Widok

Picie mleka i soczków z butelki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie mamuski:)

Chcialam sie spytac jaki macie sposob na to by dziecko pilo z butelki,problem jest taki ze ma pic bebilon pepti ktore niekoniecznie jest dobre... avent butelki na poczatku ok ale teraz zmiana na smoczek kauczykowy bo tamten jako gryzak bral.Karmic chce dalej piersia ale mam problem by pil herbatke, soczki i mleczko ktore chce dac raz dziennie

doradzcie bo kazda porada sie przyda
image[/url]
image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gabryś był na BP :) nie miał problemów z jego piciem - nawet przy przejściu na zwykły Bebilon musiałam mieszać oba mleczka, bo nie chciał pić tego zwykłego - był za słodki ;)

za to na wieczór umilałam Mu smak mleka dodając trochę owoców ze słoika i kleiku ryżowego ;)

nigdy nie pozwalałam bawić się butelką/smoczkiem :]

za to mieliśmy wielki problem z piciem czegoś innego niż mleko... ani z butelki, ani z kubka treningowego, ani ze zwykłego kubka, odrobinę z kubeczka Medeli...

aż sam sobie wybrał - zwykłą butelkę po malutkiej wodzie (0,33l) Dobrawie + dzióbek zamiast zakrętki ;) i tym oto sposobem pił wodę przez kilka m-cy ;)

później kupiłam kubek Lovi 360' - spodobał Mu się i butelki odeszły w niepamięć ;)

nie dawaj za dużo herbatek(ja nie daję wcale - teraz nawet kupiłam 2 owocowe - żeby Gabryś miał herbatkę do picia np. po kanapce albo parówce - ale gdzie tam, zapomnij) - bo zawierają dużo cukru - szkoda ząbków ;)

Gabryś pije tylko wodę :) czasem soczek - ale bez większego przekonania :]
mamy ten sam problem.

dawalam rozne butle, te tt przypominajace cycka i te najzwyklejsze i niekapki-s****ki, wszystko :) ale ona nie chce i koniec. ani soczku, ani nawet mojego mleczka. po prostu cycek jest the best...

moze ktos cos poradzi...
Ja mam właśnie ten sam problem. Pediatra kazała dawać soczki, a Madzia z butelki nie chce pić i koniec. Juz miałam 4 rodzaje na spróbowanie i żadna nie podpasowała. Z karmieniem tez mam problem, bo z łyżeczki też nie chce za bardzo jeść. Krzywi się i dąsa jak nie wiem co. A też próbowałam różnych rzeczy i różnych smaków.... Tylko cyc i więcej nic!
polecam kubke lovi 360
albo zwyklą butelkę z dziubkiem po wodzie smakowej kubuś ( w środku dziubka jest gumka dzięki czeu picie się nie rozlewa)
image
image
kubek miało być:)
image
image
No ja kupilam do aventa niekapek to nie pije,ale wogle jak mu wyciskam tym do antybiotyku to pije wiec leniuszek przez smoczka nie chce:(
image[/url]
image[/url]
mowimy o tym kubku tak?? oj chyba bedzie trzeba sprobowac no ale dziwne ze nie chce pic z butelki :(
image[/url]
image[/url]
http://allegro.pl/lovi-kubek-niekapek-360-mini-210-ml-9m-tani-i1306778133.html

hehe niewkleilo sie wtedy :)
image[/url]
image[/url]
Niech butelkę/kubek podaje na poczatku tata (puki sie nie nauczy i nie przekona)- taki maluch glupi nie jest i jak ma cycka przy sobie to co bedzie z butla kombinowal --> a w tym wieku polecam kubek niekapek zamiast butli :)
Agnieszka - mamy ten średni kubek Lovi 360' :) (zielony)

image

image

image

ale do mleka z kaszką nie bardzo się nadaje :/ (muszę dosypywać trochę kleiku, bo po przejściu z mojego mleka i Bebilonu Pepti na zwykły Bebilon Gabryś trochę ulewał)

dlatego teraz kupiłam jeszcze kubeczek Doidy :) zobaczymy jak się spisze :]

http://www.doidycup.pl/
dzis chcialam kupic kubek lovi ale pada :( a moze ktos jeszcze cos doradzi??
image[/url]
image[/url]
i ja chętnie przetestuję każdy pomysł. Przy najbliższej okazji kupię kubek tt, o ten
image

Uploaded with ImageShack.us
u nas Lila nie chciała pić niczego z butelki. Staneło na tym ze mleka nie musialam jej dawac bo karmiłam naturalnie, natomiast dramat sie zaczał z soczkami/herbatkami/woda. Nie chciała nic! Wzieliśmy ja na cierpliwosc, nie zmienialismy zadnych butelek, ani smoczkow. Po prostu pomalutku podawalismy jej dzien w dzien po trochu wszystkiego - na poczatku raczej nie wode. Trwalo to jakis miesiac. teraz pije bardzo duzo łącznie z woda, a właściwie wody najwiecej. Trenujcie cierpliwosc, pozdrawiam
rozmawiałam w zeszłym tygodniu z logopedą o kubkach niekapach-te typowe nikapki z dość twardym ustnikiem nie są zbyt dobre-wymuszają zupełanie inne ssanie niż dziecko było przyzwyczajone i inne niż ssanie "dorosłych"
dobre dla rozwoju mięśni buzi, języka itd są niekapki z silikonowym ustnikiem -np nuby takie robi
dodam tylko, że mam niekapek "zły" aventu i "dobry " nuby i ten nuby na prawdę nie kapie:), avent jak mały zassie i nie wypije to rozchlapuje
hallllo
image[/url]
image[/url]

Inne tematy z forum Rumia

Kto kupił szereg w Rumi przy ul. Partyzantów 60 Żurawia łąka od Moj Dom Deweloper,Wasko,Feniks (14 odpowiedzi)

Witam! Kto z was kupił, jakie macie doświadczenia, jak wygląda kwestia prawna budynków oraz...

Osiedle Archipelag (14 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Zielone Błonia (3 odpowiedzi)

Osiedle graniczyło będzie z parkiem Błonia Janowskie. Dzięki pobliskim terenom zielonym i placom...

do góry