Widok

Piwo w beczkach na weselu

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, oprocz innych trunkow, chcielibysmy rowniez poczestowac naszych gosci piwem. Nie chcemy jednak postawic butelek na stole, a pomyslelismy o beczkach z piwem, ktore beda sie o wiele lepiej prezentowaly. Czy wiecie gdzie mozna je zakupic i jakie sa ceny?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
slonecznik - dzięki za info:) to musimy pamiętać, by o tym z nimi przy najbliższej okazji porozmawiac:)
AgaB, Państwo Rychertowie mają takowy sprzęt :-)
sie wie niektore rzeczy (taka praca;). Wypozyczyć pewnie mozna ale ile to kosztuje to nie mam pojęcia. Trzeba by bylo podzwonic np. firma Analda żywiec albo SEZAM FURMAN, pewnie mozna by bylo sie z nimi dogadac na takie jednorazowe wypozyczenie. Tel do przedstawicielki furmana- p.Jola 505191720. Jeżeli oni nie beda mogli to ona na pewno coś sprubuje doradzć. Gdybys chciała swoj rolbar to musisz dokuić jeszcze gaz- butla kosztuje ok 50-60 zl i starcza na kilka kegów.( firma halon z pruszcza gdanskiego)
a powiedz, skąd znasz te ceny?
mysmy się jeszcze w temacie piwka nie rozglądali, ale chcemy... właśnie mieć piwo "z kija"
nie wies,z czy te stoiska można eż wypożyczyć (nie podejrzewam naszej agroturystyki o posiadanie)
teraz dopiero zobaczyłam że to strasznie stary watek no ale moze moje informacje na coś sie przydadzą ;)
to niezle kasują. beczka w lokalu nie powinna kosztowac więcej niż 300 - 350 zl, 500 to juz przesada.... , w zakupie np tyskie 30 litrow kosztuje ok 146 zł ;), sam keg kosztuje kosztuje ok 100 zl ale to inna inszość bo w lokalach daje się go na wymianę tzn nie płaci się za niego tylko na koniec współpracy zdaje ;)
trochę drogo bo 8,33 za piwko.
my placimy 500 zlotych za 30 litrow

male beczulki na stol nie potrzebuja specjalnego sprzetu do nalewania, wystarczy dokrecic lejek.
Jednak musza one stac wczesniej w chlodni i oczywiscie stojac na stole z czasem piwo nabierze temperatury pokojowej.

najlepiej zeby lokal dal wam bar, dogadajcie sie co do ceny beczki piwa (w hurtowni kosztuja ok 350 zeta), wiec nie dajcie zbytnio robic w balona i z glowy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja podałam ceny w knajpach organizujących imprezy. Ceny z zeszłego roku - pewnie się nie zmieniły:)

kegów do rolbaru nie kupisz w markecie - mają je browary i hurtownie alkoholu. Kupując pamiętaj, że do ceny musisz doliczyć kaucję na kega - jak oddasz pustą puchę, to oddadzą CI pieniądze - warunek: nie może być uszkodzona (czyli na przykład otwierana "domowymi sposobami") niektóre hurtownie przyjmują też nieotwarte pełne kegi, które nie zostały wykorzystane - ale radzę sie dopytać przed kupieniem.

Spełnij marzenie chorego dziecka

Beczka 50 litrowa - ok 450-700 zł
Beczka 30 litrowa - ok 250-400 zł
wszystko zależy od marki piwa i marży.

Piwo zawsze sie sprawdza na poprawinach :)

Agata-Derkoracje

tel. 508 414 614
email: info@agatadekoracje.pl

szkoda ze wlasciwie zajeliscie sie zlosliwosciami a nikt nie odpowiedzial na pytanie choc troszke, czyli np. jkie sa ceny takiej beczki? z tego co widzialam w supermarkecie to te beczolki maja 5 max 10 litrow - nie znam ceny niestety, jestem zainterwsowana rowniej - jak wiecie piszcze
fakrycznie wiejski ten stol....

my jakoze nie mamy wodki na weselu, zamowilismy beczke piwa w lokalu, w ktorym mamy wesele - na sali jest taki mini bar, gdzie sa wszystkie potrzebne rurki do nalewania piwa dobrej jakosci.

taki bar musi miec podlaczenie do specjalnej maszyny ktora piwo oziebia i gazuje.

wedlug mnie to lepsze rozwiazanie niz butelki na stole ( na to mam strrrraszna alergie) i walajace sie skrzynki miedzy stolem mlodych a co obrotniejszych kuzynow.
mi takie piwko pasowałoby do wiejskiego stołu ;) (antałek)
http://www.beczkapolska.pl/pl/

http://www.allegro.pl/search.php?string=anta%C5%82ek

http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=45881

image

A dlaczego myślisz, że jest obraźliwa?? Przecież mój post wyżej jest napisany żartem, przypatrz się dobrze;)
Ta rozmowa faktycznie nie ma sensu. Chyba jesteś przewarażliwiona.

Dziewczyno jeśli uważasz, że taka ikonka jest dla Ciebie obraźliwa, to przykro mi
dla mnie ona jest żartobliwa

No wiesz, jeśli w zamieszczasz w poście ikonki z wystawionym do mnie językiem, to ja też ciągnę dalej;)
he he

Re: Piwo w beczkach na weselu
Autor: Agacik 20-04-2008 11:38 wyślij odpowiedź

Kega-beczka na piwo wykonana z aluminium. Piwo jest gazowane, więc przetrzymuje się je dziś w takich beczkach. Wystarczy, będąc w knajpie, zajrzeć barmanowi za bar;)

ta rozmowa nie ma sensu...

poprawiłam to, co napisałaś na górze, a TY nadal próbujesz udowodnić, że masz rację i jedyną poprawną odpowiedź na pytanie koleżanki. z resztą nieważne
pozdrawiam

Owszem, ale to jest gaz potrzebny do "wypchnięcia" piwa z beczki.

do góry