Widok
Kosmetyki Emolium lub Balneum, a pieluszki - Pampers albo Huggies super flex.
A chusteczki tylko Nivea Soft Creme
Ja używam kosmetyków Hipp (w szczególności oliwki, pięknie pachnie i jest mega wydajna) i Nivea dla dzieci do kąpieli.
Pieluszki przetestowałam wszystkie dostępne na rynku. Polecam Huggies super flex i Tescowe (fioletowe). Pampersy mają zieloną wkładkę Bath Fresh na którą często uczulone są dzieciaczki.
Pieluszki przetestowałam wszystkie dostępne na rynku. Polecam Huggies super flex i Tescowe (fioletowe). Pampersy mają zieloną wkładkę Bath Fresh na którą często uczulone są dzieciaczki.
Ja używam:
pieluszek pampers,
chusteczki nawilążające pampers (ale jeszcze nie sprawdzone, do tej pory używałam nivea i jak dla mnie to są mało nawilżone)
kosmetyki do kąpieli emolium (maluszek ma lekkie uczulenie - czerwone plamki, krostki na policzkach i rączkach i mam nadzieję, że to mu pomoże)
krem do twarzy emolium,
krem do pupy sudocrem.
pieluszek pampers,
chusteczki nawilążające pampers (ale jeszcze nie sprawdzone, do tej pory używałam nivea i jak dla mnie to są mało nawilżone)
kosmetyki do kąpieli emolium (maluszek ma lekkie uczulenie - czerwone plamki, krostki na policzkach i rączkach i mam nadzieję, że to mu pomoże)
krem do twarzy emolium,
krem do pupy sudocrem.
pieluszki:pampers-super jak na razie:)
oliwki:AA i nivea baby nie polecam nasza mała uczulaja-teraz zaczynamy z oliwa z oliwek lub olejem z pestek winogron oilatum do kapieli-rewelacja
do mycia twarzy "na sucho"phisiogel + krem phisiogel(rewelacja)
do pupki:krem z zaspy:)oraz sudokrem-polecam
na super sucha skórkę krem oilatum soft-rewelacja
to wszystko:)im mniej tym lepiej:)
oliwki:AA i nivea baby nie polecam nasza mała uczulaja-teraz zaczynamy z oliwa z oliwek lub olejem z pestek winogron oilatum do kapieli-rewelacja
do mycia twarzy "na sucho"phisiogel + krem phisiogel(rewelacja)
do pupki:krem z zaspy:)oraz sudokrem-polecam
na super sucha skórkę krem oilatum soft-rewelacja
to wszystko:)im mniej tym lepiej:)
pieluszki:pampers + chusteczki do pupy
poniewaz mala miala podejrzenie AZS(atopowe zapalenie skory) to od poczatku zamiast oliwek zwykla parafina super natluszcza do kapieli balneum a jak pupa sie lekko odparzyla to maka ziemniaczana...stare babcine sposoby czasem mi brakowalo ze dziecko nie pachnie jak"drogeria"czyli jakas fajna oliwka czy cos ale poniewaz byly problemy to to dzialalo najskuteczniej
allegro Majka22-GDY ZAPRASZAM!!!FAJNE CIUSZKI ZA GROSZE
poniewaz mala miala podejrzenie AZS(atopowe zapalenie skory) to od poczatku zamiast oliwek zwykla parafina super natluszcza do kapieli balneum a jak pupa sie lekko odparzyla to maka ziemniaczana...stare babcine sposoby czasem mi brakowalo ze dziecko nie pachnie jak"drogeria"czyli jakas fajna oliwka czy cos ale poniewaz byly problemy to to dzialalo najskuteczniej
allegro Majka22-GDY ZAPRASZAM!!!FAJNE CIUSZKI ZA GROSZE
u nas woda nawet przegotowana(bo tylko taka czysciłam pupke i twrzyczke na poczatku-uczulała stad ten zel do mycia twarzy ,kupisz tylko w aptece,nayzwa sie dokładnie Physiogel i jest to zwykły hipoalergiczny zel do mycia skóry wrażliwej i delikatnej(nam poleciła pediatra)no i uczulonko na twarzy jak reka odjął:)no i powrót slicznej cery:)ja podkradam małej krem bo jest super do mojej cery;)
a chusteczek uzywam teraz nivea baby soft&care bo pure uczulaja(rumianek prawdopodobnie-ale nie wiem dokładnie dlaczego)na poczatku uzywałam tylko wody gotowanej dopoki mała nie dostała uczulenia:(...
a chusteczek uzywam teraz nivea baby soft&care bo pure uczulaja(rumianek prawdopodobnie-ale nie wiem dokładnie dlaczego)na poczatku uzywałam tylko wody gotowanej dopoki mała nie dostała uczulenia:(...
adriana24, mój synek też miał plamki na buzi i super jest krem clobaza (jest to zwykły krem tłusty przeznaczony do pielęgnacji skóry suchej i wrażliwej - można go kupic w aptece). Do kąpieli i smarowania ciała używam kosmetyków emolium, są bardzo dobre ale na buzie pomógł dopiero ten krem. Teraz mój synek wygląda ślicznie
a my tak:
pieluchy- Pampers ( jednak wydają się najlepsze)
kosmetyki - Mustela ( są dość drogie ale zdecydowanie super)
bardzo polecam krem na cieminiuche z Mustelli dosłownie 2 dni i znika nawet najwieksza ( sprawdzone już przez kilka bobasków)
używałam już rożnych ( penaten, bambino, hipp )
i wszystkie uczulały
pieluchy- Pampers ( jednak wydają się najlepsze)
kosmetyki - Mustela ( są dość drogie ale zdecydowanie super)
bardzo polecam krem na cieminiuche z Mustelli dosłownie 2 dni i znika nawet najwieksza ( sprawdzone już przez kilka bobasków)
używałam już rożnych ( penaten, bambino, hipp )
i wszystkie uczulały
Cała seria Emolium jest super.
do dziób:nie niestety nie na potowki on jest dla cery wrazliwej,skłonnej do uczuleń,czyli krostki bardziej uczuleniowe :/hmm potówki trzeba przecierać spirytusikiem:(nie probowałam ale tak mowili na SR. moja mała była za lekko ubierana na poczatku az pani pediatra pszyszła pwoiedziała ze trezba 2 warstwy na poczatku jak jest tak zimno za oknem a my mamy dobra (około 20-21 stopni) temperaturke w domku,wiec z potowkami nie mielismy problemu,mamy naczyniaczki na głowce ale one znikna(plamki czerwone z tyłu głowki ,płaskie)to od porodu jeszcze i uczulenia(mimo ze ani ja nie jestem alergikiem ani maz-choc ja mam strasznie delikatna skorke i czasami od wody mam jakies zmiany-wiec pewnie to po mnie ma;P )
do lemki:tak dla mnie rewelacja wypróbuj jak masz próbki:)ja jestem minimalistka na poczatku sama woda ja myłam ale miała uczulenie(przegotowana)i od momentu stosowania physiogelu jest super,przemywam tez jej szyjke, paszki,pachwinki(te miejsca gdzie jeszcze nie daje w wanience umyc dokładnie)
a do kapieli stosujemy oilatum i zazwyczaj wiecej niz jest podane bo wode mamy starszna a przeciez w mineralnej nie bede małej kąpała:),ale sprawdza sie:)
do lemki:tak dla mnie rewelacja wypróbuj jak masz próbki:)ja jestem minimalistka na poczatku sama woda ja myłam ale miała uczulenie(przegotowana)i od momentu stosowania physiogelu jest super,przemywam tez jej szyjke, paszki,pachwinki(te miejsca gdzie jeszcze nie daje w wanience umyc dokładnie)
a do kapieli stosujemy oilatum i zazwyczaj wiecej niz jest podane bo wode mamy starszna a przeciez w mineralnej nie bede małej kąpała:),ale sprawdza sie:)