Widok

Plamki na twarzy, gorączka, co robić??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, mam taki problem, moja córeczka wczoraj wieczorem dostała strasznych czerwonych plam na twarzy, dzis rano pojawiła sie gorączka która zaczeła rosnąć w ciągu dnia. Dawałam jej paracetamol na przemian z nurofenem. Najwyższa gorączka była 39.5.po lekach spadało. Oprócz tego Maja dzis zrobiła kupe chyba z 6 razy. Teraz wieczorem znowu dostała czerwonych plam na twarzy , szyi i głowie plus gorączka 38-39 Co to może byc? czy to moze byc tzn 3-dniówka? Martwie się, a jestem teraz za granica i mam ograniczony dostęp do jakiejkolwiek opieki lekarskiej. Proszę o pomoc.
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tego co wiem przy 3 dniowce jest wysypka a nie czerwone plamki, i goraczka prawi 40 stopni to juz nie zarty lepiej znajdz jakiegos lekarza zamiast na forum o takie rzeczy sie pytac? a jakbys neta nie miala co bys zrobila?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trzydniówka raczej nie, wysypka przy niej drobniutka i pojawia się po 3 dniach, u nas innych objawów prócz gorączki nie było. Ja bym nie ryzykowała, pojechałabym do lekarza, na pogotowie, muszą Was przyjąć nawet jeśli dostaniecie rachunek to do zapłaty w ciągu xx dni.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
też obstawiam coś innego. leć dzidsiaj do lekarza i tyle.

trzydniówka - najpierw jest gorączka, trwająca kilka dni (u nas to było 5, a nie 3), a później wyskakuje taka czerwona kaszka np. na brzuchu. Jak się lekko uciśnie skórę, to znika.
a na stopach i dłoniech nie ma wysypki? Jak tak to choroba bostońska , podobno b. dużo teraz przypadków

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Co na piknik? (45 odpowiedzi)

W weekend wybieramy się ze znajomymi na piknik, taki 'z prawdziwego zdarzenia'. Nie mam...

Dr Kijuć czy to dobry lekarz? (81 odpowiedzi)

Co sądzicie o nim? Wiem, że tylko do niego w LX na następny tydzień jest dużo wolnych terminów,...

do góry