Widok

Piękne promocje i "robienie w konia" klientów

A więc (wiem od a więc nie zaczynamy zdania) od wczoraj w TV ukazują się reklamy jaka to w Lidlu od dziś tj. 18.12 jest super promocja karpia (cena 9,90 za kg dot.już oprawionej tuszki). Opisuję jak to wygląda w Wejherowie. Pojechałem rano ok.godz.8.20 już nie ma,spytałem się kiedy doniosą,odpowiedzieli,że ok. 9.00. Poczekałem godz. 9.20 karpi już nie ma, a że czekałem to wiem ,że ich w ogóle nie donieśli. Sklep osiągnął co chciał bo ludzi w środku pełno. Podkurzyłem się trochę ale co ja mogę? Pojechałem do Intermarche Wejherowo)-tam też w gazetce reklama karpi w atrakcyjnej cenie.Chodzę,chodzę,szukam,szukam aż znalazłem....sprzedawcę i pytam "przepraszam gdzie znajdę te karpie z promocji" odpowiedź "ale nie dojechały" Jak te markety manipulują ludźmi to głowa mała. Napisałem bo musiałem to z siebie wyrzucić. Ale jak wróci moja żona z pracy i zapyta dlaczego nie kupiłem karpia to mnie chyba coś trafi...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Widocznie ryba nie brała
Ja też byłam rano w Lidlu. Mama prosiła, żebym kupiła dla niej karpia. Karp był - całe 5 minut, jak powiedziała pani ze sklepu... A Lidl pełen ludzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
anonim, a jak małżonkę trafi kiedy się dowie, że na Wigilię będziecie śledzie jadać! ;):))
a tak serio coś w tym jest - kiedyś tu na forum dziewczyna pytała o kurtki z Lidla w promocji, gdzie jeszcze są? Z ciekawości zapytałam pania w Lidlu, czy są? odpiwiedziała, że były: w ilości sztuk pięciu :D
a ja kiedyś chciałem kupić buty reebok :) i damskich było full!!!! a męskich dostali 3 pary ;( tyle ze damskie to takie kapcie były.. a męskie adidasy :) oszukują jak nic :) rózga sie należy :)
ech marTinez, widać mój Lidl większy niż Twój skoro u nas aż po piątaku rzucają! ;))))
no niestety co zrobić.. coś musisz mieć większe ;) niech to będzie i lidl :)
ho! kochany! bo Ty jeszcze nie wiesz jakie ja mam ego?! ;))) hahaha
a jaka Biedronkę dużą mamy... :D))) ciekawe czy w Biedrze też takie ściemy robią?
na 100%.. niby 100% wołowiny .. a na opakowaniu napisane ze produkt z biedronki :) byle skrzydełka miedzy zębami nie zostawały :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie na wsi też jest biedronka, i to jaka duża! w Wejherowie aż takich dużych to nie ma, pracowałam prawie 10 lat temu w trzech biednorkach w mieście W, ale koleżanki z forum na pewno mnie nie pamiętają:-))
marTinez hahaha
Martinez, to ja kupiłam kilka lat temu parówki z biedry, a w środku jednej z nich była mucha!!
Żywa? ;)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ k.a. Nie w tym rzecz karp na Wigilię będzie (śledzie też). Chodzi mi po prostu o to jak markety robią nas w konia, a propos żony mówiła żebym kupił karpia rano bo popołudniu już może nie być
Biedronka na wsi? Chyba jesteś z Bolszewa
Graszka a może to nie była mucha a przerośnięta mszyca?? bo biedronki wcinają mszyce :) to może ją zmielili tak z treścią żołądkową :) ale druga opcja.. ta mucha była w całości ? czy trzeba było ja składać?? bo to może parówka z niespodzianką była ?
anonim to taki żarcik był:) wiem, ze kupicie karpia gdzie indziej :)
Karpia kupię w Kauflandzie,sęk w tym że tam są tylko żywe., a moja żona kiedy będę go zabijał najpierw będzie piszczeć i wyzywać mnie od mordercy, a później jeszcze mnie opie...przy,że jej kuchnię upier......liłem
Ło boziu....co za hipokryzja....a takiego co już ktoś wcześniej zabił to można jeść?.....
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
naprawde tyle ci sie chce jezdzic z atym karpiem ?
ile na bilet wydałes....

podziwiam tych ,którzy lataja po całym trojmiescie za promocjami-przeciez to zzera czas
a i tak na czyms innym --wydaja za duzo
i wogóle za duzo sie kupuje

ale jedzcie na zdrowie:)
"Ło boziu....co za hipokryzja....a takiego co już ktoś wcześniej zabił to można jeść?....."

Wielu ludzi tak ma że jak nie muszą jedzenia zabijać osobiście to nie postrzegają go jako coś co kiedyś żyło. I żeby nie było jadam mięso. :)
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
No tak, bo ta szyneczka to na drzewie obok banana rośnie....;)

Niedawno po FB krążył taki filmik, jak pan się pytał czy ktoś chce świeżej kiełbaski. I wszyscy chętni, no baaaaa. Kto pogardzi dobrym mięskiem;)
Więc pan brał żywego prosiaczka i wkładał do maszynki do mielenia mięśa i przerabiał na kiełbaskę. No i ludzie się oburzali, jak można, tak żywego prosiaczka, na kiełbaskę przerobić....I już nikt nie chciał tej świeżej kiełbaski;)
Oczywiście wszystko to był żart.

Ale pokazuje mega hipokryzję ludzi. Bo przecież, ten prosiaczek i tak musi zostać zabity. Żeby został zabity musiał żyć. Już pominę w jakich warunkach;)
Zastanawiam, się ile osób jadłoby mięso gdyby sami musieli sobie je upolować;)
"Zastanawiam, się ile osób jadłoby mięso gdyby sami musieli sobie je upolować;)"

Ja bym jadł.

Stanisław Lem
Kiedyś siedzieliśmy z niemężem, i rozmawialiśmy o domku na wsi, o kurkach, świeżych jajach;) I rosołku. Niestety ostatecznie stanęło tylko na jajach, bo kurki żadne z nas by nie zabiło.;)
Jedynie zostało jeszcze łowienie ryb;) Więc z głodu byśmy nie umarli;)
"Jedynie zostało jeszcze łowienie ryb;)"

A w przeciwieństwie do żywych kurek ryby wyciąga się z wody martwe. ;)

"Kiedyś siedzieliśmy z niemężem, i rozmawialiśmy o domku na wsi, o kurkach, świeżych jajach;) I rosołku. Niestety ostatecznie stanęło tylko na jajach, bo kurki żadne z nas by nie zabiło.;)"

Przy Twojej ręce do hodowania zwierząt rosołek by Wam się przejadł. ;)))

Stanisław Lem
Ryby nie wychodzą martwe - ale to jedyne na co bylibyśmy w stanie zapolować;) Ale kiedy muszę patroszyć pstrąga nie wyzywam niemęża od morderców;))))

Cross;) Myślisz, że na papudze by wyszedł rosół:P?
"Zastanawiam, się ile osób jadłoby mięso gdyby sami musieli sobie je upolować;)"
biorąc pod uwagę lenistwo... to niewiele ;):)
ja wiem , co jem, ale staram sie o tym nie myśleć żebym głodna nie chodziła :)
A ja dzisiaj zakupiłam sprawionego karpia,który podobno dwa miesiące żył w czystej wodzie coby pozbył się "mulistego" smaku-zobaczymy czy taki będzie:)
W czystej wodzie przez dwa miesiące? Inka, to on był głodzony, biedaczek :(
Hmm..na głodzonego nie wyglądał;):D
Karmiony paszą GMO co by szybko urósł;) Jak kurczaczek:P
No dziękuję,chyba nie będę go jadła;):)))
No niestety;) Ostatnio siedzę w temacie i odechciewa się jeść wszystkiego. Dosłownie. A mięsa to już zwłaszcza;/
Jak ktoś nie ma swojej własnej krówki czy świnki to nigdy nie będzie pewien czy nie zjada więcej hormonów w swoich steku niż jest w pigułce anty...
Ja już nie wiem co jeść a jeść trzeba;)gdybym mniej lubiła mięsko zostałabym wega ale niestety nie da rady;)ale kto wie?może,kiedyś:))
..albo w plastrze transdermalnym:-)) ja bym kurki ani żadnego zwierzątka nie zabiła
Inka Inka - od 3 mcy nie jem mięsa;) Ale nie nazwałabym siebie wegetarianką, bo to zobowiązuje ideologicznie;) A ryby jem, a to też mięso.
Ech,może i ja kiedyś "dojrzeję" do takiej decyzji a póki co idę zrobić sobie kanapeczkę ze świeżą szyneczką i nie będę myślała czym karmiona była właścicielka tej szyneczki;):)))
Inko, w XIX wieku nie do pomyślenia było to, by karmić zwierzęta gospodarskie takimi obrzydlistwami:)
a jajko..? hehe, bo właśnie będę jadła :)
jajka kupionego w sklepie nie ruszę:-/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dla mnie jajko ok, jeśli miałoby cyferkę O z przodu. Choć u mnie to najwyżej 1.
nawet nie powiem jaki nr ma moje... to pewnie bomba hormonów i tablica Mendelejewa w jednym! :0 :)
Właśnie na FB znalazłam lidlowe karpie;)
https://www.youtube.com/watch?v=GZqXkx3r_5U#t=11
O matko kochana!!!!normalnie powtórka z czasów komuny;)
Aaaa tam karp... Przereklamowany.. Ja juz kupe czasu karpia nie jadlemw i jakoś nie tęsknię ;-) fladra.. Niby taka pospolita, niby takie nic.. A filety z fladerki biją na głowę karpia, to samo dorsz.. Szał pal na filety, bo po grecku bo bez osci.. Ja kuouje dorasza tusze, tgz. Bolki.. Kroje go w dzwonki wycinam szkielet i ekstra wygląda a jak smakuje :-D dlatego ja nie jestem zwolennikiem ,,postaw sie a zastaw sie,, jak sie kupi taniego karpia to taki lidl czy inne ustrojswo odbije sobie na czym innym ;-).. Prawda jest taka ze na te święta wydaje sie kupę kasy a potem jedzenie sie marnuje.. Jak juz ktoś obchodzi święta to raczej aspekt ideologiczny powinien dominowac.. A nie stopień ugiecia stołu.. Od paru lat gotuje skromnie, nie mylić z biednie.. Mniejsze proporcje, tansze lecz nie koniecznie gorsze produkty tak jak wspomniana ryba np. I jest ok ;-) 10stycznia jeszcze na papierosy bede miał :-D swoją drogą aspekt finansowy ostro tez wkroczył w srodowisko przemyslu oplatkowego.. Ide dzisw po oplatek do budki koło kościoła gdzie jakaś zakonnica handluje.. Pytam.. W jakiej cenie oplatek? Dostaje odp. Z uśmiechem na buzi ,,co laska proszę pana,, no ok mówię to wysypalem drobne bylo 2.96zl ... No juz zakonnica nie byla taka miła.. Cytuję ,,za mało proszę pana nie wstyd panu,? Ale proszę niech pan weźmie go,, rozbawila mnie okropnie! Mówie ze co łaska miało być.. A skoro pani nie chcę to ja dziękuję za opłatek! I niech go pani sobie w tej budce skubie sama! :-D ale sie oburzyła!!!! Malo jej blona dziewicza sie nie nadmuchala i nie eksplodowała tak sie nadymala :-D
Od wieków cennik obowiązuje, nie ma czegoś takiego jak "co łaska". Ewentualnie co łaska ale nie mniej niż....
Ajjjj nawet zakonnice sciemniaja :-D.
Ja tak kiedyś usłyszałam: co łaska, minimum 200 zł...
I to jest taka właśnie hipokryzja! Ludzie myślą ze jak oplatka nie będzie.. To juz profanacja! Dramat! w ogóle szatanistycznie! Zwykłym chlebem sie ludzie kiedyś dzielili i zyli a nie andrutem w cenie jak z pewexu!
Kwoto mogę przebić, usłyszałam co łaska minimum 500, dostał 700 ;-/
Dla świętego spokoju wszystkich obecnych
Zapewne było to dużo później niż 15 lat temu i stawki wzrosły... ;)))
To samo usłyszał mój ojciec przed ślubem mojego brata:) a organista rozlicza się osobno, jak dostanie extra to zagra wyjątkowo :)) fakt! zagrał tak, że ludzie prawie z ławek powypadali :D
Extraaa wiecie co ludzie.. Bez urazy ale reka by mi przy samym ramieniu.. Jak bym miał dac klerykowi takie pieniądze.. Jak słyszę.. Chciał 500 dostal 700.. To albo polska krajem mlekiem ki kasą płynącym.. Albo ludzie powinni sie leczyć.. Dzieci chore z rakami i innymi dramatami życiowymi.. Zdecydowanie bardziej by sie im przydały pieniądze niz facetowi w kiecce..
marTinez ludzie bawią się jak lubią ;)) jedni wydaja na dziwki inni na księży ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Trafne porównanie.. Nie ale tak serio serio... Jak tak ludzie dają tak kase za wyczytanie formuły i pare zawodzacych pieśni.. To dajcie mi! Tez bede spiewal za 700zl.. A jak wino walne to juz wogóle :-D
Ja mogę wygłosić kazanie, w tym jestem dobra:p
Ale śpiewać nie będę....:P
No to mamy komplet! Jak ty bedziesz kazała to ja bede na tacę zbierał :-D ajjj jak tak można dac sie kolowac przez zwyklych ludzi w sukienkach.. No kase im na kazdym kroku wpychaja!
Spoko, sukienkę też mogę założyc:P
Mała czarna zawsze pod ręką;)))
@Mikro, 10 lat temu, niestety
@martinez, czasem życie do tego zmusza, dlatego nazywam ich sektą, niby nie chcesz a to robisz bo musisz
>mała czarna zawsze pod ręką

Właśnie taką dziś sobie sprawiłam, to kiedy Tinker? ;>
Ilona, a dlaczego musisz? przecież ślub to nie przymus :)
A kto o ślubie? Broń boże ;)
no ja :) hahaha tak mi się skojarzyło, ze Ty też o ślubie mówisz :)
Też?
Już nie :D
Eee tam! Ja nie daje, nie chodzę i nie interesuję mnie to co oni tam z ambony biadola.. Do tego by być dobrym czlowiekiem nie musze mieć ,,drogiego przewodnika,, który o realnym zyciu wie tyle co ja o pielęgnacji paznokci i ich malowonu.. Czyli wiem ze to istnieje i tylko tyle.. A z nauk kościelnych utkwilo mi jedno.. ,,jak to mawial sw. Łukasz h... Ręką nie oszukasz,, :-D tyle w temacie sekty!
Buhaha :) uśmiałam się do łez :)
Pożyjemy zobaczymy, wszystko przed Tobą, zainteresujesz się tematem, niestety ;)
Ilona - przy dobrych wiatrach w lutym, szybki weekend w trójmieście;)
Więc znajdź okazję a ja spakuję małą czarną:P
Tb, powiedz jeszcze, że na walentynki a jestem twoja :D
Ahahahahahaha, Prawie;/ W Walentynki musiałabym już wracać;/
Święta też spędzamy skromnie, ale karpia musi być dużo -można go kupić tylko raz w roku a bardzo go lubimy. Karp,śledź,pierogi,uszka, barszcz czerwony,makowiec oto nasze wszystkie wigilijne dania.Pierwszy dzień świąt albo my idziemy do teściów na obiad, albo oni do nas.W drugi dzień świąt odpoczywamy,czyli leżymy plackiem nie robiąc nic lub jak pogoda pozwoli jedziemy pospacerować nad morze. Jeżeli chodzi o zakup wędlin itd to raczej w ogóle nie kupujemy wszystkie teraz smakują podobnie no i cały rok to w sklepach leży.Żona piecze schab, lub karkówkę -z tym różnie,dla mnie obowiązkowo galart- ot i to całe nasze świąteczne menu.Stół nam się nie ugina.
Flądry,sledzie,dorsze bolki jadamy cały rok z mięs jadamy głównie ryby- nie jestesmy wegetarianami jadamy duzo zup na mięsie ale za wędlinami po prostu nie przepadamy. MarTinez za 700zł to ja w kościele nie tylko zaśpiewam ale zatańczę no i gościom puszczę karaoke
Czy ja zaczne latać do kościoła??!! Szczerze wątpię! Dlaczego? Bo po pierwsze jestem średnio wierzący, po drugie nie podoba mi sie sam zamysł ze gdy skrzywdzimy drugiego człowieka wystarczy isc powiedziec o tym fakcie facetowi w kiecce i jesteśmy ,,czyści,, .. Po trzecie moja siostra kiedyś chodzila na spotkania młodzieży w kosciele czy cos w tym stylu.. Jak ksiądz od 12-17 letnich dzieci żebra kase na choinkę do salki gdzie ktoś ja bedzie oglądał raz na tydzień i sobie wymyślił ze choinke za 100zl trzeba kupić.. To cos tu jest nie hallo!!! Zamiast zebrać nawt ta stowke i zrobić paczkę nawet jednej potrzebujacej osobie.. To juz sie dziecia laduje do głowy jakąś hipokryzje.. Ksiądz każe kupić choinkę.. To musowo trzeba to zrobić.. Bo inaczej bóg sie obrazi.. Podejrzewam ze jeśli niebo, pieklo itd istnieje... To księża mają w piekle swoją dzielnicę :-D .. To cisna takie pitoly ,,w imię boga,, ze w głowie sie to nie mieści ;-) dlatego ja mam swoją religię ,, bądź dobrym,, i tyle! Zaden ksiądz mi nie musi mówić co mam robić!
odkryłam nową teorię: kto rano wstaje, temu łzy ze śmiechu lecą ;)))
hahaha anonim, rozwaliłeś mnie tym karaoke! :D))
marTinez, jesteś albo moim bratem, albo moim synem ;) - jakbym czytała siebie :)
No mogę być nawet mężem.. A jak sytuacja tego bedzie wymagała to zaszczekac ci mogę ;-) wiesz wytresujesz mnie haha,, gryź ponczoche martinez gryź,, hahahaha!
marTinez ja również zgadzam się z tym co napisałeś, chodzi mi o księży, wiarę itd, uważam jeszcze,że skoro jesteśmy katolikami to takie obrządki katolickie jak chrzest, bierzmowanie, ślub i pogrzeb powinny nam przysługiwać za darmo odgórnie -z urzędu,czy jak to tam nazwać.
Moj dziadek miał potrzeb tgz. Świecki.. Bez ksiedza.. A za to z mistrzem ceremonii czy jakoś tak.. Ktory na tą okazje napisal wiersz z aspektami z zycia dziadka.. I to bylo w cenie pogrzebu.. Modlitwa tez była.. Wiec nie wieżę ze ksiadz ma jakąś magiczną moc.. Zwykly czlowiek.. A jesli bog istnieje.. To w sercu czlowieka.. A nie na tacy kościoła.. Ani nawet nie w głowach księży!
Tinker bell jestem po lekturze tego filmiku,który zamieściłaś(łeś) masakra!!!! Oglądnijcie filmik walka o karpia w lidlu
marTinez z tresury, to ja słaba jestem :) nad dzieckiem zapanować nie umiem, a co dopiero nad mężczyzną...;)))
Anonim- filmik niezły:) tak się kompromitować dla karpia hahaha
A tam.. Siad, ,,stój,, daj wypłatę :-D to ogarne :-D
@
"uważam jeszcze,że skoro jesteśmy katolikami to takie obrządki katolickie jak chrzest, bierzmowanie, ślub i pogrzeb powinny nam przysługiwać za darmo odgórnie -z urzędu,czy jak to tam nazwać."

i uważasz że ja jako niewierzący pójdę i zapłacę za bierzmowanie :]
@wdr Ponieważ Kościół w Polsce nie płaci podatków, ponieważ księża na emeryturze pieniądze dostają od Państwa Polskiego,księża katecheci są w szkołach na umowie dokładnie tak samo jak nauczyciele, w związku z tym,że tzw wierni na każdej mszy kładą pieniądze na tacę a i księża na kolędzie zbierają dosyć niezłe sumki,do tego rózne zbiórki a to na remont tego a to na remont owego-----uważam,że te obrządki,które wymieniłem wcześniej przysługują mi jak psu miska.

....ja jako niewierzący pójdę i zapłacę za bierzmowanie----uważam,że jeśli jesteś niewierzący to nie czujesz potrzeby katolickiego bierzmowania. Natomiast jeśli jesteś jesteś wierzący to należy Ci się to za darmo. Jest jeszcze trzecia opcja "Właśnie zacząłeś wierzyć" to wtedy zaczynamy od chrzest,komunia, bierzmowanie oczywiście za darmo bo jesteś już katolikiem...Ale się rozpisałem
wdr
> uważasz że ja jako niewierzący pójdę i zapłacę za bierzmowanie :]

no nie, bo i po co Ci bierzmowanie?
w sumie to wasza religia, więc skoro potrzebujecie tyle kościołów, duchownych to powinniście to sponsorować, a sięganie do kieszeni Państwa czyli naszej wspólnej wszystkich w celu zaspokojenia waszych przekonań jest świństwem.
marTinez i za każdym razem kiedy zażądam "stój" będziesz się słuchał? no, no imponujące... ;))))
k.a. ale i Ty będziesz miała swoje obowiązki- kiedy wyprowadzisz zimą na sikanie na dworze -komenda'' stój'' niefortunnie zamienić się może w ''leżeć''
no wiesz .. młody jurny.. jeszcze ... :) za parę lat komenda stój będzie wykonywana farmakologicznie :)

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (792 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (361 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Kawa czy Herbata - rano (229 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry