Widok

Pierwsza Komunia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,czy macie może pomysły co kupić chrześniaczce na Pierwszą Komunię? Nie chcę dawać pieniędzy.Słucham propozycji ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hm.. są różne dzieci bardziej i mniej wybredne:D
szczerze to nie wiem co sie kupuje moze rower?? ale to bylo kiedys teraz to najlepiej laptopa:D
Dorcik a takie pytanko: jaki przedział cenowy??

delikatny komplet z biżuterii, ja ostatnio kupiłam swojej (co prawda na bierzmowanie) srebrne serce takie większe grubsze z grawerem na srebrnym łańcuszku - z allegro zresztą, fajna pamiątka :)

Podłączę się pod pytanie :-) W tym roku dwoje moich chrześniaków (chłopiec i dziewczynka) mają pierwszą komunię a ja nadal nie wiem co im kupić. Oglądałam już złotę medaliki i krzyżyki ale nic fajnego nie wpadło mi w oko. Przedział cenowy tak do 500 - 600 zł dla każdego. Dzięki z góry za pomysły :-)))
My kupujemy aparat cyfrowy i (właściwie już kupiłam) taką fajną pamiątkę w formie albumu - segregatora.

ja mam 3 komunie w tym roku!jedna chrześniaczka kuzynka i bratanica!co tydzień któraś!!:(
chrześniaczce komputer kupujemy-tj mój teść w tym siedzi wiec nam złoży za grosze:)choć tyle dobrego!!
a tym dwóm to myślałam właśnie o aparacie cyfrowym bądź zegarek lub mp4!!
mój brat jest chrzestnym jednej to kupuje rower!!
a moja mama-babcia-mini wieże!!
ale moje pomysły tu sie już kończą..

My kupilismy aparat cyfrowy, taki fajny i calkiem dobry mozna kupic w juz za 300 zl,choc w tej chwili w Euro AGD jest w promocji za 199 Kodak.Ja za identyczny placilam 350.
do karomign
co ty masz z tymi wykrzyknikami ? każde swoje zdanie konczysz wykrzyknikiem :)

Hmmm, ciekawe ta miniwieża. O tym nie pomyślałam. Może coś jeszcze wam przyjdzie do głowy? Plisss
ja swojej kupowałam delikatna złotą branzoletkę

Ja nie rozumiem, o co tyle afery, to już koniecznie trzeba niewiadomo co kupować? Jak się nie ma kasy, to chyba rodzina zrozumie, i nie będzie robiła wyrzutów.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
taaaa w ogóle cyrk z tymi prezentami na komunie, niebawem trzeba będzie furę kupować, bo już tak mają te dzieci w głowie poprzewracane...masakra
jak ja czytam ten watek to mnie az zatyka
ja bym nie miała nawet kasy na komputer czy aparat
my kupowalismy tanie prezenty ale takie ze dzieciaki maja pamiatke

Eech... ja pamiętam, że dostałam elektroniczny zegarek z Pewexu w komplecie z takim cienkim długopisem. Szczyt marzeń w 84 roku:)

my dwa lata temu kupowaliśmy rower, wg mnie to był bardzo drogi prezent, ale to Jarka chrześniaczka...o innych prezentach nie było mowy, była cała lista, którą ona sama sobie zrobiła, co ma być!dla mnie to niedopuszczalne i mam nadzieję, że mojego dziecka na takiego snoba nie wychowam!:))

a w zeszłym roku bylismy też na komunii i młody bardzo chciał dostać "kłada", taki pojazd kosztuje okolo 3.000 i tak bardzo na niego liczyl, że jak dostał wszystkie prezenty, to był tak strasznie zawiedziony, że nie ma wśród nich jego wymarzonego cacka, normalnie focha strzelił;)))DLA MNIE PORAŻKA...
to wychowanie
ja nie bede tak Maji wychowywac

agacik ja na swoją komunię dostałam trzy takie zegarki z długopisem , ale każdy w innym kolorze więc jeden z ciekawości rozebrałm aby sprawdzić co jest w środku

zegarek to był wtedy najdrozszy prezent a teraz ?

pmagdalena napisał(a):

> ja nie bede tak Maji wychowywac
Maji (sic!) pewnie tak nie wychowasz.
I to nie chodzi o przytyk do Twojej ortografii Magdaleno, tylko o przykład dla innych. To imię odmienia się przez przypadki tak:

M Maja Maje
D _Mai_ Maj
C _Mai_ Majom
B Maję Maje
N Mają Majami
Ms Mai Majach
W Maju Maje

Mam nadzieję, że nie popełniłam błędu ;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry