Widok

Piaskownica na balkonie - co myślicie?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy to dobry pomysł? Myślę o takiej krytej plastikowej. Mieszkamy na 3 piętrze, a pod nami nie ma żadnego balkonu, więc nie będzie się pich na sąsiadów sypał, ale czy taka piaskownica nie jest za ciężka na balkon?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 15
Bez przesady.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie na pewno nie będzie za ciężka na balkon, nie jest moja kumpela ma piaskownice w kształcie muszli ,dosyć duża zamykana ,pełna piasku ,nie jest za ciężka ,tez kiedyś myślałam o piaskownicy na balkon ale mam rowery ,stół krzesła i inne pierdoły wiec już by piaskownica sie by nie zmieściła .Tylko druga sprawa taka aby dziecko chciało wychodzić do dużej piaskownicy bo przecież czasami trzeba iśc z dziećmi pobawić się na placu zabaw ,a jak mu się mała na miejscu spodoba to może być problem .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czy dziecko które zjeżdża ze ślizgawki, nie chce już z innej? A posiadające piłkę, nie chce kopać piłki z innymi dziećmi? ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
haha mój właśnie nie chce innej ślizgawki ,wejdzie dwa schodki i schodzi a na swojej zjeżdża jak szalony .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja jako mała dziewczynka (w wieku 1 rok - 3 lata) miałam na balkonie (parter) piaskownicę.
Wiesz, że wciąż to pamiętam, jakby to było niedawno? Byłam po prostu szczęśliwa gdy bawiłam się w niej terenowym samochodzikiem.
Spraw coś takiemu dziecku! To świetny pomysł. Dla ciebie to moze mało warta uwagi sprawa a maluch właśnie takie szczęśliwe chwile może zapamiętać.
Ja bym na pewno sprawiła swojej córce taką piaskownicę ale niestety mamy balkony pod sobą, zresztą ten nasz jest mały, pochyły i kto wie co tam z nim jeszcze...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12
Tylko uważaj żeby dzieciak ci tej piaskownicy nie przenósł do salonu,ja ma w ogródku i szczęśliwa z tego powodu nie jestem,teraz jest lepiej ale na początku kilogramy piachu wnosiło na sobie do domu , no i sąsiedzi to blok jakoś nie wierze że nic a nic nie będzie się sypało z balkonu .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może i się będzie sypało, ale nie mamy balkonów sąsiadów pod sobą, sąsiedzi mają balkony po innej stronie bloku. Do mieszkania raczej mi nie wniesie piachu, bo ma już 3 lata i jest mądry i wie co to bałagan ;) A do dużej piaskownicy wychodzimy codziennie, a tą na balkonie chcę tylko dlatego, że tam jest fajne słońce i chciałabym się poopalać, odpocząć i wtedy tą godzinkę mógłby siedzieć ze mną.

Chciałam wiedzieć czy nie będzie za ciężka, bo bloki do najnowszych nie należą, a sama nie wiem ile taki balkon jest w stanie utrzymać kg...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
Taki jeden worek piasku z Castoramy waży ok.50 kg do małej piaskownicy w zupełności wystarczy,balkon powinien spokojnie wytrzymać .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mamy piaskownice muszle plastikowa zamykaną do tego na balkonie 2 krzesła stolik i zjeżdzalnia :) mieszkamy na parterze czasem piasek wniesie się pod butami do mieszkania ale dla mnie to nie żaden problem żeby odkurzyć ;) na place zabaw wychodzimy codziennie a taki mini placyk na balkonie mamy właśnie po to żeby córka mogłą się pobawic jak np sprzątam,robie obiad albo kiedy zwyczajnie chcę wypić sobie kawę w "spokoju" :D także jak dla mnie pomysł trafiony :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
dziękuję wszystkim :-) będziemy mieli piaskownice na balkonie ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9
No fajnie Beata z tym ze ty mieszkasz na parterze Autorka na 3,nie wiem czy zostawilabym dziecko na balkonie na 3 piętrze samo, a sama bym sobie poszla do kuchni robic obiad,nie można przewidziec co dziecku strzeli do głowy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wiola bez przesady, balkon ma drewniane barierki synek nie mieści się między nimi, a żeby się wspiąć jest za niski. Po za tym nie jest tu mowa o jakimś niemowlaku, to mądry 3 letni chłopiec i wie co to niebezpieczeństwo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12
rozumiem obawy dziewczyn o bezpieczenstwo ale takze rozumiem ze dziecko moze byc nauczone ostroznosci jednak czasem bedzie chcialo dobrze i moze sobie krzywde zrobic.
jednak kolezanka pisze o opalaniu sie na balkonie wiec nie ma opcji zeby dziecko zostalo calkiem samo - ale przezornosci nigdy za wiele.
chociaz latem ja zamiast piaskownicy bardziej bym o baseniku z woda myslala(jak te muszle - co prawda mozna i piasek i wode jak masz pokrywe do muszli.

ja takiego problemu nie mam bo nie mam balkonu... ale u tesciow to dzieciaki caly dzien potrafia sie na balkonie ladnie bawic czy deszcz czy slonce czy snieg- atrakcja bo sami nie maja - podstawa zadnych doniczek krzesel i innych takich po czym by mogli wejsc wyzej. no i my w pokoju przy ktorym jest balkon bo zwlaszcza gdy dwoje to pomysly do kwadratu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym pozwoliła się dziecku bawić, moja mała uwielbia siedzieć w piaskownicy i jeśli balkon jest bezpieczny to śmiało.
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ja mam piaskownice na balkonie,corka uwielbia sie w niej bawic,ale zawsze jestem z nia,siedze na krzesle obok niej,pije kawke i czytam ksiazke czy gazete,corka ma dwa lata.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Do ja ,haha nie mogę nie załamuj mnie kobieto ,mam dwoje dzieci i wiem że dzieci mają czasami "odbicia ".
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
He he ciekawe za co dostalam 3 kciuki w dół:-)za to ze nie zostawiam dwu latki samej na balkonie?czy za picie kawki i czytanie?
Moze jestem przewrażliwiona ale nie zostawiam corki samej na balkonie,dzieci maja rozne pomysly,nigdy nic nie wiadomo,pozatym gdy jestem u mamy ktora ma ogrodek za domem to tez jej samej nie zostawiam.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
wiola poczytaj może wyżej co pisałam, po co mi ta piaskownica. Nie będę go zostawiać samego, ale dziecko latać nie potrafi, jak nie wierzysz to zapraszam do obejzenia mojego balkonu może zobaczysz że jest tak zabudowany że nie da rady wyjść. Prócz tego nie ma nic na co mógłby wejść. Kończę dyskusje z tobą bo z innych wątków w których się udzielasz wiem że jesteś niepoważna i masz chyba wieczne npm :):)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Wiesz nie mam zamiaru sprawdzać Twojego balkonu ,wierzę że bezpieczeństwo Twojego dziecka jest dla Ciebie najważniejsze .

I co ciekawe udzielam sie bardzo mało ,więc chyba Wiole ci się pomyliły ,najpierw zerknij na IP a potem pisz ,dla jasności zalogowałam się .Nie kryję się pod tajemniczym " ja"
Synuś Marcelek 7 kwiecień 2004 ,Mateuszek 16 grudnia 2010image[url=http:[url=http://www.maluchy.pl]image[/url
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak ja mieszkam na parterze ale wysokim barierki są przez które dziecko nie przejdzie ale......... to czy nie odbije jej jakiś pomysł z kosmosu to pewna nie jestem ;) dlatego piaskownica jest w rogu blisko wejścia do mieszkania kuchni nie mam osobnej tylko z aneksem i jak robię obiad to mam córke "na oku" jak sprzątam sobie to też zerkam czy nie kombinuje :) poza tym wie że nie ma włazić na krzesła moze sobie usiąść ale nie stawać i tego się trzyma...ale obawa zawsze we mnie jakaś siedzi to nie tak że zostawiam dziecko na balkonie i ide sobie leżec w drugim pokoju z którego nie mam wglądu na dzieciaka.... nasza piaskownica ma własnie dwie muszle w lato w drugiej części mała ma wode,ona się kąpie ja czasami z nią :D albo se leżakuje opalam a ona się bawi ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jakbym umiała wstawić zdjęcie na forum to bym przesłała nasz mini plac zabaw :P ale nie umiem heheh :D
Głupota i tyle.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
"Taki jeden worek piasku z Castoramy waży ok.50 kg do małej piaskownicy w zupełności wystarczy"

mam pytanie pomocnicze ,ile +- kosztuje taki worek piasku do piaskownicy?
Niestey nie wiem,mąż kupował w zeszłym roku a w ler.merlin na ich stronie jest piasek do piaskownicy 20 kg-11 zł,myślę ,że do małej to nawet 25 kg powinno wystarczyć i tak jest zapakowany piasek w castoramie.
jesli juz koniecznie na balkon to moim zdaniem z drewna :)
ja u siebie tez tak mam, tyle ze mieszkam w domu, a nie w bloku, a to tez inaczej
piaskownice kupilismy w sklepiej internetowym (bodajze Andrewex) - kolorowa, zadaszona, mala - w sam raz dla Aurelki i Adasia ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ile daliscie? nie bylo problemow z transportem?
sąsiedzi balkonow nie mają po waszej stronie ale okna zapewne tak... wiec bedą mieli piach w domu z waszej piaskownicy, zaciapane okna i syf na parapetach. mam 2 dzieci ale nie przyszłoby mi do gLowy aby montowac piaskownicę na balkonie w bloku
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Super pomysł. Moje pociechy uwielbiają się babrać w piachu. A mnie zimne poty oblewają kiedy widzę stan piasku w podwórkowych piaskownicach. Zaraz po zakończeniu zabawy wycieram im ręce, potem żelik antybakteryjny. A po powrocie do domu szorujemy ręce mydłem antybakteryjnym.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Gdybym miała balkon zrobiłabym też piaskownicę. Jako dziecko godzinami bawiłam się na balkonie.
I bez przesady z tym dbaniem o okna sąsiadów. Jedni karmią ptaki, inni palą fajki, griluja na balkonach i wszystko się sypie na okna... wystarczy, że autorka dobrze zabezpieczy balkon.
mój miał kuwetkę z piaskiem w domu, później z ryżem, teraz ma piaskolinę. Nie było jakiegoś bałaganu. W końcu mam odkurzacz w domu ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
może nie kupuj piaskownicy tylko mały basenik, wypełnij piaskiem i już. Jeżeli faktycznie będzie to problem dla sąsiadów, po prostu wyrzucisz i tyle. Chociaż naprawdę uważam, że przecież dziecko nie będzie tonami piachu wysypywać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja przyjaciolka ma wlasnie piaskownice muszle na balkonie. Mieszka na 3 piętrze. Mały bawi si gdy ona wiesza pranie i podlewa kwiatki
Super pomysł:)

ps- uwazac na ptaki, wróble lubią się w piasku kąpać:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
tez z andrewexu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ja również mam z Andrewex. teraz co prawda się nie przyda, ale ze jest zadaszona, to nie musze sie martwic, zeby ja dodatkowo czyms przykrywac;)
juz jedna zime przetrwala:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

do góry