Widok

Ploteczki Panien Młodych 2011 (cz.19)

Wesele Temat dostępny też na forum:
STYCZEŃ
15.01.2011 => Margaret/ Wioletta I Daniel /Ślub w KArtuzach KOściół pod wez. Św. Kazimierza/Wesele-Zajazd Ostrzycki/zespół- Arek i Ania
15.01.2011 => kamilajka-Marcin i Kamila - Kłosowo (Orfeusz)

MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
24.04.2011 => smieszmesz
24.04.2011 => Izolda- ośrodek wypoczynkowy Szarlota k. Kościerzyny/ zespół "Od A do Z"/fotograf "Betrisa"
24.04.2011 => Masia- ślub w Katedrze Oliwskiej/ wesele w hotelu Gnieckim/ fotograf Radek Fotogrupa/ makijaż p. Kasjana (Gosh)/Dj Maciek Józefowicz
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto – „Fotogrupe”
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot/ zespół Hevelius/ foto Wojciech Hinzke/ kamerzysta z videobest/ Kościół pw. Św Stanisława Kostki w Wejherowie godz. 15.00/ wizażystka Pani Dagmara
30.04.2011 => NataliaT – Wichrowe Wzgórza Chmielno/ zespół Sami Swoi/ fotograf/ Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie godz 16
30.04.2011 => Jolaa (Aleksandra i Piotr) – Kościół Św.Katarzyny w Stężycy godz. 16:30/ ośrodek Adler w Zgorzałe
30.04.2011 => haniulek2 –Sala w Wierzchucinie "Chwila Spokoju" , Kamerzysta i Fotograf http://www.mkvideofoto.pl/index.php#video , Zespół Everest z Bolszewa , Kościół Kolegiata(Sw.Trojcy) w Wejherowie godz.15, kucharki, kelnerki, alkohol i drobne dekoracje
30.04.2011 => Justyna_ (Justyna i Jacek) - Kościół p.w. św. Teresy Benedykty od Krzyża ( Edyty Stein) / Zielona Sala-Jasień
30.04.2011 => toshiba

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
07.07.2011 => loca-daga
14.05.2011 => Ja-Aga- Weesele w Pod Abażurem w Nicponi pod Gniewew/ fotograf/filmowanie -http://www.obiektywni.net/granty.html/ Dj Krzysztof Kleszczyński
14.05.2011 => a_guniek - fotograf: Jacek Ciesielsk/ kamerzysta: Marek Cabaj/ sala Soprano w Gdańsku/ kościół św. apostołów piotra i Pawła/ skrzypaczka p. Agnieszka/ zespół Fox Art
20.05.2011 => panna Borgio- w kościele św. Bernarda w Sopocie/ wesele w Gdyni Orłowie w ośrodku wypoczynkowym Klif
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni
21.05.2011 => A&Ł_narzeczeni - ośrodku agroturystycznym Pod Bocianami (w grabowskiej hucie), zespół Nasze Chłopaki, msza w Łęgowie
21.05.2011 => rudzielec – Złota Róża
21.05.2011 => marzena505 - koścół św Polikarpa w Osowie przyjęcie Dwór Barwik Pomlewo k/Przodkowa zespół Ripple Band/ fotograf 4moments / kamerzysta BW Media
21.05.2011 => pusia85
28.05.2011 => Edyta i Filip – :Cegielnia” Rzucewo
28.05.2011 => Malinka
28.05.2011 => gochiw - Gosia & Damian
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
teraz już wszędzie trzeba płacić :(
Czy wszystkie nauki w poradniach przyparafialnych/kościelnych są płatne?
Nam kościół będzie stroiła Pani z Kwiaciarni ta sama co robi wiązankę itp..
Ja idę na balejaż i próbną fryzurę w poniedziałek a ślub mamy 04.06..
wczoraj w końcu kupiłam poduszkę na obrączki, figurkę na tort i kieliszki do szampana..
my poradni rodzinnej nie mieliśmy ksiądz nam o tym nic nie wspomniał..
mamy przyjść do niego tydzień przed ślubem to pewnie sam nam ja zrobi ;/
Anka pewnie że będzie oki ja miałam ślub 30.04 a włosy robiłam 22.04 także na spoko lepiej zrobić troszkę szybciej i dać im dojść do siebie :)
Co do nauk to wpisz sobie w google poradnia rodzinna nowe szkoty i tak parafia chyba św. Ignacego i tam masz numer do tej poradni spotkanie jedno 2h i z głowy koszt 100zł
Witam dziewczyny! i od razu przepraszam ze po raz kolejny wałkuje temat poradni i nauk! ale bardzo pilnie prosze o porade gdzie szybko i bezboleśnie można odbyć spotkania? najlepiej wszystkie naraz, narzeczonego ni emana miejscu i cieżko nam chodzić na pojedyńcze spotkania, wiem ze gdzies kiedys byl telefon do fajnej poradni!!!
Adusia1987 chyba zgapię od Ciebie tą tebletkę może i mój brzuszek wkońcu się uspokoi:) Jutro jedziemy na sale ustalic menu i wplacic wieksza czesc zaliczki:) a dzisiaj moje kochanie wieczorem bedzie:D:D:D JUUUPI:D ale w niedziele ok 14 znow wyjezdza i wraca w pt. ale juz 2 tygodnie minely wiec jeszcze tydzien dam rade. na poniedzialek, albo wtorek mam umowiony probny makijaz, a na pt probna fryzurke:) jak myslicie jak pofarbuje wloski w czwartek to bedzie ok? jak mam slub 10.06?
Ale się tu rozpisujecie ;)
Co do leków uspokajających nie wszystkie mają również działanie usypiające. Ja w dzień ślubu wzięłam sobie jedną tabletkę do ssania uspokajająca Validol, jest to ziołowa tabletka o lekkim miętowym smaku, zadziałała szybko brzuch przestał mnie boleć a i stres zminimalizował się :) tabletkę brała o 13.30 a o 14 wszystko zaczynało się w domku tzn błogosławieństwo :) Ja w dzień ślubu miałam dużego stresa który wynikała bardziej z tego że ludzie byli zbyt rozbiegani i nie trzymali się wcześniej założonego planu ;P czyli godzina 13.45 a Panna Młoda jeszcze nieubrana bo jak się okazało i mama i siostra też w rosole więc jak miałam się nie denerwować? Patrząc na to dziś śmieję się i każdej przyszłej młodej mówię że szkoda nerwów ale łatwiej powiedzieć trudniej zrobić ;) Zazdroszczę wam że wy dopiero przed mi zostały wspomnienia, zdjęcia i film który obejrzałam już chyba z 50 razy ;)
z samodzielnym strojeniem kosciola lepiej uwazac, bo czesto sie zdarze, ze przed slubem jest niestety pogrzeb.... i po tym pogrzebie dopiero, czyli przed samym slubem dopiero sie stroi kościól....
jezeli chodzi o kościół- pisałam już o tym- spytaj sie najpierw proboszcza czy możesz sama stroić kościół. bo
1. czasami księża mają niepisaną umowę z kwiaciarnią, że tylko ta dana kwiaciarnia stroi kościół
2. zastanów się kto posprząta
3. czy ktoś ma ślub przed/po Was? czy stroją kościół?
4. kiedy chcesz go stroić? w sobotę przed ślubem? nie będziesz zestresowana? nie będziesz miała duzo rzeczy na głowie?
Witam Dziewczyny...
z jakich kawiatow bedziecie mialy wiazanki slubne??
i czy same bedziecie stroic kosciol??
Bo ja chciala bym sama stroic kosciol...
Pannamłoda, Obiektywnych polecam w 100%. wprawdzie nie widziałam jeszcze zdjęć, ale sama współpraca i pomysły - SUPER
masz jakieś zdjęcia?? :)

mnie w sobotę czeka wizyta przyszłej teściowej... aż nie mogę się doczekać. :/
Dziewczyny jeśli chodzi o akt urodzenia to jeśli urodziłyście się w tej samej miejscowości, co bierzecie ślub to nie musicie go przedstawiać. Akt urodzenia nie ma daty ważności - musi być czytelny. Jeśli ktoś próbuje Wam wmówić, iż jest inaczej to po prostu próbuje Was naciągnąć na uiszczenie opłaty skarbowej - w takim wypadku żąda się, żeby Was zaprowadzili do kierownika USC i tam wyjaśnia sprawę.

A ja właśnie po próbnej fryzurce, makijażu i odbiorze sukienki :)
Ja osobiście bede miała wieczór pannieńsko-urodzinowy! Uważam ze jest to super okazja by pobyc w gronie typowo babskim. Zegnać sie nie ma z czym, jeden etap sie kończy drugi zaczyna :)
tez uwazam, ze nie ma sie z czym zegnac;) na weselu przywitamy za to nowy rozdzial życia- bycie żoną:)
poza tym wydaje mi się że taki panieński czy kawalerski to takie "pożegnanie" a ja uważam że nie ma się z czym żegnać :)
emka my chyba tez wlasnie zrobimy grilla i tyle;)
ja mam ślub za 16 dni i zero stresu :)
może dlatego ze po drodze mam urodziny mamci, potem dzień matki i jeszcze w przeddzień ślubu urodziny Taty :)
panieńskiego nie robię :)
razem z przyszłym mężem postanowiliśmy zrobić grilla dla kilku znajomych :)
NataliaT ja ogolnie sie nie stresuje, fakt sa nerwy,ze jeszcze jest troche do zalatwienia, ale nie stresuje sie.A jednak musi gdzies moja podswiadomosc sie stresowac bo jak juz pisalam wyzej od paru dni mam problemy z brzuszkiem;/ wiec chyba podswiadomosc i to sa bole na tle nerwowym:P
Dziewczyny, nie nakręcajcie się. Dla mnie dzień przed ślubem jak i dzień ślubu były bardzo spokojne. Nie było żadnego stresu, a jezeli były wpadki to przyjmowalismy je z uśmiechem na buzi.
Nie ma czym się stresować - to ma być jeden z najpiękniejszych dni w życiu, nie ma sensu psuć sobie go z powodu nerwów.

A jeśli chodzi o akt urodzenia w Waszym przypadku to nie jest on potrzebny :)
do góry