Widok
Pępek
Dziewczyny chciałam się Was spytać jaki pępuszek mają Wasze dzieci?
Może to dziwny temat ale rodzina i znajomi dziwią się pępkowi Amesi i pytają dlaczego taki ma.
A ma taką kuleczkę a nie dziurkę :)Kuleczka powstała od drugiego podwiązania pępowiny która okazała się być gruba.
A czy jeżeli mają kuleczkę ,Wasze dzieci się nią bawią??
Amelka notorycznie podnosi koszulkę do góry i łapie pępek kręci i kręci w różne strony.Nawet gdy śpi robi to przez sen.
Czekam na odpowiedzi :)
Może to dziwny temat ale rodzina i znajomi dziwią się pępkowi Amesi i pytają dlaczego taki ma.
A ma taką kuleczkę a nie dziurkę :)Kuleczka powstała od drugiego podwiązania pępowiny która okazała się być gruba.
A czy jeżeli mają kuleczkę ,Wasze dzieci się nią bawią??
Amelka notorycznie podnosi koszulkę do góry i łapie pępek kręci i kręci w różne strony.Nawet gdy śpi robi to przez sen.
Czekam na odpowiedzi :)
Colorwomen moja Amela ma podobny pępuszek do Twojej ,spi.... robotę w szpitalu , źle zawiązali ( bynajmniej u nas) tak orzekła pediatra i pielęgniarka ,nie jesteśmy odosobnionym przypadkiem w tej kwestii mojej znajomej dziecku też spitoliili pępek bo źle zawiązali słyszałam coś o kładzeniu monety i takie tam babcine sposoby ale słabo w to wieżę ,jedyne co mogę z tym zrobić to jak będzie bardzo przeszkadzało można zrobić kiedyś tam zabieg kosmetyczny.
mozliwe ze troche zle zawiązali ale mozliwa jest tez druga opcja bo dzieci dio ok 3 roku życia mają taki wypchnięty brzuszek po 3 roku zmienia sie sylwetka z tej niemowlęcej na taką przedszkolakową i brzuszek sie chowa a wtedy często i pępek juz nie jest taki mocno wystający . Co do zainteresowania dziecka pepkiem to normalna sprawa i z czasem mija :-)
rybalon mój mały ma ładny pępek od urodzenia i nie miał takiego wystającego jak mała a też miał spory brzuszek,mojej szwagierki córce też źle zawiązali i się babrało i śmierdziało,trafiła z małą na polanki przypadkiem i powiedzieli że spierniczone ,zapytali ją gdzie rodziła odpowiedziała Zaspa a oni no tak Zaspa......To nie pierwszy przypadek tego typu bo mojej koleżanki synek też ma brzydko zawiązany,też rodziła na Zaspie .