Widok
Płacz przy piciu mleczka
Siedzę i dumam, włosy sobie z głowy wyrywam i szukam przyczyny dlaczego moje dziecko płacze przy jedzeniu, ale może od początku ;)
Mała od urodzenia była dokarmiana bebilonem 1 i niestety często się przy nim, albo krztusiła, albo po zaspokojeniu największego głodu ( 40ml ) zaczęła płakać i nie chciała jeść, po czym po chwili znowu jadła i tak w kółko.
Teraz będąc z nią w szpitalu przez prawie 2 tyg. lekarze ze względu na rozpoznany refluks kazali karmić ją mleczkiem enfamil AR i to był strzał w 10 !! Mała mleczko bez jednego zakrztuszenia wypijała do dna ( 120 ml )
Nie było już płaczu, tylko spokojne jedzonko.
Jednak sielanka nie trwała długo, po 10 dnich od dostawania enfamilu, Amelia znowu po wypiciu 30-40ml zaczyna płakać, wymachiwać główką. Fakt nie krztusi się, ale AR jest gęstrze od zwykłego mleka więc to jasne, że się nie krztusi, ale dlaczego płacze i nie chce go jeść, mam wrażenie, że właśnie po zaspokojeniu największego głodu dalej karmię ją na siłę. I tak je mi mało bo 90ml to jeszcze wciskam w nią mleczko.
Czy któraś z Was też tak ma. Zaznaczam, że nie chodzi tutaj o odbicie. Zawsze jak zaczyna się denerwować i płakać to ją biorę do odbicia, ale dając jej po chili znowu jeść, dalej jest płacz :( za chwilę ciągnie mleczko, weźmie ze 3 łyki i znowu płacze...
O co jej chodzi, bo czuję się strasznie bezradna, może Wy mi pomożecie :(
Mała od urodzenia była dokarmiana bebilonem 1 i niestety często się przy nim, albo krztusiła, albo po zaspokojeniu największego głodu ( 40ml ) zaczęła płakać i nie chciała jeść, po czym po chwili znowu jadła i tak w kółko.
Teraz będąc z nią w szpitalu przez prawie 2 tyg. lekarze ze względu na rozpoznany refluks kazali karmić ją mleczkiem enfamil AR i to był strzał w 10 !! Mała mleczko bez jednego zakrztuszenia wypijała do dna ( 120 ml )
Nie było już płaczu, tylko spokojne jedzonko.
Jednak sielanka nie trwała długo, po 10 dnich od dostawania enfamilu, Amelia znowu po wypiciu 30-40ml zaczyna płakać, wymachiwać główką. Fakt nie krztusi się, ale AR jest gęstrze od zwykłego mleka więc to jasne, że się nie krztusi, ale dlaczego płacze i nie chce go jeść, mam wrażenie, że właśnie po zaspokojeniu największego głodu dalej karmię ją na siłę. I tak je mi mało bo 90ml to jeszcze wciskam w nią mleczko.
Czy któraś z Was też tak ma. Zaznaczam, że nie chodzi tutaj o odbicie. Zawsze jak zaczyna się denerwować i płakać to ją biorę do odbicia, ale dając jej po chili znowu jeść, dalej jest płacz :( za chwilę ciągnie mleczko, weźmie ze 3 łyki i znowu płacze...
O co jej chodzi, bo czuję się strasznie bezradna, może Wy mi pomożecie :(
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Aguś nie odstawiliśmy, cały czas jest na enfamilu, ale po 10 dniach od picia go robi to co wyżej opisałam.
Smoczek ma odpowiedni do wieku, ale mąż kupi dziś troszkę większy.
Kształt smoka to też nie to, bo próbowaliśmy kilku...Teraz o 6 mała dostała jedzonko, zjadła 30ml i nie chce więcej, ja już nie wiem co robić, gdzie tkwi problem :(
Smoczek ma odpowiedni do wieku, ale mąż kupi dziś troszkę większy.
Kształt smoka to też nie to, bo próbowaliśmy kilku...Teraz o 6 mała dostała jedzonko, zjadła 30ml i nie chce więcej, ja już nie wiem co robić, gdzie tkwi problem :(
hmm kasiu gdyby malusia jadła co ktorąś butle tak malo to bym sie tak nie niepokoila bo wlasnie pisalysmy z dziewczynami ze cos nasze bebiki zaczely teraz mniej jesc,chyba ten skok nastepuje czy jak? moja np.w nocy zjadla 120ml a potem przy kolejnej pobudce tylko30ml i to juz sie tak powtarza ktorys raz.może faktycznie to wina otworku w butelce hmm
kasiu mi również sie wydaje ze to moze być wina smoczka tym bardziej ze jak piszesz mala prze te kilka dni piła mleczko chętnie.
Smoczek moze byc odpowiedni do wieku ale moze dla tego rodzaju mleczka jest mimo wszystko niewłaściwy.
sprobujcie kupić większy i mam nadzieje ze mala bedzie juz piła bez płaczu.
Smoczek moze byc odpowiedni do wieku ale moze dla tego rodzaju mleczka jest mimo wszystko niewłaściwy.
sprobujcie kupić większy i mam nadzieje ze mala bedzie juz piła bez płaczu.
Jeszcze chce dziś wypróbować tego smoka z większa dziurką jak to nie pomoże dzwonię do pediatry, bo tak być nie może. Na siłę wcisnęłam małej 60ml ( przez godzinę karmienia ) Jestem załamana, bo przeciez musi być tego jakaś przyczyna :(
kazde dziecko toleruje inny smoczek.kazdy ma przeciez inny kształt.
tez wydaje mi sie,ze to moze byc wina smoczka.niestety smoczkow jest tak duzo roznych,ze czasem szukanie odpowiedniego troche trwa.
U nas np od samego poczatku az do dzis tylko smoczek z LOVI.z zadnego innego mala nic nie wypije.
powodzenia w poszukiwaniach;)
tez wydaje mi sie,ze to moze byc wina smoczka.niestety smoczkow jest tak duzo roznych,ze czasem szukanie odpowiedniego troche trwa.
U nas np od samego poczatku az do dzis tylko smoczek z LOVI.z zadnego innego mala nic nie wypije.
powodzenia w poszukiwaniach;)
moje dziecko ma to samo mi pediatra powiedzala ze to przez brzuszek zaczelo sie ok 2 miesiaca najpierw przy cycku tak robil myslalm ze mleko nie leci po odcigniecu mleka z butelki robil tak samo i w sumie to trwa do dzisiaj moje dziecko wygina do tego jeszcze glowe do tylu robie mu duzo przerw w czasie jedzienia nosze pionowo a karmie go na lozku jest zupelnie plasko wtedy mniej marudzi na rekach sie strasznie wyginal teraz jak jest starszy to slysze jak mu sie przewala w jelitach jak je do tego nalyka sie powietrza w nocy je dobrze spokojnie
na mój gust coś z brzuszkiem jednak - ja nie wciskałabym na siłę mleka tylko dawała tak jakby na żądanie czyli mniej a cześciej jak wyrażnie nie chce to odpuśc spróbuj za godzinkę znów , moze być tez nie brzuszek ale zeby czasem dzieci mają zęby pierwsze juz w 3-4 m-cu a od 2-3 już dziąsełka bolące :-( ...może nawet nie być nic jeszcze widac ..