Widok
Pieluchy tetrowe- jak przechowywac te brudne?
Mam zamiar uzywac pieluch tetrowych i zastanawiam sie co robic z brudnymi do czasu az nie uzbiera sie na pranie? Nie wiem w czym je trzymac zeby mi nie smierdzialy na caly dom? Myslalam o normalnym koszu jakims zamykanym, ale nie wiem czy to wystarczy zeby nie zasmierdlo?
ja myślałam, żeby spróbować pieluch wielorazowych, ale na samą tetrę to bym się nie zdecydowała ....
Z tego co się już orientowałam w temacie - to pieluszki czyści się grubszych nieczystości i wkłada do jakiegoś plastikowego pojemnika. Nie zalecają ich namaczania. Dopiero jak się uzbiera odpowiednia ilość, to się je pierze ....
Zamierzam spróbować w 2, 3 miesiącu - czy to w ogóle ma sens :) i czy znajdę na to czas.
Z tego co się już orientowałam w temacie - to pieluszki czyści się grubszych nieczystości i wkłada do jakiegoś plastikowego pojemnika. Nie zalecają ich namaczania. Dopiero jak się uzbiera odpowiednia ilość, to się je pierze ....
Zamierzam spróbować w 2, 3 miesiącu - czy to w ogóle ma sens :) i czy znajdę na to czas.
Kupki noworodka nie śmierdzą, o ile nie ma żadnych kłopotów. Moja córcia miała nietolerancję latrozy = zielone, śmierdzące, niefajne kupy. Przez jakiś czas na szczęście, do póki nie znaleźliśmy odpowiedniego mleka. bez pampersów i pojemnika na zuzyte pieluchy TT nie wyobrażam sobie zycia ;)
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
Mam zamiar je najpierw przepierac no ale wiadomo potem cos trzeba z nimi zrobic zanim sie wrzuci wieksza ilosc do pralki:) Domyslam sie ze codziennie sie uzbiera na pranie, tylko zastanawialam sie gdzie je trzymac przez ten caly dzien. Pozatym stosowanie pieluch tetrowych chyba duzo sie nie rozni od stosowania wielorazowych-jedne i drugie trzeba prac:) Otulacze mam od pieluch wielorazowych tylko zamierzam stosowac do nich tetre:)
Jesli bedziesz prac je codziennie to mysle, ze przechowywanie w jakims pojemniku, wiadrze z pokrywką powinno wystraczyc
Jezeli pranie bedzie raz na kilka dni to nie wiem, ja bym chyba jednak namaczala, spierala kupe i eeeee nie wiem co wtedy :)
Teraz robie tak z córki majtkami (spodniami) jak przytrafi sie Jej jeszcze siku w majtki - zamaczam w wodzie, piore troszke w mydle w plynie zeby nie smierdzialy :) kłade na kaloryferze az wyschna i wtedy wrzucam do kosza na pranie i tam sobie czekaja kilka dni na pranie w pralce :)
Jezeli pranie bedzie raz na kilka dni to nie wiem, ja bym chyba jednak namaczala, spierala kupe i eeeee nie wiem co wtedy :)
Teraz robie tak z córki majtkami (spodniami) jak przytrafi sie Jej jeszcze siku w majtki - zamaczam w wodzie, piore troszke w mydle w plynie zeby nie smierdzialy :) kłade na kaloryferze az wyschna i wtedy wrzucam do kosza na pranie i tam sobie czekaja kilka dni na pranie w pralce :)
jestem pełna podziwu dla mam, które się decydują na tetrówki, synek miał kilka dni temu solidnie odparzony tyłek i lekarz zalecił odłożyć na kilka dni pampersy w kąt i używać zwykłych pieluch, więc pełna werwy i optymizmu, zakupiłam ceratkowe gatlajdy i zapakowałam w nie synka :)
śmialiśmy się z mężem, że tak fajnie wygląda aż do momentu pierwszej kupy he he, część cennej zawartości wyleciała od razu bokiem a reszta wisiała małemu do kolan ;)
wypranie tej pieluszki to też zdecydowanie mało przyjemna sprawa, naprawdę cieszę się, że żyję w czasach pampersów, niestety ze szkodą dla środowiska,
mojego męża siostra wróciła ostatnio z Francji i tam stosuje się coś takiego jak jednorazowe pieluszki kukurydziane, które ulegają rozkładowi :) może i my się takich doczekamy
a co do tematu wątku, to ja bym przechowywała w wiaderku z przykrywką i najlepiej na balkonie
śmialiśmy się z mężem, że tak fajnie wygląda aż do momentu pierwszej kupy he he, część cennej zawartości wyleciała od razu bokiem a reszta wisiała małemu do kolan ;)
wypranie tej pieluszki to też zdecydowanie mało przyjemna sprawa, naprawdę cieszę się, że żyję w czasach pampersów, niestety ze szkodą dla środowiska,
mojego męża siostra wróciła ostatnio z Francji i tam stosuje się coś takiego jak jednorazowe pieluszki kukurydziane, które ulegają rozkładowi :) może i my się takich doczekamy
a co do tematu wątku, to ja bym przechowywała w wiaderku z przykrywką i najlepiej na balkonie
Larisa są dostępne takie pieluszki w necie:)
http://www.babystyle.pl/Ekologiczne+pieluszki+dla+Noworodka+24+kg+Wiona+Biowindel_p11241.html
http://www.babystyle.pl/Ekologiczne+pieluszki+dla+Noworodka+24+kg+Wiona+Biowindel_p11241.html