Widok

Petycja Agawy

Hej, ludzie!CO JEST GRANE?Dlaczego w Trójmieście nic się nie dzieje???15 listopada byłam w warszawskiej Proximie na Seattle Party i z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że jeszcze nigdy w życiu nie bawiłam się tak z****iście, przy tak fantastycznej muzie( Pearl Jam, Soundgarden, Nirvana, Alice in Chains, Mudhoney, Jimi Hendrix itp.).Ludzie, co za odjazd!!!!!Dlatego pytam:Dlaczego w Trójmieście nie ma takich imprez?Czyżby nie było fajnych klubów?A może brakuje ludzi, którzy mają jazdę na taką muzykę?NIE WIERZĘ!Pearljamowcy, zróbmy z tym coś!Mamy chyba prawo poszaleć przy muzie, która kochamy.no nie?EDDIE, ŻYJ WIECZNIE!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratuluje :)

kasi naszej :) znanej :)

Opinia

Dzień Dobry.
Może zacznę od tego że jestem studentką II roku turystyki.
Denerwuje mnie najbardziej bezradność naszych władz w tworzeniu silnego statusu woj pomorskiego. odnosze się tu do trójmiasta. Jest organizowanych wiele spotkań na których omawia sie strategię trójmiasta. Spotkania mają na celu utworzenie i zmianienie dotychczasowych postanowień dot. np. turystyki. Ostatnio było zamknięci sezonu. I co się okazało?. Ruch turystów się zmniejszył o prawie 10%. Z czego to wynika ? Właśnie z nie organizacji różnych podmiotów takich jak np. komórka bezp. Wiadome jest że turysta nie przyjedzie do miasta gdzie za rogiem można oberwać. Pisze to dlatego właśnie że te spotkania władz nic nie dają. CO Z TEGO ŻE OMAWIAJĄ PROBLEMY, JAK NIC NIE ZOSTAŁO ZROBIONE W TYM KIERUNKU. Byłam świadkiem jak Straż miejska zamiast patrolować ulice Starego Miasta siedziała na jednej z uliczek i paliła papierosy. TO JEST NORMALNE PAŃSTWA ZDANIEM? Już nie wspomnę o zanieczyszczeniu plaż np. w Sopocie; o złodziejach na Oruni itd. Mam nadzieje że weżmiecie to pod uwagę.
Natomiast dobra rzecza jest to ze miasta organizuja duzo imprez kulturalnych . Pozdrawiam

Opinia

Dzień Dobry.
Może zacznę od tego że jestem studentką II roku turystyki.
Denerwuje mnie najbardziej bezradność naszych władz w tworzeniu silnego statusu woj pomorskiego. odnosze się tu do trójmiasta. Jest organizowanych wiele spotkań na których omawia sie strategię trójmiasta. Spotkania mają na celu utworzenie i zmianienie dotychczasowych postanowień dot. np. turystyki. Ostatnio było zamknięci sezonu. I co się okazało?. Ruch turystów się zmniejszył o prawie 10%. Z czego to wynika ? Właśnie z nie organizacji różnych podmiotów takich jak np. komórka bezp. Wiadome jest że turysta nie przyjedzie do miasta gdzie za rogiem można oberwać. Pisze to dlatego właśnie że te spotkania władz nic nie dają. CO Z TEGO ŻE OMAWIAJĄ PROBLEMY, JAK NIC NIE ZOSTAŁO ZROBIONE W TYM KIERUNKU. Byłam świadkiem jak Straż miejska zamiast patrolować ulice Starego Miasta siedziała na jednej z uliczek i paliła papierosy. TO JEST NORMALNE PAŃSTWA ZDANIEM? Już nie wspomnę o zanieczyszczeniu plaż np. w Sopocie; o złodziejach na Oruni itd. Mam nadzieje że weżmiecie to pod uwagę.
Natomiast dobra rzecza jest to ze miasta organizuja duzo imprez kulturalnych . Pozdrawiam

ZNOWU MAM DOOŁA

CHYBA SIĘ UPIJĘ

oszolomsztadt

kochani tylko w naszym miescie buduje się most do nikąd za ogromne pieniądze. Zamiast tejj idiotycznej inwestycji można było doprowadzić trasę w-z do obwodnicy. Tłumaczenie że most ten będzie prowadził do portu jest idiotyzmem bo kto wozi towary masowe transportem kołowym. A jak wybuduje się tunel pod wisłą to trzeba będzie dalej wyborzyć ze dwie dzielnice albo drogę prowadzić po plaży. Skrzyżowanie Lostowickiej z trasą w=z ma przygotowane fundamenty do estakady, no i co z tego skrzyżowanie jest jednopoziomowe. Remontowano most nie można było dołożyć po jednym pasie ruchu zamiast 6 metrowych chodników. No i kiedy wreszcie ruszą tramwaje na Chełm i Morenę. Mieszkańcom Chełma już nudzi się stanie w korkach i idą pieszo do Centrum. Kiedy władze wreszcie się nachapią i zaczną myśleć o swoim mieście. Niedługo trzeba będzie utworzyć specjalny wydiał w Sądzie do orzekania w sprawach władz grodu nad motławą. Serdecznie pozdrawiamy Pana zastępcę dyrektora ZKM ds. Eksploatacji. Niedługo będzie świeża kasa na tabor proponujemy kupić autobusy i tramwaje z wodotryskami, będzie wyższa prowizja. No i przy okazji gdzie są dwa tramwaje z linii 12 lub zwrot pieniędzy z fabryki. Trzeba będzie też zwrócić prowizję. Al;e niech tam ważne że wkraczamy w XXI wiek.

"STRAŻ! STRAŻ!"

"(...) Ten młody człowiek nazywany jest Marchewą. Nie z
powodu włosów
które jego ojciec zawsze ścinał mu krótko dla Higieny.
To z powodu
jego sylwetki - szerokiej u góry, zwężającej się ku
dołowi; taką
sylwetkę zyskuje chłopiec dzięki zdrowemu trybowi życia,
pożywnemu
jedzeniu i świeżemu górskiemu powietrzu potężnymi
porcjami
wciąganemu do płuc. Kiedy napina mięśnie ramion, inne
mięśnie muszą
się najpierw odsunąć.
Chłopiec ów niesie też miecz wręczony mu w tajemniczych
okolicznościach. Bardzo tajemniczych okolicznościach. Aż
dziw zatem,
że jest w tym mieczu coś nieoczekiwanego: nie jest
magiczny. Nie ma
imienia. Kiedy się nim macha, człowieka nie wypełnia
poczucie mocy,
tylko wyrastają mu bąble na dłoniach. Można by uwierzyć
że miecz ten
był używany tak często, aż zatracił inne swe cechy i
stał się
kwintesencją miecza: długim kawałkiem metalu z bardzo
ostrymi
krawędziami. I nie ma wypisanego na klindze
przeznaczenia.
Jest właściwie unikatem (...) "

Terry Pratchett "STRAZ STRAZ" nobla dla tego pisarza

HYDEPARKOWICZE

CZY MOGLIBYSCIE WSPOMOC NAS GRATKOWICZOW W WALCE O WLASNA STRONE NA LAMACH DZIENNIKA BALTYCKIEGO?
WLASNIE DZISIAJ TJ. W SOBOTE DOWIEDZIELISMY SIE ZE HYDEPARKU W DB NIE BEDZIE OD 16 GRUDNIA. JESLI MOZECIE PROSZE PISZCIE @ NA ADRES REDAKCJI DZIENNIKA W NASZEJ SPRAWIE
Z GORY DZIEKUJE ( A MOZE NAWET MY)

piszcie piszcie!!!

NAPISZCIE CO BD W SPRAWIE STRONY HP, BO NIE MACIE GDZIE UZEWNĘTRZNIAĆ SWOICH DOŁÓW I NIE MACIE GDZIE DZIAŁAĆ NA LUDZI W SPOSÓB NEGATYWNY.
PÓŁ GDAŃSKA Z WAS KRĘCI BEKĘ, ŻE NIC INNEGO NIE POTRAFICIE TYLKO DOŁY WKRĘCAĆ.
MACIE DOŁA, BO TRAMWAJ ZA PÓŹNO PRZYJECHAŁ, BO TO , BO TAMTO...
rZYGAĆ MI SIĘ CHCE JAK SOBIE O wAS POMYŚLĘ
ŁEEEEE...!!!
W PEWNYM SENSIE POPSULIŚCIE MNIE
SZKODA MI TERAZ SIEBIE I wAS

ALE JA POTRAFIĘ IŚĆ PRZEZ ŻYCIE Z UŚMIECHEM,

BO DOPIERO TERAZ ZROZUMIAŁAM, ŻE LUDZIE SOBIE NA SIŁĘ STWARZAJĄ PROBLEMY, PODTRZYMUJĄ JE,
CO ZA BANDA SCHIZOFRENIKÓW. LUDZIE!!! POMUŚLCIE ZANIM COŚ POWIECIE, POMYŚLCIE DWA ALBO DZIESIĘĆ RAZY, BO NISZCZYCIE LUDZI.
ZJEŻDŻAJCIE RAZ NA ZAWSZE Z TYM hyde pakiem, NIKT WAS JUŻ NIE CHCE WIDZIEĆ, ROZUMIECIE???

Na pomocy !!!!!!!!!!

Szukam ratunku dla siebie , już dłużej nie wytrzymam finansowo TP.s.a. - zabiją mnie te ich ceny za sieć . Niech ktoś zdradzi mi miejsce , dzielnicę na której jest cicho i spokojnie z kabelkiem osiedlowym !!!!!

Plagiat

zuc adresem do DB

7sk

zuc to ja moge gume do zucia
a rzucic adresem do db...
wiem ze maja serwer
@prasabalt.gda.pl

Do gratkobadziewiaków

Po to jest w końcu HYDE PARK , by można było się wypowiedzieć o sprawach , dla których np. zamknięta jest cenzurowana strona Urzędu Miejskiego w Gdańsku !Casus pana KEMPSKIEGO rychło powtórzy się i u nas z panem ADAMOWICZEM w roli głównej.Nie porównujcie więc "GRATKI" z DB , gdzie przede wszystkim umieszcza się bełkot małolatów z "dorosłym" HYDE PARK`IEM. Mieszkańcy Gdańska -- ujawniajcie na tej stronie marnotrawstwo naszych podatków przez skorumpowanch urzędników.Kropla drąży skałę , może w końcu i do nas zawita NIK.

Minnie

Masz racje, nie musi. Ale to nie przekresla takich mozliwosci. Wszystko zalezy od naszego podejscia do napotykanych przeszkod.

Samotnosc

Ty sobie poradzilas, wiec napewno 1 sposob juz znasz. Przypuszczam, ze inne sa analogiczne. Pozdrawiam. :))

Garbaty Aniol

Nie uwazam, ze w Gratce jest za duzo dolow.

7SK

Dobrze to ujales, moznaby dodac, ze Gratka dziala dla niektorych, jak swoisty psycholog. Pomaga w pewnych momentach zycia. Wiele osob przyznalo, ze zmienila ich zycie. A teraz chca ja uciac, to smutne...

Garadiel

A jak sobie wyobrazasz oficjalne rozpoczecie ? :))) Jak dla mnie moze byc nawet wczoraj ;)))) A w kazdym razie, na pewno w wiecznym TERAZ. :))) Pozdrowki ;)

Dawna Gratkowiczko

Nikt Cie nie posul, sama to zrobilas... Nikt nie jest w stanie ppsuc drugiego czlowieka, jesli ten sie na to nie zgadza. A Gratka nie sluzy do "wykrecania dolow" ona ma duzo glebszy wymiar, widze jednak, ze nie kazdy jest w stanie to zauwazyc...

Dawna Gratkowiczko

Widze, tez, ze masz duzo problemow z sama soba. Nie wiesz za innych, czy chca, czy nie chca widziec Hyde Park w DB. Ja wiem, ze duzo osob go potrzebuje i wielu on pomaga. To jest cos takiego, co trudno opisac slowami...

Inne tematy z forum Hydepark

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (4 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Klimatyzacja w biurze (67 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

gdzie warto studiowac (8 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

do góry