Widok

Ploteczki Panien Młodych 2011 (cz.19)

Wesele Temat dostępny też na forum:
STYCZEŃ
15.01.2011 => Margaret/ Wioletta I Daniel /Ślub w KArtuzach KOściół pod wez. Św. Kazimierza/Wesele-Zajazd Ostrzycki/zespół- Arek i Ania
15.01.2011 => kamilajka-Marcin i Kamila - Kłosowo (Orfeusz)

MARZEC:
05.03.2011 => tunguska - "Czardasz" Luzino

KWIECIEŃ:
24.04.2011 => smieszmesz
24.04.2011 => Izolda- ośrodek wypoczynkowy Szarlota k. Kościerzyny/ zespół "Od A do Z"/fotograf "Betrisa"
24.04.2011 => Masia- ślub w Katedrze Oliwskiej/ wesele w hotelu Gnieckim/ fotograf Radek Fotogrupa/ makijaż p. Kasjana (Gosh)/Dj Maciek Józefowicz
30.04.2011 => N + W - Kłosowo "Orfeusz"/ zespół "Concord"/foto – „Fotogrupe”
30.04.2011 => Adusia1987 - sala bankietowa Szrot/ zespół Hevelius/ foto Wojciech Hinzke/ kamerzysta z videobest/ Kościół pw. Św Stanisława Kostki w Wejherowie godz. 15.00/ wizażystka Pani Dagmara
30.04.2011 => NataliaT – Wichrowe Wzgórza Chmielno/ zespół Sami Swoi/ fotograf/ Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie godz 16
30.04.2011 => Jolaa (Aleksandra i Piotr) – Kościół Św.Katarzyny w Stężycy godz. 16:30/ ośrodek Adler w Zgorzałe
30.04.2011 => haniulek2 –Sala w Wierzchucinie "Chwila Spokoju" , Kamerzysta i Fotograf http://www.mkvideofoto.pl/index.php#video , Zespół Everest z Bolszewa , Kościół Kolegiata(Sw.Trojcy) w Wejherowie godz.15, kucharki, kelnerki, alkohol i drobne dekoracje
30.04.2011 => Justyna_ (Justyna i Jacek) - Kościół p.w. św. Teresy Benedykty od Krzyża ( Edyty Stein) / Zielona Sala-Jasień
30.04.2011 => toshiba

MAJ:
07.05.2011 => Aniulka87
07.05.2011 => Ola i Staś - "pod lipami"łegowo
07.07.2011 => loca-daga
14.05.2011 => Ja-Aga- Weesele w Pod Abażurem w Nicponi pod Gniewew/ fotograf/filmowanie -http://www.obiektywni.net/granty.html/ Dj Krzysztof Kleszczyński
14.05.2011 => a_guniek - fotograf: Jacek Ciesielsk/ kamerzysta: Marek Cabaj/ sala Soprano w Gdańsku/ kościół św. apostołów piotra i Pawła/ skrzypaczka p. Agnieszka/ zespół Fox Art
20.05.2011 => panna Borgio- w kościele św. Bernarda w Sopocie/ wesele w Gdyni Orłowie w ośrodku wypoczynkowym Klif
21.05.2011 => estii – Róża Wiatrów/ zespół remanent/ Kościół Morski w Gdyni
21.05.2011 => A&Ł_narzeczeni - ośrodku agroturystycznym Pod Bocianami (w grabowskiej hucie), zespół Nasze Chłopaki, msza w Łęgowie
21.05.2011 => rudzielec – Złota Róża
21.05.2011 => marzena505 - koścół św Polikarpa w Osowie przyjęcie Dwór Barwik Pomlewo k/Przodkowa zespół Ripple Band/ fotograf 4moments / kamerzysta BW Media
21.05.2011 => pusia85
28.05.2011 => Edyta i Filip – :Cegielnia” Rzucewo
28.05.2011 => Malinka
28.05.2011 => gochiw - Gosia & Damian
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
poza tym wydaje mi się że taki panieński czy kawalerski to takie "pożegnanie" a ja uważam że nie ma się z czym żegnać :)
tez uwazam, ze nie ma sie z czym zegnac;) na weselu przywitamy za to nowy rozdzial życia- bycie żoną:)
Ja osobiście bede miała wieczór pannieńsko-urodzinowy! Uważam ze jest to super okazja by pobyc w gronie typowo babskim. Zegnać sie nie ma z czym, jeden etap sie kończy drugi zaczyna :)
Dziewczyny jeśli chodzi o akt urodzenia to jeśli urodziłyście się w tej samej miejscowości, co bierzecie ślub to nie musicie go przedstawiać. Akt urodzenia nie ma daty ważności - musi być czytelny. Jeśli ktoś próbuje Wam wmówić, iż jest inaczej to po prostu próbuje Was naciągnąć na uiszczenie opłaty skarbowej - w takim wypadku żąda się, żeby Was zaprowadzili do kierownika USC i tam wyjaśnia sprawę.

A ja właśnie po próbnej fryzurce, makijażu i odbiorze sukienki :)
masz jakieś zdjęcia?? :)

mnie w sobotę czeka wizyta przyszłej teściowej... aż nie mogę się doczekać. :/
Pannamłoda, Obiektywnych polecam w 100%. wprawdzie nie widziałam jeszcze zdjęć, ale sama współpraca i pomysły - SUPER
Witam Dziewczyny...
z jakich kawiatow bedziecie mialy wiazanki slubne??
i czy same bedziecie stroic kosciol??
Bo ja chciala bym sama stroic kosciol...
jezeli chodzi o kościół- pisałam już o tym- spytaj sie najpierw proboszcza czy możesz sama stroić kościół. bo
1. czasami księża mają niepisaną umowę z kwiaciarnią, że tylko ta dana kwiaciarnia stroi kościół
2. zastanów się kto posprząta
3. czy ktoś ma ślub przed/po Was? czy stroją kościół?
4. kiedy chcesz go stroić? w sobotę przed ślubem? nie będziesz zestresowana? nie będziesz miała duzo rzeczy na głowie?
z samodzielnym strojeniem kosciola lepiej uwazac, bo czesto sie zdarze, ze przed slubem jest niestety pogrzeb.... i po tym pogrzebie dopiero, czyli przed samym slubem dopiero sie stroi kościól....
Ale się tu rozpisujecie ;)
Co do leków uspokajających nie wszystkie mają również działanie usypiające. Ja w dzień ślubu wzięłam sobie jedną tabletkę do ssania uspokajająca Validol, jest to ziołowa tabletka o lekkim miętowym smaku, zadziałała szybko brzuch przestał mnie boleć a i stres zminimalizował się :) tabletkę brała o 13.30 a o 14 wszystko zaczynało się w domku tzn błogosławieństwo :) Ja w dzień ślubu miałam dużego stresa który wynikała bardziej z tego że ludzie byli zbyt rozbiegani i nie trzymali się wcześniej założonego planu ;P czyli godzina 13.45 a Panna Młoda jeszcze nieubrana bo jak się okazało i mama i siostra też w rosole więc jak miałam się nie denerwować? Patrząc na to dziś śmieję się i każdej przyszłej młodej mówię że szkoda nerwów ale łatwiej powiedzieć trudniej zrobić ;) Zazdroszczę wam że wy dopiero przed mi zostały wspomnienia, zdjęcia i film który obejrzałam już chyba z 50 razy ;)
Adusia1987 chyba zgapię od Ciebie tą tebletkę może i mój brzuszek wkońcu się uspokoi:) Jutro jedziemy na sale ustalic menu i wplacic wieksza czesc zaliczki:) a dzisiaj moje kochanie wieczorem bedzie:D:D:D JUUUPI:D ale w niedziele ok 14 znow wyjezdza i wraca w pt. ale juz 2 tygodnie minely wiec jeszcze tydzien dam rade. na poniedzialek, albo wtorek mam umowiony probny makijaz, a na pt probna fryzurke:) jak myslicie jak pofarbuje wloski w czwartek to bedzie ok? jak mam slub 10.06?
Witam dziewczyny! i od razu przepraszam ze po raz kolejny wałkuje temat poradni i nauk! ale bardzo pilnie prosze o porade gdzie szybko i bezboleśnie można odbyć spotkania? najlepiej wszystkie naraz, narzeczonego ni emana miejscu i cieżko nam chodzić na pojedyńcze spotkania, wiem ze gdzies kiedys byl telefon do fajnej poradni!!!
Anka pewnie że będzie oki ja miałam ślub 30.04 a włosy robiłam 22.04 także na spoko lepiej zrobić troszkę szybciej i dać im dojść do siebie :)
Co do nauk to wpisz sobie w google poradnia rodzinna nowe szkoty i tak parafia chyba św. Ignacego i tam masz numer do tej poradni spotkanie jedno 2h i z głowy koszt 100zł
Nam kościół będzie stroiła Pani z Kwiaciarni ta sama co robi wiązankę itp..
Ja idę na balejaż i próbną fryzurę w poniedziałek a ślub mamy 04.06..
wczoraj w końcu kupiłam poduszkę na obrączki, figurkę na tort i kieliszki do szampana..
my poradni rodzinnej nie mieliśmy ksiądz nam o tym nic nie wspomniał..
mamy przyjść do niego tydzień przed ślubem to pewnie sam nam ja zrobi ;/
Czy wszystkie nauki w poradniach przyparafialnych/kościelnych są płatne?
teraz już wszędzie trzeba płacić :(
ja robiłam w poradni przy mojej parafii i oczywiście jak wszyscy płaciłam 100 zł.
A my robiliśmy poradnie w naszej parafii i nic nie płaciliśmy jedynie Pani chciała nam wcisnąć książeczki za 30zł,ale powiedzieliśmy, że znajomi nam pożyczą i nic nie zapłaciliśmy
Ja poradnie robiłam u dominikanów (wrocław) i nic nie placilićmy! To ich "darmowa usługa"
ziołowe tabletki mają bardziej efekt placebo :P wątpię aby jakaś od razu zaczęła super działać :)

przypomniało mi się nasze pierwsze spotkanie z Panią z poradni. powiedziała że kobieta tylko jeden DZIEŃ w miesiącu jest płodna :P a w materiałach które dostaliśmy jest napisane że przyczyną bezpłodności i nieunormowanych cykli może być... światło, np to dioda (chyba tak to się nazywa) od telewizora.

Aniulka z tego co czytałam to najlepszy czas na farbowanie- czyli ok 2 tyg przed.

U mnie w parafii- w kartuzach- nauki są bezpłatne
do góry