Widok

Podsłuchane w "Lidlu".

W sylwestra w południe do wyjścia z "Lidla" szybkim krokiem zmierza młody tatuś(27-30 lat) z dwójką małych dzieci.
Wtem czteroletnia dziewczynka głośno mówi do tatusia:
-Tatuś,tatuś, a tatuś nie zapłacił.
- Ale myśmy nic nie kupowali - odpowiada tatuś.
- A czekolada ? - pyta dziewczynka.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Właśnie.
I jeszcze znieść zakaz posiadania broni.

Tak nawiasem TB to przekupywanie policjantów bez względu na szczytność idei jest też be.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak, o działaniu i sprawności policji można by dużo opowiadać.
Policja powinna być zlikwidowana, a jej obowiązki powinna przejąć Straż Miejska, ponieważ Ci wykazują się wyraźną nadgorliwością w wykonywaniu swoich obowiązków . Do tego należałoby powołać jeszcze ochotnicze służby prewencyjne , porządkowe itp. Dać im solidne pały i prawo bezwzględności w zaprowadzaniu porządku, ładu i dyscypliny. Ci na pewno byliby jeszcze bardziej restrykcyjni wobec niesfornych obywateli niż policja.
Nic zatem dziwnego ,że w złodziejstwie prześcignęliśmy już Rumunów,o czym świadczą donosy nawet z Europy zach. i wszędzie na nas "krzywo" patrzą.
Przynajmniej w czymś przodujemy w Europie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jeszcze mi się przypomniała inna scenka nie związana akurat z okolicznościową datą. Być może więcej z Was było świadkiem takiego zachowania.

Kiedyś w sklepie osiedlowym stał przede mną facet z dzieckiem. Kupował piwo i papierosy....a na prośbę dziecka o gumy powiedział.....że nie ma pieniędzy;(
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gdzieś tam kiedyś pracowałam w jednym z marketów na informacji. I jak został złapany złodziej, i dzwoniło się po policję to zawsze się śmiali, że mają trupa, bombę, strajk głodowy i inne takie;) Rzadko przyjeżdżali w ciągu godziny....

Doszło do tego, że mój dyrektor dawał łapówki na tym posterunku by czas reakcji był nieco szybszy.
I tyle o ambicji policji....
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Nie toleruję złodziejstwa, nawet w mikroskali - bo jego koszty de facto obciążąją potem innych Klientów."

Oprócz braku tolerancji powinieneś jeszcze złodziejstwu przeciwdziałać.
A tu:
"Nie byłem wzorem cnót i nie pogoniłem za nimi z wrzaskiem - w końcu, co mnie obchodzi polityka sprzedażowa Jeronimo Martens?"

Brak przeciwdziałania oznacza ciche przyzwolenie.

"Ale nie omieszkałem powiedziec o tym kasjerce. Powinno być to na zapisach monitoringu."

Pewnie jest. Ale znalezienie tych gości to zupełnie inna bajka. Nie wiem czy Policja jest aż tak ambitna.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
W Sylwka byłem w Stonce. Godz 14-15
Takiego tłumu i kolejek w tym sklepie w życiu nie widziałem
Ale zaobserwowałem, jak dwóch gości wyjeżdża zapakowanym po brzegi wózkiem, przez wEjście, z pominieciem linii kas.
Nikt oprócz mnie, tego nie zauważył.
Nie byłem wzorem cnót i nie pogoniłem za nimi z wrzaskiem - w końcu, co mnie obchodzi polityka sprzedażowa Jeronimo Martens?
Ale nie omieszkałem powiedziec o tym kasjerce. Powinno być to na zapisach monitoringu.
Nie toleruję złodziejstwa, nawet w mikroskali - bo jego koszty de facto obciążąją potem innych Klientów.

O relacji rodzic-dziecko nawet nie warto gadać. Albo ktos to rozumie bez słów - albo dyskusja nie ma sensu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
No to tatuś dobry przykład daje dzieciom...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (205 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry