Widok
a jaką szkołę/kurs robisz? :) pomagają ze znalezieniem praktyk? wykładowcy fajni? można się czegoś nauczyć?
bo w poprzedniej szkole musiałyśmy wojnę toczyć z wykładowcą z przedmiotu wiodącego (prawo administracyjne), bo go wiecznie nie było i zajęcia odwoływali ;)
masz zajęcia w piątki i soboty? jeśli tak - piątki w jakich godzinach?
bo w poprzedniej szkole musiałyśmy wojnę toczyć z wykładowcą z przedmiotu wiodącego (prawo administracyjne), bo go wiecznie nie było i zajęcia odwoływali ;)
masz zajęcia w piątki i soboty? jeśli tak - piątki w jakich godzinach?
Dzięki Dziewczyny :)
Nas właśnie interesuje bhp ;) Ania - masz już praktyki za sobą? Gdzie się odbywają? Cała grupa się łapie czy kto pierwszy?
Szczerze mówiąc tak średnio mi się podobają te zajęcia w piątki ;) jestem przyzwyczajona do typowo zaocznej nauki w soboty i niedziele ;) pierwszy raz tu spotykam się z zajęciami w piątki i soboty ;)
Nas właśnie interesuje bhp ;) Ania - masz już praktyki za sobą? Gdzie się odbywają? Cała grupa się łapie czy kto pierwszy?
Szczerze mówiąc tak średnio mi się podobają te zajęcia w piątki ;) jestem przyzwyczajona do typowo zaocznej nauki w soboty i niedziele ;) pierwszy raz tu spotykam się z zajęciami w piątki i soboty ;)
Mamusie z RiD nie znają tych szkół policealnych? Może jakieś kursy tam robiłyście?
póki co jak dla mnie:
+ Plejady - więcej dobrych opinii w sieci, szkoła organizuje praktyki (a jakoś mam wrażenie, że na kierunku bhp można mieć problem żeby samemu gdzieś się "wbić"). ;)
- Plejady - nie jestem przekonana do tych piątkowych wieczorów na zajęciach, wolałabym normalny, zaoczny system.
+ AP Edukacja - zajęcia w soboty i niedziele
- AP Edukacja - mało opinii, stare i nie najlepsze; nie organizują praktyk(niby w razie problemów pomagają w znalezieniu).
Czy przy Plejadzie jest jakiś parking dla słuchaczy?
póki co jak dla mnie:
+ Plejady - więcej dobrych opinii w sieci, szkoła organizuje praktyki (a jakoś mam wrażenie, że na kierunku bhp można mieć problem żeby samemu gdzieś się "wbić"). ;)
- Plejady - nie jestem przekonana do tych piątkowych wieczorów na zajęciach, wolałabym normalny, zaoczny system.
+ AP Edukacja - zajęcia w soboty i niedziele
- AP Edukacja - mało opinii, stare i nie najlepsze; nie organizują praktyk(niby w razie problemów pomagają w znalezieniu).
Czy przy Plejadzie jest jakiś parking dla słuchaczy?
Oj zdecydowanie kierunek opiekunki dziecięcej czy osób starszych - to nie moja bajka. ;))
Chemii też nigdy nie lubiłam.
Co innego przepisy prawa (uczyłam się 3 lata).
W sumie mam za sobą 2-letnie studium kosmetyczne, roczne psychologii i socjologii, roczne i 2-letnie prawa i administracji.
Jako, że zastosowałam swego czasu metodę "na złość Mamie odmrożę sobie uszy" i specjalnie oblałam maturę, to dalsze drogi edukacji są dla mnie zamknięte ;)
może prędzej coś w kierunku grafiki komputerowej, tworzenia stron www.
Chemii też nigdy nie lubiłam.
Co innego przepisy prawa (uczyłam się 3 lata).
W sumie mam za sobą 2-letnie studium kosmetyczne, roczne psychologii i socjologii, roczne i 2-letnie prawa i administracji.
Jako, że zastosowałam swego czasu metodę "na złość Mamie odmrożę sobie uszy" i specjalnie oblałam maturę, to dalsze drogi edukacji są dla mnie zamknięte ;)
może prędzej coś w kierunku grafiki komputerowej, tworzenia stron www.
no masz wybór,
ale wiesz, że to głupie jest ?
ja teraz bardzo żałuję, że nie skończyłam studiów uzupełniających i jak tylko będzie kasa to uderzam się uczyć, niestety pomimo tego że mam coś więcej niż maturę to ciężko mi na rynku pracy, o ile nie chcę siedzieć na kasie a nie chcę
ale wiesz, że to głupie jest ?
ja teraz bardzo żałuję, że nie skończyłam studiów uzupełniających i jak tylko będzie kasa to uderzam się uczyć, niestety pomimo tego że mam coś więcej niż maturę to ciężko mi na rynku pracy, o ile nie chcę siedzieć na kasie a nie chcę
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
No wiem ;) co nie zmienia faktu, że nie zrobię matury.
Dlatego, że musiałam chodzić do szkoły, do której nie chciałam. Rodzina wywierała na mnie presję żebym skończyła ogólniak i zrobiła maturę.
Więc ile mogłam, tyle się buntowałam - dużo wagarowałam i z rozmysłem, świadomie nie zdałam matury pisemnej ;) żeby postawić na swoim. Bo nie pozwolili mi zmienić szkoły na inną.
wiem, że to głupie ale trudno... ;)
Dlatego, że musiałam chodzić do szkoły, do której nie chciałam. Rodzina wywierała na mnie presję żebym skończyła ogólniak i zrobiła maturę.
Więc ile mogłam, tyle się buntowałam - dużo wagarowałam i z rozmysłem, świadomie nie zdałam matury pisemnej ;) żeby postawić na swoim. Bo nie pozwolili mi zmienić szkoły na inną.
wiem, że to głupie ale trudno... ;)
Asystentka stomatologiczna też nijak ma się do moich zainteresowań. Czy jest sens robić kierunek z nadzieją, że może jednak mi się spodoba? Faktycznie jest praca po tym kierunku?
W liceum marzyłam żeby być kosmetyczką. W trakcie nauki jednak stwierdziłam, że niektóre zabiegi mnie obrzydzają ;) i jak już to wolałabym być makijażystką. Szkołę jednak dokończyłam. Wydałam kilka tys ze świadomością, że nie będę pracowała w tym zawodzie. Przez dwa lata dwa razy dzwonili do mnie z PUP czy jestem zainteresowana stażem dla kosmetyczki i manicurzystki...
Dlatego chciałam nowy kierunek choć trochę zgodny z zainteresowaniami.
A "organizator obsługi sprzedaży internetowej" albo "zaopatrzeniowiec/intendent"?
W liceum marzyłam żeby być kosmetyczką. W trakcie nauki jednak stwierdziłam, że niektóre zabiegi mnie obrzydzają ;) i jak już to wolałabym być makijażystką. Szkołę jednak dokończyłam. Wydałam kilka tys ze świadomością, że nie będę pracowała w tym zawodzie. Przez dwa lata dwa razy dzwonili do mnie z PUP czy jestem zainteresowana stażem dla kosmetyczki i manicurzystki...
Dlatego chciałam nowy kierunek choć trochę zgodny z zainteresowaniami.
A "organizator obsługi sprzedaży internetowej" albo "zaopatrzeniowiec/intendent"?
Agusia - te kierunki które podałaś "organizator obsługi sprzedaży internetowej" albo "zaopatrzeniowiec/intendent sa do bani całkiem uwierz mi ...jako popłatne i takie w których dosc łatwo o pracę to :
wszelkie dentystyczne asystentki :-), wszelkie opiekunki , technik farmaceutyczny, napewno też masazysta, te inne medyczne tez mogą być niezłe resztę to bym sobie darowała.
A co do BHP - teraz firmy nie zatrudniają raczej BHP-owców tylko zlecają taką opiekę poprostu firmie z branży BHP, noo może duże firmy zatrudniają ale małe i średnie prawie nigdy.
A co Ciebie interesuje najbardziej ?
wszelkie dentystyczne asystentki :-), wszelkie opiekunki , technik farmaceutyczny, napewno też masazysta, te inne medyczne tez mogą być niezłe resztę to bym sobie darowała.
A co do BHP - teraz firmy nie zatrudniają raczej BHP-owców tylko zlecają taką opiekę poprostu firmie z branży BHP, noo może duże firmy zatrudniają ale małe i średnie prawie nigdy.
A co Ciebie interesuje najbardziej ?
A z tym BHP to nie jest tak by być behapowcem trzeba miec studia, nasz bhapowiec został do tego zmuszony bo przepisy sie niby zmieniły - i on właśnie świadczy usługi bhp ale ma działalnośc i sam musiał szukać firm z którymi współpracuje.
Chyba najbardziej płatna i łatwa w znalezieniu pracy jest asttentka dentystyczna.
Ja chyba bym zrobiła najpierw maturę, a potem kursy czy szkoły - ale to tylko moje zdanie :))
Chyba najbardziej płatna i łatwa w znalezieniu pracy jest asttentka dentystyczna.
Ja chyba bym zrobiła najpierw maturę, a potem kursy czy szkoły - ale to tylko moje zdanie :))
Asystentka stomatologiczna w wypasionej klinice w centrum Gdańska zarabia 1500 zł miesięcznie - nie nazwałabym tego dobrą pensją... a to info z pierwszej ręki.
Poza tym wcale nie jest łatwo o pracę w tym zawodzie. Mam trochę znajomych w tej branży, więc co nieco słyszałam.
Sorry za nieco of topic ;)
Poza tym wcale nie jest łatwo o pracę w tym zawodzie. Mam trochę znajomych w tej branży, więc co nieco słyszałam.
Sorry za nieco of topic ;)
A ja już sama nie wiem co ze sobą robić:)
Gdzie szukać pracy? w zawodzie jestem bez szans...brak znajomości Dotychczas pracowałam w biurze jako sekretarka
Mam takie wykształcenie:
mam licencjat z resocjalizacji
mgr z pedagogiki ogolnej
podyplomowe z wczesnego wspomagania z terapią pedagogiczną
podyplomowe pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna
Co mogłabym jeszcze zrobić? gdzie się ew. dokształcić? lub przebranżowić
Gdzie szukać pracy? w zawodzie jestem bez szans...brak znajomości Dotychczas pracowałam w biurze jako sekretarka
Mam takie wykształcenie:
mam licencjat z resocjalizacji
mgr z pedagogiki ogolnej
podyplomowe z wczesnego wspomagania z terapią pedagogiczną
podyplomowe pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna
Co mogłabym jeszcze zrobić? gdzie się ew. dokształcić? lub przebranżowić
moja kumpela też pracuje jako asystentka stomatologa ,nie jest kolorowo ,zresztą prawie rok szukała teraz pracy ,wcześniej pracowała w dużym prywatnym gabinecie potem w małej klinice w Gdańsku ,gdzie jak sama mówiła więcej robiła jako sprzątaczka a nie asystentka ,zarobki też nie są nie wiadomo jakie ,teraz pracuje od paru tyg w nowym gabinecie ,jedynie co dobre że "z miotłą nie lata " i ma wolny dzień w tyg .
"Więc ile mogłam, tyle się buntowałam - dużo wagarowałam i z rozmysłem, świadomie nie zdałam matury pisemnej ;) żeby postawić na swoim. Bo nie pozwolili mi zmienić szkoły na inną. "
AgusiaGda, w życiu nie widziałam żebyś coś GŁUPESZEGO napisała:p
Lepiej zdać maturę i mieć otwartą drogę do jakiegokolwiek kierunku, który sobie wymarzysz, kiedy już Ty o tym decydujesz :p
AgusiaGda, w życiu nie widziałam żebyś coś GŁUPESZEGO napisała:p
Lepiej zdać maturę i mieć otwartą drogę do jakiegokolwiek kierunku, który sobie wymarzysz, kiedy już Ty o tym decydujesz :p
Agusia aby zostać bhpowcem musisz miec wyzsze wykształcenie i np. skonczone podyplomowe bhp na PG. wlasnie wglebiam sie w temat bo chce pojsc na PG.
do tego roku bhpowcy mieli warunek aby zdobyc wyzsze wyksztalcenie.
zrob maturę, tym bardziej ze ta obecnie to banał. moj maz 10 lat po skonczeniu liceum zdal mature bez zadnych lekcji, korków itd.
bez matury jestes "ograniczona" z wyborem dalszej edukacji.
Teraz nie jestes juz zbuntowaną nastolatka a dojrzałą kobieta ktora jak bedzie chciala to zda mature :-)
do tego roku bhpowcy mieli warunek aby zdobyc wyzsze wyksztalcenie.
zrob maturę, tym bardziej ze ta obecnie to banał. moj maz 10 lat po skonczeniu liceum zdal mature bez zadnych lekcji, korków itd.
bez matury jestes "ograniczona" z wyborem dalszej edukacji.
Teraz nie jestes juz zbuntowaną nastolatka a dojrzałą kobieta ktora jak bedzie chciala to zda mature :-)