Widok

Pierwsza Komunia w domu,catering

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam serdecznie.Mam pytanie,czy któraś z mam wyprawiała I Komunię Św. swego dziecka w domu zamawiając catering?Jeśli tak proszę o kilka słów,jak powiodło się przyjęcie i przede wszystkim, jaką firmę cateringową byście poleciły?Byłabym ogromnie wdzięczna za odpowiedzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wyprawiałam komunię syna w domu na 25 osobCo prawda nie miałam cateringu,gdyż sama jestem kucharzem i bez pronlemu byłam w stanie przyrządzić wszystko.Wszystkim smakowało i przyjęcie było bardzo udane.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dzięki za odpowiedź.Niestety ja nie jestem tak zdolna,bym sama przygotowała wszystkie posiłki:(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Komunia dopiero przed nami ale też będziemy robić w domu, bo mamy dużo miejsca, do tego duży ogród, więc może być i impreza na świeżym powietrzu gdyby pogoda dopisała. Przerabialiśmy tak imprezę na chrzest i było super. Zamówiliśmy jedzonko na dowóz, kupiliśmy ciasta i tyle. I tak zrobimy na komunii. Dosłownie 200 m od domu mamy firmę z jedzonkiem więc pewnie od nich zamówimy co trzeba, kuzynka nie raz tam jadła i poleca, więc po co szukać dalej. Uważam, że jak ktoś ma miejsce i możliwości to lepiej zrobić imprezę w domu, na pewno jest taniej. Ale za to więcej roboty, więc coś za coś. Pierwsze chrzciny robiliśmy w knajpie, drugie w domu, a różnica w kosztach duża. W knajpie wyszło prawie 4 razy drożej niż w domu.

Dziękuję Miśka, a czy mogłabyś podać nazwę firmy,z której zamawialiście jedzenie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Firma hm... Wtedy tam gdzie mieszkaliśmy to była.... najbliższa pizzeria hehe. Serio, znana nam od paru lat i wielokrotnie sprawdzona nie tylko pod względem pizzy.. Bo żarcie mieli w bogatym wyborze, nie tylko pizze. Można było zamówić kotlety na różne sposoby schabowe czy z kurczaka, dewolaje, karkówki, ryby, różne zupy od rosołu i barszczu zaczynając, różne surówki itd. Umówiliśmy się z kierowniczką 4 dni wcześniej co ma być , ile czego i o której to wszystko przywiozą. Byliśmy mega zadowoleni. Najedzeni po uszy, strasznie dużo tego było, ilość nas zaskoczyła. Świeże i cieplutkie. Tylko w pólmiski wrzucić i na stół. Goście nawet się nie zorientowali kiedy i kto jedzenie dostarczył hehe. Dużo po imprezie jeszcze zostało. Ciasta kupiliśmy dzień wcześniej. Spora oszczędność. Teraz w innym miejscu mieszkamy, ale patent będzie podobny. Super sprawa a jeszcze taniej niż catering z typowej firmy. A rozłożenie stołów, krzeseł i zastawy to max godzina roboty. Sprzątania też nie za dużo, jak sporo zrobi zmywarka hehe.

Jeśli masz nie daleko siebie jakiś lokal z jedzonkiem dowożącym na telefon sprawdź ofertę, ceny i sama skonsumuj co nie co dla osobistego przekonania czy dobre. Jeśli dobre to będzie odpowiednie też na imprezy takiego typu. U nas się sprawdziło i będzie nie raz praktykowane ze względu na cenę i komfort, że wszystko będzie ok. Polecam.

Dziękuję serdecznie Miśka:) i wszystkiego dobrego:)

My w zeszłym roku tak robiliśmy. Pełen catering z obsługą tzn kelnerzy w domu. Dwie kelnerki, które sprzątały po jednym daniu i wykładały następne. Nie musisz nawet martwić się o talerze. Było pysznie i wygodnie, a jednak swobodniej w domu jeśli ma się możliwości. Koszt nieznacznie wyższy niż w lokalu na 18 osób. Za całość zapłaciliśmy 2400.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

`Nala cieszę się,że wszystko u Was przebiegło zgodnie z oczekiwaniami:)A mogłabyś podać nazwę firmy,którą zatrudniliście?

Proszę o jeszcze jakieś podpowiedzi z konkretną firmą.A może też nazwą restauracji,jeśli ktoś wyprawiał uroczysty obiad właśnie w lokalu?Bardzo proszę;)

Polecam pizzerię "Pokoleniowa" na Zaspie. Można u nich zamówić wszystko, zupę, mięska, mięsa na zimno, inne przystawki. Nasi goście zachwycali się zrazami, wszystko było naprawdę bardzo smaczne. Z właścicielem można się dogadać. Ceny przyjazne.

Ągnieszka dziękuję za konkretną odpowiedź. Wszystkiego dobrego:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry