Widok

Petycja Agawy

Hej, ludzie!CO JEST GRANE?Dlaczego w Trójmieście nic się nie dzieje???15 listopada byłam w warszawskiej Proximie na Seattle Party i z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że jeszcze nigdy w życiu nie bawiłam się tak z****iście, przy tak fantastycznej muzie( Pearl Jam, Soundgarden, Nirvana, Alice in Chains, Mudhoney, Jimi Hendrix itp.).Ludzie, co za odjazd!!!!!Dlatego pytam:Dlaczego w Trójmieście nie ma takich imprez?Czyżby nie było fajnych klubów?A może brakuje ludzi, którzy mają jazdę na taką muzykę?NIE WIERZĘ!Pearljamowcy, zróbmy z tym coś!Mamy chyba prawo poszaleć przy muzie, która kochamy.no nie?EDDIE, ŻYJ WIECZNIE!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Solarium

Nowo otwarte SOLARIUM "PATRA" róg ulic Legionów i Kościuszki zaprasza codziennie od 9.00 do 21.00 tel. 0503-710-571

Hyde Park

Prawdopodobnie (jeszcze nie jest to pewne) Hyde Park zacznie znów ukazywać sie w dzienniku baltyckim.
polaczony zostanie z serwisem internetowym
mojemiasto.pl
jeszcze nie wiem jak to bedzie wygladalo
zobaczymy w przyszlosci

7sk

fajniejsze tzn? uwazasz ze od takiego uczucia takiego jakiego doznales moze byc jeszcze cos lepszego? fajniejszego? hmmm
ciekawe

nie wierzysz w ateizm?
dobrze w takim razie powiem ci w co wierze
wierze w czlowieka w jego dobra wole w jego nadzieje w jego pozytywne dzialanie.
a to ze jeego dzialania niejednokrotnie powoduja zle nastepstwa to jest normalne. przeciez trzeba kogos winic.
a boga nie mozna winic
on przeciez nas stworzyl czyz nie tak jest wh ciebie?

Plagiat

>to co ciebie spotkalo nie zawsze spotyka innych
Niektorych spotykaja jeszcze fajniejsze zeczy

>nie zawsze inni potrafia to docenic.
Fakt

>jak zwykle dopatrujesz sie znaku, czegos co mozna >przewidziec, czegos czego chcialbys doswiadczyc.
Czegos co bym chcial doswiadczyc ? Moze ?? Ale ja sie o to wszystko nie prosze to przychodzi samo, nie da sie tego przewidziec....

>ale to jest tylko moja skromna opinia
Na szczescie

>ateisty.
Nie wiezrze w ateizm, cos takiego nie istneje.

>przynajmniej za takiego sie uwazam
No chyba ze tak

7sk

to co ciebie spotkalo nie zawsze spotyka innych
nie zawsze inni potrafia to docenic.
jak zwykle dopatrujesz sie znaku, czegos co mozna przewidziec, czegos czego chcialbys doswiadczyc.
ale to jest tylko moja skromna opinia
ateisty.
przynajmniej za takiego sie uwazam

Ponizszy txt

Prosilbym o uszanowanie moich opinni i odczuc zamieszczonych w ponizszym txtcie, ale chyba mam do tego prawo aby o nich pisac.
Oczywiscie jesli ktos chce moze zripostowac.

Mam nadzieje ze nie wszystcy sie oburza :)

5.XII.2000

Moje serce czulo sie bardzo ciezkie, od dluzszego czasu "lezalo" cos mi na klatce piersiowej, ciazylo i nie dawalo spokoju. Nadal nie wiem co to bylo, a moze jeszcze jest. Nie wiem w jakim stopniu oczyscily mnie lzy, lzy otrzymane w darze od Pana. Lzy po wlaniu Ducha Swietego, lzy oczyszczenia.
Plakalem na wspolnocie, nie duzo plakalem, dosc szybko musialem sie wyrwac z letargu, z chwil gdy niczym nie zmacone mysli pozwolily spokojnie kapac kroplom z moich oczu. Jeszcze w chwili gdy to pisze czuje te piekne chwile gdy drobne, slone kropelki lez z moich oczu zbieraja sie, tak powoli i dostojnie nawilzajac moje oczy. To jest wspaniale uczucie, gdy zaczynasz widziec jak we mgle, a oczy robia sie cieble, mokre i coraz goretsze. Jeszcze teraz czuje jak zaczeli splywac po policzkach, lzy faceta, mezczyzny, lzy radosci i uspokojenia, lzy splywajace temu facetowi po policzkach, kapiace spod powiek na dlonie, zlozone w "amen". Zacisniete dlonie w blagajacym gescie o Boska litosc, przebacznie i oczyszczenie. Oczyszczenie, ktorego doznalem. Ktore nie trwalo dlugo a jednak dalo mi wiele do myslenia.
Oto ja grzesznik, czlowiek. Osoba nie dajaca sobie czesto rady z samym soba, opiekujaca sie tez innymi na tyle ile moze.... stoi w kosciele i oddaje Bogu swoje najglebsze smutki i czuje oczyszczenie, zmywanie tych smutkow, powolne ich oddalanie sie w miare jak nizej splywaly lzy z moich oczu, poprzez policzki i dlonie, na ziemie....
Chcialbym te lzy zaniesc w daze Bogu w podziekowaniu za laski od niego otrzymane, za laski sprawiajace ze sie zmieniam, ale nie sposob tych trzech czy czterech spadajacych lez zebrac i zaniesc na oltaz. Moge jednak podziekowac Panu za jego dobroc i laske w sposob najprostszy z mozliwych - modlac sie. Wiec padam na kolana i wielbie go jak tylko potrafie. Nie dzialalay juz zadne hamulce i zdrowy rozsadek, czulem sie jak Jezus wielbiacy swego Ojca, jak najwiekszy grzesznik, ktoremu odpuszczono jego grzechy.... ta chwila nie trwala dlugo, ale zawsze jest okazja aby Bogu podziekowac za laski. Bo takze idac ulica mozna sie modlic, blogoslawic i wielbic. Czuc sie jak najszczesliwsza osoba na swiecie swiadoma tego wielkiego daru od Pana. Czlowiek, grzesznik, placzacy jak dziecko, bladzacy i wracajacy do swego Ojca jak Syn Marnotrawny..... i cieszyc sie z tego ze mozna zawsze na Niego liczyc aby oddac mu troski.... nawet w chwilach gdy moje "zycie duchowe" przypomina sinusoide i jestem akurat w jej dolnej czesci to wiem ze Pan nie zapomni o mnie i da mi kolejna chwile i czas ogromnej laski. Oczysci gdy potrzeba i doda otuchy..... dzieki Bogu nie wstydze sie juz plakac.... wlasnie za to i wiele innych zeczy w mym zyciu chce mu oddawac zasluzona czesc i chwale, wielbic i ubustwiac, kochac Go.......

zima???

Słuchajcie!!!!
Co sie stało z zimą???
Jak to święta bez zimy????
Wcale mi sie to nie podopa!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uśmiech

Dlaczego ludzie się tak rzadko uśmiechają? Ja wiem, że wszystkim jest ciężko, trudno, itd., ale to nic nie kosztuje! I potrafi się mnożyć. Wystarczy, że jest szaro i smutno na dworze... Nawet nie chce mi sie nosić prezentów.

Cybulski

Z Marcinem Cybulskim nie ma co robić interesów, bo źle na tym wyjdziecie!

ATMA

Wiesz, nie bralam udzialu w gratkowaniu.. lecz przyznam, ze czasem przegladam wypowiedzi... i zgodze sie z Toba:))... czesto w gratce zawarte sa glebsze refleksje.. az milo poczytac:)).. w kazdym razie nie jest to gazetka jakich wiele:))))

Dawna gratkowiczko

Hmm.. wiesz, moze i odbierasz nas negatywnie... ale wez pod uwage, ze to TWOJA ocena, TY ja ksztaltujesz.... zreszta uogulniac zawsze jest najlatwiej:))) POZDROWKA ....od domniemanej, zdolowanej pesymistki;)

:::::::::::::::::::

poszukuje kogoś kto robi ładne grafiti od zaraz

Nic mnie nie cieszy

nic mnie nie cieszy , trojmiasto jest szare bure i pstrokate

ATMA oto i adresy

A. Jaszowska redaktor naczelny weekendowego wydania dziennika baltyckiego
J.Wikowski
redaktor naczelny dziennika baltyckiego

Mam nadzieje ze te znaczniki html tez sa obslugiwane przez ten applet
jesli nie to bedziecie sobie wpisywac z klawiszy

to ATMA & Navigator

ATMO. Wlasnie ostatnio sam tego doswiadczylem.
Takze zobaczylem to u innych.
A co do okreslenia ze w Gratce HP znajduje sie belkot malolatow. To niestety ale sie nie zgodze z Navigatorem, poniewaz prawdopodobnie gosciu nie czuje tego ducha. Aby poprawnie odbierac Gratke trzeba byc w temacie, czytac ja co tydzien i samemu brac w niej udzial. A to ze czesto nasze mysli sa niesprecyzowane i przypominaja belkot to wina ograniczenia do 20 slow, oraz niestety czasem jeszcze niemoznosci precyzyjnego sformuowania wlasnych mysli (sam to mam :) w czym pomaga czytanie qponow innych osob z HP.

Plagiat

Przeciez to nie moja wina ze robie bledy ortograficzne. Moja starsza jest np. nieuleczalnie na to chora ;), ale nigdy nic u niej nie stwierdzili, u mnie moze byc podobnie.

Plagiat

A mozesz podac pelny adres email DB ? Bo cos nie bardzo moge do nich pisac.

Nawigator

HP w DB nie jest belkotem malolatow. Czasem jest to wolanie o pomoc... Poza tym jest on zrodlem wielu cudownych znajomosci, przyjazni i milosci... :))) Oczywiscie zdarzaja sie bezsensowne qpony, nie przecze, ale miedzy nimi sa przekazywane glebokie tresci.

Dawna Gratkowiczko

Widze, tez, ze masz duzo problemow z sama soba. Nie wiesz za innych, czy chca, czy nie chca widziec Hyde Park w DB. Ja wiem, ze duzo osob go potrzebuje i wielu on pomaga. To jest cos takiego, co trudno opisac slowami...

Inne tematy z forum Hydepark

Wiersz o Gdyni (10 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Grajdołki (166 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry