Widok

Podkład do cery suchej

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poszukuje dobrego podkładu do cery suchej który ukryłby niedoskonałości i byłby lekki. Tak żebym go nie czuła. Jeśli jakiś możecie polecić będe bardzo wdzięczna. Słyszałam o hydralight Isadora ale nie wiem co sadzić na jego temat.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dobry jest Hypersmooth maxFactor ładnie kryje i jest lekki

mam suchą cerę i do tego jstem alergiczna. idelanym podkładem, o idealnej konsystencji, kryciu i lekkości jest wg. mnie Chanel Vitalumiere - używam go od kilku lat. Jest wydajny i ma super kolorystykę.
A zakryje niedoskonałości? Jak wypije kieliszek winka robie się czerwona. Chodzi mi o to aby to zatuszować. jaka jest cena?

ja jak pije alkohol też jestem czerwona na policzkach. Osobiście miałam makijaż ślubny robiony przez profesjonalistke super kosmetykami - MAC i powiem Ci, że byłam zachwycona. Ale MAC-a nie ma w Polsce, można go kupić najbliżej w Anglii i u Niemców
a jeśłi chodzi o Vitalumiere Chanel - to tez kryje, choć buzia wygląda naturalnie i niemozłiwym jest, żeby nie wiać było rumeińców - ale są wtedy stonowane. Cena podkładu = ok 180pln, ale jest bardzo wydajny - zresztą idź do Douglasa i pomaluj sobie nim buzię - sama ocenisz :)
Tak czy siak, jako była panna młoda polecam makijaż zrobiony przez profesjonalistów - znajomośc tematu i profesja czyni cuda.
Raczej tam się nie wybieram w najbliższym czasie. A jak pod tym zwgledem sprawuje sie te podkład który mi wcześniej zaproponawałaś? Wypieki widać czy nie?

Jestem juz umówiona z wizażystka i licze na nią. Ale też szukam podkładu na rózne imprezy.

podejdź do Douglasa / sephora i poproś asystentke, żeby pomogła Ci dobrać kolor + nałożyła na buzię - pamiętaj, nie miej tego dnia żadnego makijażu na buziuchnie. Sama zobaczysz, jka wyjdziesz na mróż a potem wrócisz do domu.
Ja jestem zadowolona. uważam, ze tłumi rumieńce, a tak naprawde żeby ich wogóle nie mieć, to musiałabyś nałożyć maskę, jak do sztuki teatralnej - czego nie polecam.
Jeśłi sie opalisz + nałożysz podkład, będzie ok. Opalenizna powoduje, że czerwone poliki się chowają
Ok. Dziękuje bardzo za pomoc. W najblizszym czasie wybiorę sie do Douglasa. Najwyżej w autobusie do domu będę wracać jak dekiel (jak mi zle podkład dobierze) :))) Dla mnie największy problem to taki, że ja nie używam podkładów, pudrów itp Więc muszę zacząć się przyzwyczajać. Na codzien tylko rzęsy i smigam do pracy. jestem nauczycielką wf więc makijaż nie wchodzi w grę. Pracuje w dresach i z makijazem bym wyglądała śmiesznie.

powiem Ci, że ja w opkresie jesienno -wczesno wiosennym używam podkłądu, a potem o nim zapominam. Jestem typową minimalistką i nawet nie zawsze maluję rzęsy, troszke rozumiem, o czym piszesz ;)
Dokładnie.Rzęsy i nic więcej (czasami nawet bez rzęs wychodze do pracy) Dla tego szukam podkładu ktorego nie będe czuć. Nie raz probowałam różnych ale czułam się ja w masce i po pierwszym użyciu je wyrzucałam więc wolę zainwestowac i dobrze się czuć. A swoją drogą to wiem, ze bedę musiała przyzwyczaić twarz do podkładu.

tak jest + do korekci małychniedoskonałości. Wiesz, na różowienie działą zielony podkład - ale ja bym nie mogła tyle sobie nakładać na buzię codziennie.
Na szczęście nie mam problemów z wypryskami na pyszczku tylko ta czerwień po winku (a tak winko lubię) :))) Cerę mam mowiąc całkiem nie złą.

do góry