Widok

Płacz przy piciu mleczka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Siedzę i dumam, włosy sobie z głowy wyrywam i szukam przyczyny dlaczego moje dziecko płacze przy jedzeniu, ale może od początku ;)

Mała od urodzenia była dokarmiana bebilonem 1 i niestety często się przy nim, albo krztusiła, albo po zaspokojeniu największego głodu ( 40ml ) zaczęła płakać i nie chciała jeść, po czym po chwili znowu jadła i tak w kółko.

Teraz będąc z nią w szpitalu przez prawie 2 tyg. lekarze ze względu na rozpoznany refluks kazali karmić ją mleczkiem enfamil AR i to był strzał w 10 !! Mała mleczko bez jednego zakrztuszenia wypijała do dna ( 120 ml )
Nie było już płaczu, tylko spokojne jedzonko.

Jednak sielanka nie trwała długo, po 10 dnich od dostawania enfamilu, Amelia znowu po wypiciu 30-40ml zaczyna płakać, wymachiwać główką. Fakt nie krztusi się, ale AR jest gęstrze od zwykłego mleka więc to jasne, że się nie krztusi, ale dlaczego płacze i nie chce go jeść, mam wrażenie, że właśnie po zaspokojeniu największego głodu dalej karmię ją na siłę. I tak je mi mało bo 90ml to jeszcze wciskam w nią mleczko.

Czy któraś z Was też tak ma. Zaznaczam, że nie chodzi tutaj o odbicie. Zawsze jak zaczyna się denerwować i płakać to ją biorę do odbicia, ale dając jej po chili znowu jeść, dalej jest płacz :( za chwilę ciągnie mleczko, weźmie ze 3 łyki i znowu płacze...

O co jej chodzi, bo czuję się strasznie bezradna, może Wy mi pomożecie :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziwie sie troche,bo ja wlasnie sie nie spotkalam z łaską zeby wypisac recepte.
WALCZ WALCZ jesli tak trzeba!
justi30 ja niestety miała taki problem i wywalczyłam swoje :)
Mi może łaski nie robili, tylko młooda lekarz na Polankach powiedziała, że enfamil ar jest bez recepty, mój błąd bo to lekarz rezydent. W poniedziałek zadzwonię do bardziej kompetentnej osoby i zapytam, bo nie ukrywam, że 27zł za małą puszeczkę to sporo
pewnie,ze kazde mleko ktore jest na recepte mozna tez kupic i bez niej:P
poprostu popros swojego pediatre o receptę i juz:)
Justi30- tu raczej pediatrze nie chodziło o to, ze tylko na receptę mogę je kupić, tylko, że nie jest refundowane.
Grzebię teraz w internecie i wszędzie to samo, że nie ma na niego recepty, dlatego jestem w szoku, że Monika kupuje je jako refundowane.

Znalazłam info na stronie gdzie sprzedają enfamil:
Podstawowe informacje
Producent: MEAD JOHNSON
Typ preparatu: bez recepty
Przechowywanie: Temperatura pokojowa
Refundowany: Nie
Kasiu31-zaden to szok.znam sporo mam,ktore musialy dawac dziecku enfamil lub np nutramigen i KAZDA kupuje na receptę.
Raczej rzadkoscią jest to,gdy lekarz nie chce dac recepty.
Moze czas na zmiane lekarza zatem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Justi, tu teraz nie chodzi o lekarza tylko o kwestię czy enfamil jest na receptę czy też nie.
Właśnie wróciłam z apteki na Zaspie i tam również mnie poinformowano, że to mleko nie jest refundowane... Nutramigen owszem jest na receptę to sama wiem, tak samo jak bebilon pepti, ale enfamil każdy mówi, że jest dostępny bez recepty ;)

Zgłupiałam już i czekam na wypowiedź Moniki :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry