Widok

Podcięcie wędzidełka u noworodka- GDZIE

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Serdecznie proszę o podzielenie się informacją, gdzie i u kogo w Trojmiescie udało się Wam podciąć wędzidełko u noworodka przy problemach z karmieniem piersią z powodu zbyt krótkiego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie dzieki pomocy poloznych na zaspie udalo sie podciac zaraz przed wypisem ze szpitala, ale i tak bylam cala poraniona przez dziecko, bo nie moglo zlapac dobrze brodawki. Moja rada - zrob to jak najszybciej, prywatnie. Zsjmuje 3 sekundy i bez placzu, a ratuje KP. Dzwon po laryngologacb inputwj kto podetnie ambulatoryjnie.
Wiem, tylko znalezienie kogoś kto to wykona jest bardzo trudne .. nie mam pojęcia z czego to wynika .. ale naprawdę jest to w Trojmiescie problem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
NCM Przychodnia Otomińska
lek. Bogdan Bieliński wykonał taki zabieg mojemu synkowi. Wiem, że Pan doktor przyjmuje też na Jagiellońskiej ale tam są długie terminy

Polecam dr Wesołowskiego w Gdyni Poradnia Dziaki Leśne. Korzystałam z jego pomocy z każdym z moich 3 dzieci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chirurg dziecięcy, tak ? Od ręki robi taki zabieg w tej przychodni czy jak to wyglada ? U noworodków tez ?

Dr Bieliński jest otolaryngologiem nie chirurgiem. Zabieg był przeprowadzony na wizycie, trwał dosłownie chwilkę. Synek miał wtedy 1,5 miesiąca.

Dr Wesołowski jest chirurgiem dziecięcym. Zabieg robi na miejscu w czasie wizyty. Moje dzieci miały ten zabieg mając córka - 2,5 miesiąca, syn - 18 dni i syn - 13 dni. Wszystkie dobrze go zniosły, chwila płaczu ani kropli krwi. Po 15 minutach można dziecko przystawić do piersi i po problemie. Po tygodniu wizyta kontrolna. Dzięki temu zabiegowi zaczęły prawidłowo ssać i udało się rozkręcić tak laktację, że zaczęły prawidłowo przybierać na wadze a wcześniej był z tym problem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziękuje bardzo , do Gdyni mam bliżej, dlatego tu spróbuje uderzać. Czy długo się czeka na wizytę ? Potrzebne skierowanie ? Czy może prywatnie też można ?

Ja za każdym razem miałam skierowanie od pediatry. Czas oczekiwania na wizytę ok. 1-2 tygodni. Prywatnie nie wiem czy przyjmuje, ale radzę na NFZ, bo terminy nie są odległe.
http://www.przychodniagdynia.pl/poradnia-chirurgii-dzieciecej

ja podcinalam u stomatologa w wsp ale pracowałam tam i było to po znajomości natomiast w szpitalu nie udzielili mi zadnych informacji, ba a nawet nie powiedzieli ze wedzidelko przeszkadza...sproboj u dentysty

Moja siostra robiła to prywatnie, bo dużo pewnie i szybciej u dr Agnieszki Kasprzyk-Tryk. Procedura bezbólowa, 5 min.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

firanki przez internet??? (17 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

do góry