Widok

Podgrzewacz Tommee Tippee

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kupiliśmy dzisiaj 2 butelki TT (małe, do herbatki) i niestety nie mieszczą się do naszego podgrzewacza :P

musimy zmienić podgrzewacz :P

Teraz na wszelki wypadek wybierzemy TT ;) ale pytanie - inne butelki też da się w nim podgrzać? (mamy 2 szerokie i 1 wąską Dr Brown's)

proszę o opinie o tym podgrzewaczu :)

chyba, że macie inne propozycje - czy w jeszcze jakimś innym podgrzewaczu można używać butelek TT?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czyli jak Młody długo się wybudza - to mogę włączyć 1? a jak na "już teraz w tym momencie" potrzebujemy mleko - to ustawić na 3 :)

dzięki Dziewczyny :))
Trzeba szybciej wyciągnąć. Jak miałam na 1 musiałam długo czekać, a to się bardzo nie podobało Weronice ;)
roxi - a czy czasem na 3 to sie nie gotuje? bo ja wczoraj wrzuciłam na 2 i juz mi woda bulgotala i herbatka byla za goraca, musiałam isc ochłodzic pod woda, a na 1 temp jest idealna
Ja mam podgrzewacz TT i cały czas podgrzewam na 3, na 1 za długo trzeba było czekać.
agusia - ja mam podgrzewacz cały czas na 1 ustawiony i tam wsadzam butle z woda, nie korzystalam jeszcze z 3 ale raz z dwojki jak chcialam cos szybko podgrzac ale to byl za gorace wiec musialam isc schładzac.
aha a u mnie zwykle pali sie czerwona, no chyba ze zmienie z 1 na 2 to wtedy zapala sie zielona lampka

tez w sumie jestem ciekawa co oznaczaja te 1,2,3 ile stopni itd...
bo ja korzystam tylko z 1 ...
mam już podgrzewacz TT :) (odkupiłam od Marty :))

i teraz pytania do użytkowniczek :)

1. Czy Wam też tak cały czas zmieniają się kolory światełka? czerwone-zielone-czerwone-zielone itd. bardzo często?

2. W instrukcji nie mam opisanego co to są te poszczególne etapy 1,2 i 3 :P na moim poprzednim podgrzewaczu było a) podgrzewanie mleka do temp. ok 40stopni, b) podgrzewanie obiadków do temp. ok 70 stopni oraz c) wyparzanie 100 stopni

i w starym podgrzewaczu ustawiałam 1 program - mleko na 40 stopni :P

a jak jest z TT?

w instrukcji jest napisane, że zielona lampka świeci się w trakcie podgrzewania :P to możliwe, że na tym 1 etapie świeci się dosłownie kilkanaście sekund? później czerwona i za chwilę znowu zielona? i tak w kółko :)
Dziewczyny, a czy te buteleczki MAM są szersze od aventu? Chodzi o to że butelki zamowiłam ale chce też kupic podgrzewacz aventu ten IQ i nie wiem czy się zmieszczą.
Ja właśnie wczoraj kupiłam buteleczkę MAM tą większą (tą małą już mam) i zasadniczo potwierdzam to co napisała sara03. I powiem więcej ja jestem pod wrażeniem butelek MAM. Szkoda, że 3 lata temu nie było takich w naszym kraju ;)
Tak dla waszej informacji miła Pani ze sklepu w lotni powiedziała mi, iż od przyszłego tygodnia będzie promocja (ograniczona ilość) na pakiecik duża butelka + termoopakowanie
http://www.mambaby.pl/produkty_akcesoria_mam_thermal_bag.html
Do tego zestawu będą dokładali po 2 smoczki MAM (czyli ponad 30 PLN zostaje w kieszeni ;) )
Co do samego termoopakowania -to polecam go - dałam się namówić na jego zakupi po wyjściu z apteki zastanawiałam się czy to dobry zakup. ALe powiem wam, że jak o 23 naleje do butelki prawie wrzątek to o 5 rano mała ma mleko akurat do wypicia. Tak, że polecam.
AgusiaGda - napisałam maila ;-)
dalam tutaj ogloszenie na forum ze kupie podgrzewacz i dziewczyna na maila mi podesłała oferte :-) tylko wspominalam wczesniej ze to uzywany? zeby nie bylo ze nowe po tyle "chodzą "
podejrzewam ze dziewczyna chciala sie go szybko pozbyc, a ja sie ciesze ze tak fajnie trafilam, wyglada i sprawuje sie jak nówka :-)
Sara - za 30zł???? :P gdzie kupowałaś? z ogłoszenia? na forum? na Allegro?
agusia - ja akurat mam uzywany podgrzewacz TT i kupujac nie pomyslalam o gwarancji.... ale ze mnie gapa... ale poki co wszysto super dziala (aha ja kupilam chyba bardzo okazyjnie bo po 30 zł...)
boogosia - nic nie przecieka, a mala super z niej pije :-) w koncu jestem spokojniejsza jak ja karmie bo przy TT to potrafila mi sie krztusic... a tutaj sa takei dziurki od spodu butli i pani mowila ze caly czas jest przeplyw powietrza i ze mala nie bedzie robial przerwy w jedzeniu na łapanie powietrza
Marta - w Akpolu nowe podgrzewacze TT są po 99zł :)))
http://www.akpol.com.pl/shop.html?prod=1250

napisz do mnie na maila :) agusiagda@o2.pl :)

Sara - ja akurat jeśli chodzi o butelki antykolkowe - jestem zadowolona z Dr Brown's :))) mamy 3 takie butelki :) ale chciałam jakąś inną do herbatki - łatwą do odróżnienia ;)
nasze wszystkie butelki (poza Aventami, które już spakowałam) są bez BPA :)
Sara, a ta butelka antykolkowa nie przecieka Ci od spodu? Bo ja miałam nuby z wkładką antykolkową i mi leciało od spodu - nie wiem czy to taki egzemplarz mi się trafił czy nie umiem używać :/
Agusia - ja dzis kupilam butle MAM i pasuja tez :-) ja uzywam tego podgrzewacza od poczatku i jestem bardzo zadowolona.
jedynie co to butelki TT jak dla mnie porazka, mala sie krztusila przy tym najmniejszym smoczku i jeszcze mleczka nie mogła całego dopic bo zawsze cos tam zostalo w tych zagłebieniach
a dzis wypila sobie spokojnie z nowych butli i polecam - antykolkowe i bez bisfenolu A - pani ma sklep w Lotni mozna osobiscie pojechac i kupic, ale radze kontakt poprzez allegro bo jest taniej (ok 2 zl na butelce)
stronka o butlach http://www.mambaby.pl/produkty_butelki_0_miesiaca_mam_anti-colic_260ml.html

a tutaj ich aukcje na allegro
http://www.allegro.pl/item843768112_mam_butelka_antykolkkowa_260_ml_0_0_bpa_gratisy.html

Ja mam Lovi i buteli TT od samego poczatku i dla mnie ten pdgrzewacz jest super:)
jest na gwarancji , bo moja dzidzia urodziła sie w lutym więc jeszcze ponad rok gwarancji jest ;-)
Uzywany mało, a odkąd mała wcina obiadki które sama gotuje wszystko podgrzewam w mikrofali.
A po ile chodzą w Akpolu? Mój jest nic nie zniszczony, szkoda żeby leżał - myslę że spokojnie co do ceny możemy się dogadać :)
Marta83 - jest jeszcze na gwarancji? ile czasu używany i ile byś za niego chciała? :)

w Akpolu jest teraz promocja i nie wiem czy opłaca mi się kupować używany ;)
hej ja mam też pogrzewacz Tomme Tippee i przerózne butelki wchodzą bez problemu, później słoiczki też.
Teraz stoi nieużywany wiec mogę go odsprzedać ;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry