
Przez naszego niekompetentnego lekarza trafiliśmy do szpitala i miarka się przebrała, muszę zmienić...
polecam dr Turczynczka z baltimedu na oruni gornej. kompetentna rzeczowa. nie ma problemu z zarejestrowaniem, bo rejestrujesz sie dzien wczesniej internetowo, lub dzwonisz nastepnego dna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
dziekuje za info.

a czy któras mama się orientuje czy na Reformackiej (obok szkoły) w tej przychodni jest pediatra?
Tak jest pediatra
Dziekuje :-)
A może Pani korzysta ze swoim dzieckiem z tej przychodni i może kogoś polecić ;-)?
Właśnie wracam z Reformackiej, gdyby ktoś szukał, to niestety pediatry tam nie ma :(
Odświeżam temat. Może jakieś nowe opinie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

do góry