Widok
Jak dla mnie 100 razy piękniej wyglądają Państwo Młodzi idący razem do ołtarza - moi zdaniem to właśnie jest piękna polska tradycja i nie każdy kicz z zachodu trzeba przyjmować z otwartymi ramionami, poza tym ładniej na zdjęciach wygląda Para idąca razem i wracająca razem, ale to tylko moje zdanie...
No ja tez tak uwazam. Powinnismy chyba bardziej sie trzymac polskiej tradycji, a nie z filmow amerykanskich. I tez uwazam, ze duzo ladniej to wyglada jak mlodzi wchodza razem do kosciola. U nich to polega na tym, ze widza sie dopiero pod oltarzem, a u nas zawsze jakis plener, blogoslawienstwo itp. My bedziemy wierni polskiej tradycji :). Jagusia
Po pierwsez to wedlug polskiej tradycji, ktora tak chwalicie to pray mlodej jak idzie w ogole nie widac, bo na czele idzie ksiadz - nie wiadomo po co. a para mloda zaslonieta nim. a dwa, ze czy to nie piekne ze ojciec oddaje swoja corke przeszlemu zieciowi?? co w tym kiczowatego???? ja uwazam ze wzruszajace...
No dobra - jak chcesz sie czepiac to prosze bardzo - ksiadz WITA Pare Mloda przy wejsciu do kosciola i idac przed nimi prowadzi oboje do oltarza. Co w tym zlego? Poza tym nie przesadzaj z tym, ze Mlodych nie widac.
Jak ktos woli to prosze bardzo - moze byc prowadzenie przez Ojca do oltarza. Tak samo moze byc jak inne amerykanskie zwyczaje, ktore jednym odpowiadaja, a innym nie.
Jak ktos woli to prosze bardzo - moze byc prowadzenie przez Ojca do oltarza. Tak samo moze byc jak inne amerykanskie zwyczaje, ktore jednym odpowiadaja, a innym nie.
Co ty sie jagusia tak uczepilas tej ameryki?? kompleksy jakies masz?? wlasnie uwazam ze serca torty to bardzo amerykanskie!!! i bardzo kiczowate. nie ma to nic wpsolnego z polska tradycja ktora tak kultuwyjesz (ja do niej az takiej uwagi nie przywiazuje ale kiczu nie znosze, a tor w ksztalcie serca to kicz). zreszta co im po tych tortach. kazdy dostanie swoj tort i co znim zrobi?? conajwyzej zdjecia, a potem zsotanie zjedzony i taka to oto pamiatka. ehh...kazdy robi co lubi. mnie sie tyen pomysl nie podoba.
Czy dla Ciebie nie liczy się chwila, pierwszy efekt i wrażenie. To ma byc niespodzianka i tyle. No pewnie że torty zostaną zjedzone! Bo nie rozumiem co innego można zrobić z tortami - mają sobie zostawić je na pamiątkę :) Torty to będzie po prostu dodatek do koszu kwiatów itp.
Ale oczywiście zgadzam się z Tobą bo nie wszysko wszystkim się podoba i każdy może mieć swoje zdanie i swoją opinię. Także podziel się z nami czym Ty zaskoczysz swoich Rodziców oprócz standardowego kwiatka może Tw. pomysł bardziej mi się spodoba, czekam na propozycję dlatego to forum i moje zapytanie!!!Pozdrawiam.
Bania napisał(a):
> zreszta co im po tych tortach. kazdy dostanie swoj tort
> i co znim zrobi?? conajwyzej zdjecia, a potem zsotanie zjedzony
> i taka to oto pamiatka. ehh...kazdy robi co lubi. mnie sie tyen
> pomysl nie podoba.
Ale oczywiście zgadzam się z Tobą bo nie wszysko wszystkim się podoba i każdy może mieć swoje zdanie i swoją opinię. Także podziel się z nami czym Ty zaskoczysz swoich Rodziców oprócz standardowego kwiatka może Tw. pomysł bardziej mi się spodoba, czekam na propozycję dlatego to forum i moje zapytanie!!!Pozdrawiam.
Bania napisał(a):
> zreszta co im po tych tortach. kazdy dostanie swoj tort
> i co znim zrobi?? conajwyzej zdjecia, a potem zsotanie zjedzony
> i taka to oto pamiatka. ehh...kazdy robi co lubi. mnie sie tyen
> pomysl nie podoba.