Widok

Pępek

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny chciałam się Was spytać jaki pępuszek mają Wasze dzieci?
Może to dziwny temat ale rodzina i znajomi dziwią się pępkowi Amesi i pytają dlaczego taki ma.
A ma taką kuleczkę a nie dziurkę :)Kuleczka powstała od drugiego podwiązania pępowiny która okazała się być gruba.
A czy jeżeli mają kuleczkę ,Wasze dzieci się nią bawią??
Amelka notorycznie podnosi koszulkę do góry i łapie pępek kręci i kręci w różne strony.Nawet gdy śpi robi to przez sen.

Czekam na odpowiedzi :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madzia ma normalny taki z dziurka, wcześniej miała wystający a teraz zrobił jej się normalny.
imageimage
Śmieszne to że Twoja Amelka robi to przez sen. Kurczę ja tak robiłam z pierścionkiem kręciłam na palcu jak spałam :P
imageimage
Sandrulka Amelka to robi w ten sposób: podnosi jedną reką piżamę do góry i przytrzymuje a druga miętoli pępek :P

Gabryś nie ma takiej "pustej" w środku dziurki ;) tylko taką z widocznym węzełkiem - ale nie wystającym :P
mój mały też ma bardziej taki wypukły niż dziurkę:)ale nic z tym nie robi.u nas tak związali,że położna nie mogła klamerki odciąć tylko kikutek odpadł z klamerką:(
image
image
Może lepiej udać się do chirurga na konsultację. Może to przepuklina? Pępek powinien być wklęsły.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pokaże Wam jak to wygląda
Daria przepuklina raczej nie gdyż Amesia ma tak od urodzenia.
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to nie wiem, bo mi sie wystający pępek z przepuklina zaraz kojarzy, ale to nie wygląda jak przepuklina, bo przepuklina raczej inaczej wygląda.

Może taka jej po prostu uroda, ale jak Cie to męczy to nie zaszkodzi iść do lekarza przecież
moja kuzynka tez tak miala ;) az do 6 roku zycia .. teraz ma normalny wklesly ;)
image
image
Daria nie męczy mnie to ...chciałam wiedzieć czy Wasze dzieci też takie mają gdyż co poniektórych to dziwi.
Colorwomen moja Amela ma podobny pępuszek do Twojej ,spi.... robotę w szpitalu , źle zawiązali ( bynajmniej u nas) tak orzekła pediatra i pielęgniarka ,nie jesteśmy odosobnionym przypadkiem w tej kwestii mojej znajomej dziecku też spitoliili pępek bo źle zawiązali słyszałam coś o kładzeniu monety i takie tam babcine sposoby ale słabo w to wieżę ,jedyne co mogę z tym zrobić to jak będzie bardzo przeszkadzało można zrobić kiedyś tam zabieg kosmetyczny.
Czyli to jest od złego podwiązania pępowiny??
Kulka u nas w szpitalu też właśnie źle podwiązali za lekko i zrobił się po paru dniach stan zapalny i śmierdziało.Chirurg dziecięcy podwiązał drugi raz i tego samego dnia już odpadł.
mozliwe ze troche zle zawiązali ale mozliwa jest tez druga opcja bo dzieci dio ok 3 roku życia mają taki wypchnięty brzuszek po 3 roku zmienia sie sylwetka z tej niemowlęcej na taką przedszkolakową i brzuszek sie chowa a wtedy często i pępek juz nie jest taki mocno wystający . Co do zainteresowania dziecka pepkiem to normalna sprawa i z czasem mija :-)
rybalon mój mały ma ładny pępek od urodzenia i nie miał takiego wystającego jak mała a też miał spory brzuszek,mojej szwagierki córce też źle zawiązali i się babrało i śmierdziało,trafiła z małą na polanki przypadkiem i powiedzieli że spierniczone ,zapytali ją gdzie rodziła odpowiedziała Zaspa a oni no tak Zaspa......To nie pierwszy przypadek tego typu bo mojej koleżanki synek też ma brzydko zawiązany,też rodziła na Zaspie .
mam pytanie, dzisiaj prawie odpadł mojemu małemu pepek ale kikut wisi na nitce. Czy sam odpadnie czy trzeba ta nitke przeciac??
sam ma odpaść :)
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (45 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

do góry