Widok

Pobranie krwi u niemowlaka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Cześć, czy możecie polecić mi dobry punkt pobrań krwi w Gdyni? Wybieram się z 9 m-cznym synkiem. Źle wspominam zakładanie wenflonu jak był noworodkiem - wkłuwali się prawie 30 minut, całe ręce, nogi pokrwawione... Chciałabym trafić na miłą panią pielęgniarkę z podejściem do takich małych dzieci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pobieranie krwi u noworodków i niemowląt to zawsze mniejszy lub większy dramat - dla dziecka, dla matki i dla osoby pobierającej. Płaczu w takiej sytuacji raczej nie da się uniknąć (ból, stres u dziecka) ale można ułatwić samo pobranie. Ważne aby dziecko było odpowiednio nawodnione - godzinę przed planowanym pobraniem napoić do oporu.
Przy odwodnionym dziecku pobrania są zawsze drogą przez mękę. Przerabialiśmy z 3-miesięcznym synem - wkłucie jedna rączka - nie leci, druga rączka - nie leci, ostatecznie nakłuto paluszki i krople krwi zbierano bezpośrednio do probówki. Serce się kroiło zarówno mnie jak i pani pielęgniarce. Dlatego gdziekolwiek będziesz na pobraniu, pamiętaj proszę o nawodnieniu synka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mogę polecić tylko z Gdańska - diagnostyka na kartuskiej i Luxmed na Jaskowej.
Takiemu "dużemu" niemowlakowi pobiera się krew że zgięcia łokcia, wygląda to inaczej niż u noworodka, może nie ma się czego bać :)
Ja raz byłam w brussie i młody pan powiedział że nie ma doświadczenia z pobieraniem u takich dzieci (syn miał 5 miesięcy), a podczas pobrania syn nawet nie jęknął.
I nie zgadzam się z tym, że nie da się uniknąć płaczu przy pobieraniu. Syn miał pobranie 7 razy w życiu (ma pół roku), płakał tylko raz, jak miał pobranie na leżąco, u mnie na kolanach nigdy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Syn obecnie w podobnym wieku, a po 20-tym pobraniu przestałam liczyć... Na siedząco jeszcze nam nie pobierano. Podaj proszę namiary gdzie pracują tacy magicy. Z chęcią skorzystam, serio.

Luxmed Jaśkowa, diagnostyka kartuska, bruss Jaśkowa. Dziwne, bo mnie zwykle pytają w jaki wolę sposób i wybieram na siedząco.

Szczerze mogłabym polecić naszą pielęgniarkę - panią Małgosię, super podejście do małych dzieci w zabiegowym.
Ale niestety nie Gdynia, poza Trójmiastem... :(

Swojego czasu czesto odwiedzałysmy punkty pobrań,zadowolona bylam z zabiegu w bruss na Obronców Wybrzeza ,w przychodni na Abrahama maja taki specjalny punkt pobran tylko dla dzieci tez bylo niezle.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A gdzie konkretnie? Może podjadę ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Abrahama 57 nzoz srodmiescie to ten pediatryczny punkt pobran,a Bruss to na obroncow wybrzeza 11
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Możesz zamówić pobieranie w domu, przyjeżdża pielęgniarka współpracująca z brussem i pobiera w domu, my tak robiliśmy u noworodka, wpisz sobie w necie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (134 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

pomóżcie-pomysł na własny biznes (106 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

do góry