Widok

Podwyższony puls,czy może być objawem ciąży?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny podpowiedzcie,nie wiem co się ze mną dzieje,w nocy nie mogę spać,jak się kładę do łóżka,czuje jak serce szybciej bije i długo nie mogę usnąć,ponadto mierzę sobie temperaturę i utrzymuje się 37,ale to dopiero 26 dzień cyklu więc za wcześnie na test,bety robić nie będę,bo mieszkam za granicą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 20
Nikt tak nie miał?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
raczej głupoty
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
świat schodzi na dno--coraz więcej pustaków stąpa po ziemi.......i tym forum......
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
myślę że po prostu sobie wkręcasz i dlatego masz podwyższony puls.

poza tym nigdy bym nie pomyślała że to może być objawem ciąży:)))
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja właśnie jak zaszłam w ciążę to miałam problem z pulsem, był podwyższony i praktycznie przez całą ciążę co chwilę dawał o sobie znać... no ale lepiej troszkę się zrelaksuj, idź do kina czy coś żeby nie myśleć o tym czy to ciąża czy nie i poczekaj tydzień :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie o to chodzi że sobie niczego nie wkręcam,staram się o tym nie myśleć,będzie to będzie,ostatnim razem nam się nie udało,test był pozytywny ale za trzy dni był już normalny okres,teraz wiem że za szybko zrobiłam test i nie chcę powtórzyć błędu,ale z drugiej strony jakby nie to tętno to nie spieszyłoby mi się tak,a tak nie wiem od czego czy od kawy,czy jak,nigdy tak nie miałam.Kino i inne przyjemności odpadają,ale dzięki za rady,lepsze takie niż niegrzeczne docinki.
A co z tą temperaturą,kiedy powinna wrócić do normy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
A ty wróżki szukasz na forum czy co? Skąd niby ludzie mają wiedzieć kiedy spadnie ci temperatura?!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kobieto to chyba Ty powinnaś wiedzieć kiedy doszło u Ciebie i Twojego faceta do dopuszczenia i czy możesz teraz być w ciąży.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
dobry wątek ;)
Nie ! Podwyższony puls nie jest objawem ciąży.
Objawami ciąży są między innymi : brak miesiączki, mdłości, ból piersi i dwie kreski na teście;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
podwyższona temperatura może mieć różne przyczyny.
np. przeziębienie, toksoplazmoza, cytomegalia i inne dziwne chorubska, które bierzemy za przeziębienie a w rzeczywistości są to jakieś wirusy i inne dziwadła.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
chodzi o temp.wewnatrz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
aaaaaaaaaaaaaaa to ja się aż tak nie znam ;)
Skoro mierzysz temp to chyba powinnas wiedziec po co sie to robi, jakie sa zasady i kiedy jest wyzsza a kiedy nizsza?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oj dajcie już spokój:) dziewczyna chciałaby się już cieszyć a nie wie czy może, wiele z nas to przechodziło. Chociaż muszę przyznać ze puls jako objaw ciąży mnie rozbawił:)

Autorko trochę cierpliwości, wkrótce się sprawa wyjaśni samoistnie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przykro mi za takie odpowiedzi ale widzę że chamstwo się zrobiło,tyle lat tu jestem i coraz gorzej się robi na tym forum,ale faktycznie świat się zminia i ludzie dla siebie coraz bardziej żli.

Za głupie komentarze dziękuję,nie jestem dziewczynką która nie ma pojęcia jak się w ciążę zachodzi.Jedną ciążę mam za sobą,teraz staramy się o drugą,z tym że już 7 miesiąc,w tamtej ciąży miałam podwyższony puls ale chyba dopiero w 2 trymestrze,nie pamiętam,dlatego pytam i proszę powstrzymajcie się od głupich komentarzy jak nie wiecie jak to jest starać się o potomstwo.

Temperaturę mierzę pierwszy cykl i dokładnie nie wiem kiedy powinna opaść,bo są różne szkoły.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
u mnie podwyższonyy puls był wynikiem, a nie objawem ciąży :D
ania - po prostu Twoje pytanie brzmi infantylnie, jakby zadała je 15letnia nastolatka, stąd niektóre komentarze :) nie przejmuj się :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
;-) nie przejmuj się dokładnie !
Przepraszam dziewczyny,faktycznie głupio zabrzmiało,nie to miałam na myśli,raczej przyczyna,nie objaw,pomyliłam się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
;) ja też czasami mam wieczorem szybkie bicie serca aż zasnąć nie mogę ale zdarza się to rzadko.
A w którym jesteś tygodniu?No ja jak pisałam miałam w poprzedniej ciąży,ale nie pamiętam żeby przed testem ciążowym.Za 3 dni wszystko się wyjaśni,narazie muszę czekać jeszcze.
Też miałam na początku podwyższony puls, ale to z nerwów było. Tobie się może wydawać, że jesteś spokojna. Ale jak widać organizm mówi co innego. Moja babcia zawsze na podwyższony puls kazała mi pić kakao.

I nie wiem czy ono faktycznie ma taki zbawienny wpływ czy to efekt placebo;) Ale mi pomaga:)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
jeśli chodzi o temperature... :)

to ja w czasie ciąży uchodziłam za osobisty grzejnik mojego Męża ;) hehehe :) tak grzałam (dosłownie jak za blisko się przytulał albo nawet za blisko kładł nie dotykając mnie), że musiał uciekać na drugi brzeg łóżka ;) dobrze, że było szerokie(160cm) ;)

w pierwszej połowie ciąży tak miałam :] w sumie fajnie, bo to akurat zima i początek wiosny były ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też tak miałam w pierwszej ciąży,tylko wiosną:)
U mnie właśnie przyspieszony puls był pierwszym objawem ciąży a ponieważ nam już dwoje dzieci to wiem o czym mówię. Miałam wrażenie kolatania serca. Poczekaj do testu i napisz co wyszło. Może Twój organizm reaguje jak mój :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Myślisz, że poczekała... 4 lata? ;)))
Myślisz, że nie dała rady ? ;P

ale szybsze bicie serca owszem jest objawem ciazyyyyyyyyyyyyy
Cześć ja starałam się o dziecko ponad dwa lata. A jak się już udało to pierwszym moim objawem był przyspieszony puls. a co do temperatury to nie mierzyłam. Cała ciąża Tak przebiegała ze miałam puls wysoki nawet ponad 100 uderzeń na minutę. A teraz jestem szczęśliwa mama 9 miesięcznej córeczki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

podrażnienia po goleniu (23 odpowiedzi)

dziewczyny:jak radzicie sobie z podraznieniami po goleniu miejsc intymnych oraz z niemiłym...

dr Maciej Stukan (11 odpowiedzi)

dziewczyny znacie tego lekarza może??on przyjmuje chyba na ujeścisku na jeleniogórskiej

Czy da sie wyzyc za 2000 zl (47 odpowiedzi)

Czy da sie wyzyc za 2000 zl juz po oplatach ? Jedynie paliwo do auta trzeba w to jeszcze wliczyc....

do góry