Widok

Pierwsza kupa po mm

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
UWAGA BĘDZIE OPIS KUPY, JAK KOGOŚ ODRZUCA TO NIE CZYTAĆ!!!!! :)

Od poniedziałku Michał raz dziennie dostaje mm, 5-6 raszy nadal moje. Od niedzieli nie robił kupy, za to to co dziś wyprodukował to zrekompensowało i to z nawiązką te 2 dni:)

Czy u Waszych dzieci też pierwsza kupa po mm była inna? ciemniejsza, bardziej gęsta i taka jakby bardziej mętna? tak mi skojarzyła z rozrobionym proszkiem budyniowym... i przede wszystkim-czy też była taka śmierdząca????? no jak po 1 porcji mm tak śmierdzi to ja nie wiem co będzie jak tylko mm będzie jadł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuje Rudziaczek za odpowiedź, spróbuję może jeszcze zmiejszyć ilość porcji w ciągu doby i poczekać kilka dni, może brzusio się przyzwyczaji. Pozdrawiam
spoko, przeszliśmy na nan i jest ok, brzuszek się przyzwyczaił:)
dopiero zauważyłam że wątek jest trochę stary :P ale mam nadzieję, że przywykłaś już do zapaszku :D
rudziaczek nie zmieniaj dziecku mleka tylko dlatego że nie podoba Ci się zapach kupki !! Brzuszek jest bardzo delikatny i możesz żałować decyzji. Po każdym mleku modyfikowanym kupa jest inna ale nie oznacza, że jedna jest lepsza druga gorsza. Ja dawałam synkowi bebiko czasami tak śmierdziało, że musiałam okno otworzyć i maseczkę z bluzki zrobić na buzię a i tak zalatywało :P Po 4 miesiącach przeszłam na bebilon i jest tak samo, kupa to kupa musi śmierdzieć :P

A tak jak Mimii pisała, mogą być nawet zielone kupki bo u nas do niedawna to był standard, a zielone to dopiero śmierdzą :D:D
na początku dawałam humane, po kilku dniach takiego paskudztwa kupa była w miarę ok, natępne opakowaniue kupiłam już nan i kupa była lepsza
odgrzebałam ten wątek bo od trzech dni zaczęłam wprowadzać synkowi mm, i po prostu zawartość pampeprsa od wczoraj przyprawia mnie o odruch wymiotny (taki smrodek i do tego zielony kolor kupki). Rudziaczku powiedz czy twoję dziecko w końcu przestało robić takie śmierdzące kupki czy jednak zmieniłaś mm? Dodam że mój synek ma 8,5 m-ca i ma już mocno rozszerzoną diete (do tej pory nigdy nie był na nic uczulony)
dzięki za odpowiedzi, poczekamy tydzień jak dalej będą takie cuchnace to zmienimy mleko
kupki po mm sa zolte i bardziej stale niz po mleku mamy. moj maluch dostaje tylko mm i kupy robi 3 razy na dobe.
u nas byly problemy z kupka i pierdki nawet byly bardzo smierdzace-podaje mm. pierwsze kupki byly baaardzo drastyczne;Pale jak org przyzwyczai sie do mlesia to sie unormują:) nop ale rózami pachniec nie beda:)|
dodam,ze nasze kupki po mm to sa zielone.
U nas śmierdzące kupy (i inne dolegliwości - m.in. bóle brzuszka) byly powodem przejśca na bebilon pepti - dopiero po jakimś czasie przeszliśmy na normalny bebilon. A teraz, mimo że Gosia dostaje mleko modyfikowane, kupi nie śmierdzą jakoś szczególnie :)
A ogólnie kupa jest gęstsza niż na maminym mleczku :)
u nas po przejściu na modyfikowane też pierwsze kupy były co kilka dni i przeróżnych konsystencji i zapachów, po ok. 2 tygodniach unormowało się i kupka była co dwa dni, a po następnym miesiącu raz dziennie
po wprowadzeniu słoiczków historia się powtórzyła, a teraz wszystko się unormowało
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
u mojej przyjaciolki synek dostaje modyfikowane i czasem mlody nie moze sie wyproznic i do tego jest inna kupka taka dorosla :) byla z nim u lekarza i lekarka powiedziala,ze to przez mm i kazala zmienic z bebilon pepti na bebilon comfort.moze tez podajesz zle mleczko i to przez nie takie kupki robi
mój Tomuś dostał kilka razy mm,tak 1 x dziennie,ale różnicy nie widziałam w kupce,no może troche bardziej papkowata

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry