Widok

Pierwsza kupa po mm

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
UWAGA BĘDZIE OPIS KUPY, JAK KOGOŚ ODRZUCA TO NIE CZYTAĆ!!!!! :)

Od poniedziałku Michał raz dziennie dostaje mm, 5-6 raszy nadal moje. Od niedzieli nie robił kupy, za to to co dziś wyprodukował to zrekompensowało i to z nawiązką te 2 dni:)

Czy u Waszych dzieci też pierwsza kupa po mm była inna? ciemniejsza, bardziej gęsta i taka jakby bardziej mętna? tak mi skojarzyła z rozrobionym proszkiem budyniowym... i przede wszystkim-czy też była taka śmierdząca????? no jak po 1 porcji mm tak śmierdzi to ja nie wiem co będzie jak tylko mm będzie jadł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój Tomuś dostał kilka razy mm,tak 1 x dziennie,ale różnicy nie widziałam w kupce,no może troche bardziej papkowata
u mojej przyjaciolki synek dostaje modyfikowane i czasem mlody nie moze sie wyproznic i do tego jest inna kupka taka dorosla :) byla z nim u lekarza i lekarka powiedziala,ze to przez mm i kazala zmienic z bebilon pepti na bebilon comfort.moze tez podajesz zle mleczko i to przez nie takie kupki robi
u nas po przejściu na modyfikowane też pierwsze kupy były co kilka dni i przeróżnych konsystencji i zapachów, po ok. 2 tygodniach unormowało się i kupka była co dwa dni, a po następnym miesiącu raz dziennie
po wprowadzeniu słoiczków historia się powtórzyła, a teraz wszystko się unormowało
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
U nas śmierdzące kupy (i inne dolegliwości - m.in. bóle brzuszka) byly powodem przejśca na bebilon pepti - dopiero po jakimś czasie przeszliśmy na normalny bebilon. A teraz, mimo że Gosia dostaje mleko modyfikowane, kupi nie śmierdzą jakoś szczególnie :)
A ogólnie kupa jest gęstsza niż na maminym mleczku :)
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
u nas byly problemy z kupka i pierdki nawet byly bardzo smierdzace-podaje mm. pierwsze kupki byly baaardzo drastyczne;Pale jak org przyzwyczai sie do mlesia to sie unormują:) nop ale rózami pachniec nie beda:)|
dodam,ze nasze kupki po mm to sa zielone.
kupki po mm sa zolte i bardziej stale niz po mleku mamy. moj maluch dostaje tylko mm i kupy robi 3 razy na dobe.
image
dzięki za odpowiedzi, poczekamy tydzień jak dalej będą takie cuchnace to zmienimy mleko
odgrzebałam ten wątek bo od trzech dni zaczęłam wprowadzać synkowi mm, i po prostu zawartość pampeprsa od wczoraj przyprawia mnie o odruch wymiotny (taki smrodek i do tego zielony kolor kupki). Rudziaczku powiedz czy twoję dziecko w końcu przestało robić takie śmierdzące kupki czy jednak zmieniłaś mm? Dodam że mój synek ma 8,5 m-ca i ma już mocno rozszerzoną diete (do tej pory nigdy nie był na nic uczulony)
na początku dawałam humane, po kilku dniach takiego paskudztwa kupa była w miarę ok, natępne opakowaniue kupiłam już nan i kupa była lepsza
rudziaczek nie zmieniaj dziecku mleka tylko dlatego że nie podoba Ci się zapach kupki !! Brzuszek jest bardzo delikatny i możesz żałować decyzji. Po każdym mleku modyfikowanym kupa jest inna ale nie oznacza, że jedna jest lepsza druga gorsza. Ja dawałam synkowi bebiko czasami tak śmierdziało, że musiałam okno otworzyć i maseczkę z bluzki zrobić na buzię a i tak zalatywało :P Po 4 miesiącach przeszłam na bebilon i jest tak samo, kupa to kupa musi śmierdzieć :P

A tak jak Mimii pisała, mogą być nawet zielone kupki bo u nas do niedawna to był standard, a zielone to dopiero śmierdzą :D:D
image
dopiero zauważyłam że wątek jest trochę stary :P ale mam nadzieję, że przywykłaś już do zapaszku :D
image
spoko, przeszliśmy na nan i jest ok, brzuszek się przyzwyczaił:)
dziękuje Rudziaczek za odpowiedź, spróbuję może jeszcze zmiejszyć ilość porcji w ciągu doby i poczekać kilka dni, może brzusio się przyzwyczaji. Pozdrawiam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

do góry