Widok

Pierwszy raz - wakacje przez biuro podróży z dzieckiem

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
za 2 dni jedziemy pierwszy raz na wycieczkę z biurem podróży, tego wyjazdu jakoś się nie obawiam ze względu na bliskość i spr hotel, jednak w czerwcu chcemy jechać do Turcji ( biorę tez pod uwagę Bułgarię, Grecję, Chorwację ) i tu mamy problem, mianowicie jakie biuro podróży byłoby najbardziej niezawodne, jaki hotel najbardziej odpowiedni dla dziecka ( chodzi mi np o basen, jedzenie, blisko centrum ). Jeżeli macie jakieś, dobre ;) doświadczenia będę wdzięczna za pomoc ;)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Turcja ma najlepsze hotele z infrastruktura dla dzieci (z tych kierunków co wymieniłaś) Bułgaria i Chorwacja mają troche starszawe obiekty

jest pełno rodzinnych hoteli
Eftalia Village czy np Aska Costa - wioski wakacyjne duzy teren takze dziecko moze hasać
Amelia, Pemar Turan, Gypsochila to juz raje dla dzieciaków - baseny, zjezdzalnie, mini kluby aquparki polscy animatorzy

nie wiem też jaki pułap cenowy szukasz, mozesz do mnie napisac na prv to Ci wyslę ofertę

co do biura to właścwie wszystkie maja Turcję - GTI i Wezyr do tej pory specjalizowały sie w Turcji i maja dobre ceny

ja np lece do turcji z grecosem
image
ja do tej pory brałam pod uwagę Itake i TUI, innych dobrych biur nie znam ;/ na pewno nigdy nie wyjadę z Alfa Star ;)
image
Eftalia Village widzę że super cenowo i ładne miejsce ;) czy w tych hotelach jest możliwość wypożyczenia samochodu lub wycieczek fakultatywnych ?
image
wypozyczenie samochodu w Turcji odradzam

fakultety jak najbardziej albo od rezydenta albo w biurach lokalnych - na pewno taniej
image
innych hoteli nie znajduje ;/ przez jakie biuro p ich szukać ?
image
Ja tydzień temu wróciłam z córeczką (1,5 roku) z Turcji. Byliśmy w Side z Itaką. Cena najlepsza i żadnych problemów.
Lot charterowy z Gdańska.
Cena była śmiesznie niska, ale to było przed sezonem i last minute. Wybraliśmy hotel Sun Club Side - tylko 3+ gwiazdki, ale hotel miał b. dobre opinie i rzeczywiście super. Dla rodzin z dziećmi idealny - b. blisko promenady i morza, wszystkie atrakcje bliźutko (15-20 min. spacerkiem), czyste pokoje, super jedzenie, świetna obłsuga, duży ogród z placem zabaw, basen z brodzikiem, animacje. Naprawde było super. Minus taki, że głównie Niemcy tam jeżdżą i wszyscy do Ciebie po niemiecku gadają, animacje rówznież raczej w j. niemieckim, parę słów w ang. pol. rosyjskim. Ale mówili nam animatorzy, że 2 osoby do tego hotelu z polski mają przyjechać - tzn. doje nowych animatorów, żeby właśnie z polakami też się dogadać.
Ja polecam.
Amelia Beach - Wezyr, GTI
Pemar Beach Wezyr, GTI
Club Turan Prince World Grecos
Gypsophila Holiday Village - Wezyr Grecos (do tego lecimy)
image
Ja właśnie przeżywam nasz wybór bo jakieś koszmarne opinie (od Anglików, pierwsza polska grupa dopiero pojechała) dostaje hotel do jakiego jedziemy w czerwcu. w zeszłym roku hotel miał mieszane opinie ale wynikały one z różnych standardów pokoi a w tym roku jadą po tym hotelu jak po łysej kobyle. No i sama nie wiem co robić, tzn wiem że nie wiele mogę zrobić. jutro chce się wybrać do biura i pogadać.

Ale nie o tym chciałam. Chciałam się tylko zapytać czy ktoś się orientuje jak wygląda wybór hoteli przez danego pośrednika i późniejsza kontrola nad nimi. tzn. mówi się że np. Tui ma najlepsze hotele. ale z czego to wynika? z tego że dbają o to żeby w swojej puli mieć super hotele i je sprawdzają czy co? a inni tour operatorzy?

My jedziemy z Itaki, hotel ma niby 3 - 3,5 gwiazdki ale po ostatnich wpisach nic o tym nie świadczy:(
imageimage
Nyzosia, a jaki to hotel ? Ja w zeszłym roku byłam z Itaką w 5 gwiazdkowym i jak dla mnie nie miał nawet 3, ale to i tak nie zepsuło nam urlopu.
image
a nie znasz powiedzenia : "Itaka to padaka" :)

hehe, za pare dni lece z itaka, z alfa starem byłam...wszystko okiej...tak samo wezyk czy 7 islands:)

ja Ci juz pisałam idz do galerii B. do travelplanet...tam jest super babka, Magda...mówisz co chcesz tzn. kierunek, zakres ceny, termin i wymagania...czyli hotel dla rodzin z dziecmi...ona szykuje Ci gotowe oferty...z biur podrózy...maja super rabaty i dodatkowe gratisy...ja dostałam spray do opalania:)
Nyzosiu ja bym, nie panikowała i nie przejmowała się opisami, zawsze zdarzają się marudy - szczególnie Niemcy i Anglicy którzy do wszystkiego sie przyczepią ;) nie sądzę by ktokolwiek z biura podróży wysłał Was z dzieckiem do "koszmarnego" hotelu. Na pewno spędzicie fajne wakacje ;)
Hotel from hell jak piszą w opiniach:)))) nie będę pisać jaki bo mi głupio:)

No właśnie tym się pocieszam że będzie ciepło, plaża i rodzinka w komplecie więc co więcej nam trzeba? mama mi podpowiedziała żebym zabrała domestos ze sobą:))) i tak zrobię.
imageimage
olej to nyzośka....bo juz widze ze sie negatywnie nastawiasz...a po co Ci to? psujesz sobie cała przyjemnosc z wakacji:)
Aśku a Ty jeszcze tyłka nie grzejesz??

Będę próbować olewać ale łatwo nie jest:))))
imageimage
Nyzosia jeszcze proszek ;) przynajmniej ja biorę gdyby okazało się ze Liwia nagle nie ma ciuchów ;)
i tak nic już nie mozesz zrobić....bedzie co ma być....w pokoju się tylko śpi...gorzej jak jeść nie bedzie co. albo wkółko to samo...

nie ja d*psko od wtorku grzeje...tyle ze tam zimniej niz u nas...:)
Proszek biorę, takie chusteczki do czyszczenia z chlorem - generalnie jak na wojnę idę.

Jedzenie w sumie mnie tak nie stresuje bo dieta nam się przyda. na owocach będziemy żyć:))) a Hela i tak będzie miała inne jedzenie:)

W sumie to nie wiem czym się stresuje. chyba chodzi o to że człowiek chce żeby wszystko było idealnie (a przynajmniej przyzwoicie) a tu takie opinie:(
imageimage
agitka a ile płacisz za tydzień w turcji w tym hotelu
pati w tej chwili na wrzesien cena jest chyba pow 3000 za gypsophile

ja z racji ze pracuje w branzy mam znizke
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

krzywe ząbki (26 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

JAKI KURIER NAJTAŃSZY - prywatna przesyłka? (27 odpowiedzi)

Dziewczyny zamówiłam fajny fotel na allegro, przyjechał kurierem - duże to i niestandardowe. Tak...

do góry