Widok
Podroz samolotem w ciazy
Dziewczyny co myslicie i wiecie o przeciwskazaniach w lataniu samolotem w ciazy, okazalo sie ze niestety nie moge plynac promem z powodow osobistych i nie wiem czy sa jakies przeciw w lataniu samolotem,
cisnienie ma dobre ,tylko wymiotuje i boje sie tego tez,
Podroz ok 45 min Sztokholm-Gdansk w ok 22 tyg. ciazy?, bo nie wiem czy mam leciec czy tez lepiej nie.
cisnienie ma dobre ,tylko wymiotuje i boje sie tego tez,
Podroz ok 45 min Sztokholm-Gdansk w ok 22 tyg. ciazy?, bo nie wiem czy mam leciec czy tez lepiej nie.
Najgorsze jest to ze w tej przepraszam sasranej szwecji nikt mi nie zrobil zadnych badan ginekologicznych tylko usg mialam w piatek i z baby wszystko ok ale jezeli chodzi o mnie to nie wiem? Tutaj powiedza mi ze moge bo ciaza to nie choroba a ja nie mam lekarza prowadzacego tylko polozna ktora widzialam 2 miesiace temu i zobacze za miesiac...
najlepiej to skonsultować z lekarzem, powinien przeprowadzić badanie ginekologiczne, ja latałam dwókrotnie, raz 4 godz tam i z powrotem ok. 10 tyg i jeszcze raz krótki lot 45min na poczatku piatego miesiaca, wcześniej byłam na badaniu i lekarz pozwolił, teraz czuję się już gorzej (29 tydz) i nawet samochodem nie jeżdżę sama
Betti ja gdzies wyczytalam ze pare dni przed wylotem nalezy brac magnez...sama mam/mialm ciaze zagrozona..lekarz zastanwial sie czy mnei puscic z PL do Norwegii (pow.ze bexzpiecznije do 10tc w loim przypadku nie latac) ale wkoncu polecilam...dostalam tylko nospe w razie skurczy...
najlepiej to spytac sie lekarza...nei wiem jak jest w Szwecji...tutaj chodze do lek. ogolnego i poloznej (z jednego i drugiego jestem niezadowola) wiec zawsze zycze aby lek. ogolny umowil mnie tez do ginekologa (ktory tez jest okropny..jedyny na wyspie...stary niemiec...rasista...szkoda slow) ale chcociaz zrobi usg i powie czy leciec czy nie..a jak czegos nie cha mi zrobic to rzadam tego na pismie (od razu miekna) albo strasze WHO (np. teraz czekam 4tyg na wyniki bad. bo nie chca mi ich dac...wiec jak postraszylam WHO to od razuwyslali)..TRAGEDIA..opieka nad kobietami wciazy anbardzo niskim poziomie
aha wiec ze jesli nie ma przeciwskazan to do 7 mies.latac mozna...potem linie lotnicze jzu nie chca zabrac i moga zazyczyc sobie zaswiadczenie lek.
najlepiej to spytac sie lekarza...nei wiem jak jest w Szwecji...tutaj chodze do lek. ogolnego i poloznej (z jednego i drugiego jestem niezadowola) wiec zawsze zycze aby lek. ogolny umowil mnie tez do ginekologa (ktory tez jest okropny..jedyny na wyspie...stary niemiec...rasista...szkoda slow) ale chcociaz zrobi usg i powie czy leciec czy nie..a jak czegos nie cha mi zrobic to rzadam tego na pismie (od razu miekna) albo strasze WHO (np. teraz czekam 4tyg na wyniki bad. bo nie chca mi ich dac...wiec jak postraszylam WHO to od razuwyslali)..TRAGEDIA..opieka nad kobietami wciazy anbardzo niskim poziomie
aha wiec ze jesli nie ma przeciwskazan to do 7 mies.latac mozna...potem linie lotnicze jzu nie chca zabrac i moga zazyczyc sobie zaswiadczenie lek.
Beszka- poprostu to jest chore w tych skandynawskich krajach, ze my nawet nie widzimy lekarza ginekologa. Ja niestety w 8 i 11 tygodniu mialam plamienia i nie wiem jak to bedzie teraz. Mam numer do ginekologa prywatnie i sprobuje sie umowic ale pewnie dopiero za jakies 2 lub 3 tyg znajda czas, w pewnych momentach wkurza mnie ten kraj zwlaszcza sluzba zdrowia.
najelpiej skonsultowac to i zapytać sie lekarza, ja lecialam w 5 i wracalam w 6 miesiacu, lot ponad 8 h, lekarz mi pozwolil, w samolocie bylam uprzywilejowaną pasazerka:)
wszystko bylo dobrze nic mi sie nie działo,tylko lekarz powiedzial ze musze czesiej chodzic, Ty akurat jestes na połmetku, lot jest krócicutki mysle ze nie ma przeciwskazan ale zawsze najlepiej zapytac swojego lekarza
wszystko bylo dobrze nic mi sie nie działo,tylko lekarz powiedzial ze musze czesiej chodzic, Ty akurat jestes na połmetku, lot jest krócicutki mysle ze nie ma przeciwskazan ale zawsze najlepiej zapytac swojego lekarza
Czy macie jakieś doświadczenia w tym zakresie?
Moja Pani Doktor mówi, że jeśli wysiądę z samolotu i wszystko będzie ok - znaczy, że mogłam lecieć... a jeśli wysiądę i będą skurcze, itd... znaczy, że nie mogłam lecieć. Nawet gdy ciąża przebiega ok, to nie ma gwarancji jak ciężarna i maleństwo zareagują i ona tego nie może przewidzieć.... Mam na myśli ok. 5 miesiąc ciązy
Moja Pani Doktor mówi, że jeśli wysiądę z samolotu i wszystko będzie ok - znaczy, że mogłam lecieć... a jeśli wysiądę i będą skurcze, itd... znaczy, że nie mogłam lecieć. Nawet gdy ciąża przebiega ok, to nie ma gwarancji jak ciężarna i maleństwo zareagują i ona tego nie może przewidzieć.... Mam na myśli ok. 5 miesiąc ciązy