Widok

Pieluszki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jakiego rodzaju pieluszek używacie dla swoich maleństw i jakich kosmetyków pielęgnacyjnych???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kosmetyki Emolium lub Balneum, a pieluszki - Pampers albo Huggies super flex.
A chusteczki tylko Nivea Soft Creme
Pieluszki: pampers lub huggies
Chusteczki: huggies
płyn do kąpieli: Oilatum lub żel do mycia Nivea
krem do buzi na każdą pogodę Nivea
maść pośladkowa do pielęgnacji pupki
oliwa z oliwek

To nasz przetestowany zestaw, które trzymamy się od początku ;)

Ja używam kosmetyków Hipp (w szczególności oliwki, pięknie pachnie i jest mega wydajna) i Nivea dla dzieci do kąpieli.

Pieluszki przetestowałam wszystkie dostępne na rynku. Polecam Huggies super flex i Tescowe (fioletowe). Pampersy mają zieloną wkładkę Bath Fresh na którą często uczulone są dzieciaczki.

Pieluchy: Bella Happy
Chusteczki: Dzidziuś (zielone)
Szampon: J&J (rumiankowy)
Mleczko nawilżające "Nivea Baby"
Krem na każdą pogodę "Nivea Baby"

image
image
żel do kapieli "Nivea Baby"

image
image
Ja używam:
pieluszek pampers,
chusteczki nawilążające pampers (ale jeszcze nie sprawdzone, do tej pory używałam nivea i jak dla mnie to są mało nawilżone)
kosmetyki do kąpieli emolium (maluszek ma lekkie uczulenie - czerwone plamki, krostki na policzkach i rączkach i mam nadzieję, że to mu pomoże)
krem do twarzy emolium,
krem do pupy sudocrem.
pieluszki:pampers-super jak na razie:)
oliwki:AA i nivea baby nie polecam nasza mała uczulaja-teraz zaczynamy z oliwa z oliwek lub olejem z pestek winogron oilatum do kapieli-rewelacja
do mycia twarzy "na sucho"phisiogel + krem phisiogel(rewelacja)
do pupki:krem z zaspy:)oraz sudokrem-polecam
na super sucha skórkę krem oilatum soft-rewelacja
to wszystko:)im mniej tym lepiej:)

Ja używam tak:
Pieluszki- Huggies super flex. REWELACJA
firma Pampres przereklamowana
Do kąpieli- nivea baby (szampon i płyn do kąpieli)
Do ciała- nivea baby (mleczko nawilżające)
do pupy- maść pośladkowa z apteki

image
zapomniałam
chusteczki do pupy- Bambino(firmy nivea)
pampersa są drogie!!

image
Monia napisz coś więcej na temat: "do mycia twarzy "na sucho"phisiogel + krem phisiogel(rewelacja)"
Czy to jakaś seria dla dzieci?? Gdzie można ją kupić i ile kosztuje??

pieluszki pampers (testowałam różne te wygrywaja)
chusteczki pampers
do kąpieli oilatum i zwykłe mydełko w kostce dla dzieci
krem do pupy penatena lub maść pośladkowa lub sudocrem
do buzi krem ziajka

pieluszki:pampers + chusteczki do pupy
poniewaz mala miala podejrzenie AZS(atopowe zapalenie skory) to od poczatku zamiast oliwek zwykla parafina super natluszcza do kapieli balneum a jak pupa sie lekko odparzyla to maka ziemniaczana...stare babcine sposoby czasem mi brakowalo ze dziecko nie pachnie jak"drogeria"czyli jakas fajna oliwka czy cos ale poniewaz byly problemy to to dzialalo najskuteczniej

allegro Majka22-GDY ZAPRASZAM!!!FAJNE CIUSZKI ZA GROSZE
my pieluszki pampersa.
chusteczki nivea
krem do pupy penatem i sudokrem
do kąpieli do wody oilatum, do mycia mustella
do twarzy maść bephanten

image
image
pieluszki pampersa
kosmetyki nivea baby
sudocrem do pupki
chusteczki dada z biedronki-polecam ;) używalam pampersa i huggies'a

image
image
pieluszki - bella happy (testowaliśmy i pampersy i huggiesy i bella okazała się najlepsza)
płyn do kąpieli - buebchen z oliwką
maść do pupy - bepanthen
chusteczki - nivea pure choć najczęściej przemywam zwykłą wodą

image
u nas woda nawet przegotowana(bo tylko taka czysciłam pupke i twrzyczke na poczatku-uczulała stad ten zel do mycia twarzy ,kupisz tylko w aptece,nayzwa sie dokładnie Physiogel i jest to zwykły hipoalergiczny zel do mycia skóry wrażliwej i delikatnej(nam poleciła pediatra)no i uczulonko na twarzy jak reka odjął:)no i powrót slicznej cery:)ja podkradam małej krem bo jest super do mojej cery;)
a chusteczek uzywam teraz nivea baby soft&care bo pure uczulaja(rumianek prawdopodobnie-ale nie wiem dokładnie dlaczego)na poczatku uzywałam tylko wody gotowanej dopoki mała nie dostała uczulenia:(...

adriana24, mój synek też miał plamki na buzi i super jest krem clobaza (jest to zwykły krem tłusty przeznaczony do pielęgnacji skóry suchej i wrażliwej - można go kupic w aptece). Do kąpieli i smarowania ciała używam kosmetyków emolium, są bardzo dobre ale na buzie pomógł dopiero ten krem. Teraz mój synek wygląda ślicznie
monia ile kosztuje Physiogel? tak ok.

image
nie wiem,około 30 zł i ze i krem (tak mniej wiecej bo ja ponad 60 dałam za 2 produkty,ale krem jest baaaardzo wydajny,żel tez bo niewiele sie uzywa do twarzy,troszke na wacik)

chyba spróbuje bo buziulka mojej rybki coraz gorzej wyglada:( ma tez szyje wysypane,nie wiem czy ja przegrzewam czy co robie nie tak....staram sie by miala cieplo ale nie przesadnie:(

image
image
dzób a ona ma gdzie indziej tez te krostki?moze to nie potowki a uczulenie od kosmetyków ,albo od diety twojej..nicezgo podejrzanego nie jadłas?

moj synek jak byl malutki mial taka wysypke na twarzy okazalo sie ze to sa zmiany hormonalne lekarz dala masc dosc dlugo schodzily ale w koncu zeszly

image
a na wysypke hormonalna kazali kapac w nadmanganianie potasu(u nas sie pogorszyło tylko wiec przestalismy i samo zeszło)

monia ona ma na buzi te krosteczki łacznie z główka i na dekoldzie :(((
jem same dozwolone rzeczy,to takie krostki czerwone lub czerwone z ropka na końcu,polozna mowila ze to potowki ;/
a ten zel to na potowki tak?

image
image
my używamy pieluszek pampers, chusteczek pampersa, płyny do kąpieli i wszystkie akcesoria kosmetyczne hippa ale płyn nam się skończył i używamy obecnie penatena super

image

a my tak:
pieluchy- Pampers ( jednak wydają się najlepsze)
kosmetyki - Mustela ( są dość drogie ale zdecydowanie super)

bardzo polecam krem na cieminiuche z Mustelli dosłownie 2 dni i znika nawet najwieksza ( sprawdzone już przez kilka bobasków)

używałam już rożnych ( penaten, bambino, hipp )
i wszystkie uczulały
a słyszałyście coś o kremie Emolium?

image
o Emolium nic ale Physiogel mogę polecić, jest świetny na wszelkie podrażnienia i krostki

image
image
a tego physiogel mam monia. całą siatkę próbek. Naprawdę jest taki dobry? I tylko nim myjesz buźkę? A na samym początku czym się przemywa buzię, tylko wodą?

image
Emolium jest dla cery alergicznej
warto najpier przetestować że tak się wyrażę zwykłych kosmetyków bo być może wasze dzieci nie są uczulone
mój mały lubi zmiany i testujemy różne kosmetyki:)

image

Cała seria Emolium jest super.
lemko ja wlewałam płyn hippa do wanienki, zamioeszałam i tak całego malucha myłam:)

image

a oilatum też można buźkę myć?

image
a nie wiem nie używałam(jeszcze):)

image

do dziób:nie niestety nie na potowki on jest dla cery wrazliwej,skłonnej do uczuleń,czyli krostki bardziej uczuleniowe :/hmm potówki trzeba przecierać spirytusikiem:(nie probowałam ale tak mowili na SR. moja mała była za lekko ubierana na poczatku az pani pediatra pszyszła pwoiedziała ze trezba 2 warstwy na poczatku jak jest tak zimno za oknem a my mamy dobra (około 20-21 stopni) temperaturke w domku,wiec z potowkami nie mielismy problemu,mamy naczyniaczki na głowce ale one znikna(plamki czerwone z tyłu głowki ,płaskie)to od porodu jeszcze i uczulenia(mimo ze ani ja nie jestem alergikiem ani maz-choc ja mam strasznie delikatna skorke i czasami od wody mam jakies zmiany-wiec pewnie to po mnie ma;P )
do lemki:tak dla mnie rewelacja wypróbuj jak masz próbki:)ja jestem minimalistka na poczatku sama woda ja myłam ale miała uczulenie(przegotowana)i od momentu stosowania physiogelu jest super,przemywam tez jej szyjke, paszki,pachwinki(te miejsca gdzie jeszcze nie daje w wanience umyc dokładnie)
a do kapieli stosujemy oilatum i zazwyczaj wiecej niz jest podane bo wode mamy starszna a przeciez w mineralnej nie bede małej kąpała:),ale sprawdza sie:)

Hippa mam oliwkę i krem do pupy. A do kąpieli, z racji tego że moja mama jest pielęgniarką ;) mam też całą siatkę oilatum i to najpierw zużyję.

image
ale buźki oilatum nie myjesz?

image
nie-całe ciałko+głowka bez buźki;buźke- physiogelem:)

lemka napisał(a):

> a oilatum też można buźkę myć?
>
>

Można. Najlepszy efekt do buzi z przegotowaną wodą.

Do Ankal: Na pewno spróbuję i dziękuję za poradę.
nna poczatku Bartus uzywal pieluszek pampers a juz od dluzszego czasu uzywamy tych z rosmana, a z kosmetykow cala seria Nivea baby

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

do góry