Widok
Pierwsza kupa po mm
UWAGA BĘDZIE OPIS KUPY, JAK KOGOŚ ODRZUCA TO NIE CZYTAĆ!!!!! :)
Od poniedziałku Michał raz dziennie dostaje mm, 5-6 raszy nadal moje. Od niedzieli nie robił kupy, za to to co dziś wyprodukował to zrekompensowało i to z nawiązką te 2 dni:)
Czy u Waszych dzieci też pierwsza kupa po mm była inna? ciemniejsza, bardziej gęsta i taka jakby bardziej mętna? tak mi skojarzyła z rozrobionym proszkiem budyniowym... i przede wszystkim-czy też była taka śmierdząca????? no jak po 1 porcji mm tak śmierdzi to ja nie wiem co będzie jak tylko mm będzie jadł.
Od poniedziałku Michał raz dziennie dostaje mm, 5-6 raszy nadal moje. Od niedzieli nie robił kupy, za to to co dziś wyprodukował to zrekompensowało i to z nawiązką te 2 dni:)
Czy u Waszych dzieci też pierwsza kupa po mm była inna? ciemniejsza, bardziej gęsta i taka jakby bardziej mętna? tak mi skojarzyła z rozrobionym proszkiem budyniowym... i przede wszystkim-czy też była taka śmierdząca????? no jak po 1 porcji mm tak śmierdzi to ja nie wiem co będzie jak tylko mm będzie jadł.
u nas po przejściu na modyfikowane też pierwsze kupy były co kilka dni i przeróżnych konsystencji i zapachów, po ok. 2 tygodniach unormowało się i kupka była co dwa dni, a po następnym miesiącu raz dziennie
po wprowadzeniu słoiczków historia się powtórzyła, a teraz wszystko się unormowało
po wprowadzeniu słoiczków historia się powtórzyła, a teraz wszystko się unormowało
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
U nas śmierdzące kupy (i inne dolegliwości - m.in. bóle brzuszka) byly powodem przejśca na bebilon pepti - dopiero po jakimś czasie przeszliśmy na normalny bebilon. A teraz, mimo że Gosia dostaje mleko modyfikowane, kupi nie śmierdzą jakoś szczególnie :)
A ogólnie kupa jest gęstsza niż na maminym mleczku :)
A ogólnie kupa jest gęstsza niż na maminym mleczku :)
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
odgrzebałam ten wątek bo od trzech dni zaczęłam wprowadzać synkowi mm, i po prostu zawartość pampeprsa od wczoraj przyprawia mnie o odruch wymiotny (taki smrodek i do tego zielony kolor kupki). Rudziaczku powiedz czy twoję dziecko w końcu przestało robić takie śmierdzące kupki czy jednak zmieniłaś mm? Dodam że mój synek ma 8,5 m-ca i ma już mocno rozszerzoną diete (do tej pory nigdy nie był na nic uczulony)
rudziaczek nie zmieniaj dziecku mleka tylko dlatego że nie podoba Ci się zapach kupki !! Brzuszek jest bardzo delikatny i możesz żałować decyzji. Po każdym mleku modyfikowanym kupa jest inna ale nie oznacza, że jedna jest lepsza druga gorsza. Ja dawałam synkowi bebiko czasami tak śmierdziało, że musiałam okno otworzyć i maseczkę z bluzki zrobić na buzię a i tak zalatywało :P Po 4 miesiącach przeszłam na bebilon i jest tak samo, kupa to kupa musi śmierdzieć :P
A tak jak Mimii pisała, mogą być nawet zielone kupki bo u nas do niedawna to był standard, a zielone to dopiero śmierdzą :D:D
A tak jak Mimii pisała, mogą być nawet zielone kupki bo u nas do niedawna to był standard, a zielone to dopiero śmierdzą :D:D