Widok

Pojemnik na zużyte pieluchy - jakiej firmy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak w tytule! dla mnie to zbędna rzecz, jednak mąż sie uparł.
Jaki kupić?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja posiadam kosz firmy SANGENIC, wkłady są często w promocji w Akpolu i Mama i Ja
image
image

image
Tzn ile kosztują? taki wkład starcza na 30 pieluch?
To zależy od długości foli, woreczków są wkłady na 28 pieluszek i na 64 pieluszki. Ceny od ok 18 zł w górę za wkład
image
image

image
Agusia ten pojemnik? http://www.agdperfect.pl/shop/pokaz_produkt.php?idprod=813
podano ze miesci 28 szt. pieluch, a te wymienne wkłady na ile sztuk starczają?
image
image
hmm moim zdaniem tez zbędny wydatek , zużyte pieluszki pakowałam w siatki foliowe takie marketowe zawiązywałam i idąc na spacer wyrzucałam do śmietnika ....
Tak dokładnie ten:)

Wkłady są różnej długości:

np:
http://allegro.pl/item1021398589_wklad_sangenic_hygiene_plus_tommee_tippee.html
image
image

image
My używamy wtórnie siatek z tesco, ewentualnie auchan albo biedronka ;P kosztują od 0,07 do 0,10 zł za sztukę i mieszczą ok 15 pieluch :)

Przepraszam, ale nie mogłam sie powstrzymać :D:D:D

Dla mnie kosz na pieluchy jest również absolutnie zbędny :)
imageimage
Ja dostałam akurat w prezencie i gdybym sama miała go kupić pewnie bym nie kupiła, ale jak już był to używałam ale i tak część pieluch lądowała z przyzwyczajenia w śmietniku:)
image
image

image
jak byłam w ciązy chciałam kupic taki pojemnik - na szczescie nie kupiłam...
teraz nie wyobrażam sobie zeby zakupkane pieluchy stały w domu dłuzej niz kilka godzin - nawet jesli sa zawiniete w folie i nie wydobywa sie zapach
podobnie jak dziewczyny pieluchy pakuje do worków foliowych ( ja akurat kazda do małego woreczka snidaniowego ;) ) i wyrzucam przy okazji wyjścia z domu
tworzenie i projektowanie stron internetowych - http://www.ascomi.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my używamy woreczków paklanków.nie wydobywa się z nich żaden smrodek :)
ja dla mnie jest super, nie yobrazam sobie zakupkanych pieluch ze smieciami kilka godzin w kuchni - ale to juz inna sprawa...

ja mam sangenic plus oraz u babci sangenic...zwykly, ten pierwszy jest wiekszy...do tego przewijam ja pietro wyzej niz mam kuchnie itp...i nie wyobrazam sobie wychodzic z pielucha i po schodach itp...
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dziewczyny które używaja - a czy na prawde nic sie z niego nie wydobywa?
image
image
u nas tak jak u Martek ;) siatki z Biedronki są najlepsze(stosunkowo duże) lub z Leclerca ;)
mamy osobny mały śmietnik(kiedyś stał pod moim biurkiem) w pokoju, koło łóżeczka :) zakupane pieluchy wkładane są w paklanki :)

przy takiej mocy przerobowej jaką kiedyś miał Gabryś(13-15 pieluch na dobę) nie zarobilibyśmy na wkłady do tych pojemników ;)
mi z tych pojemnikow nic nie wydobywa sie, tylko trzeba dobrze zakrecic kolkiem, ja robie 2x tak dla pewnosci...
image

image
a ja drugie już dziecko i wrzucam do kosza i jakoś żadnych "aromatów" w domu nie ma, dla mnie szkoda kasy
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
my mamy taki
http://allegro.pl/item1042035391_kosz_na_pieluchy_diaper_champ_56cm_promocja.html
i jestesmy super zadowoleni, żadnych wkladów nie trzeba kupować, zwykłe worki na smieci, "zapachy" nie ulatniaja się
A ja osobiście nie wyobrażam sobie składowania pieluch z całego dnia, w jakimś pojemniku;/ggrrr...

Grubsze sprawy jak i te cieńsze, zawsze pakuje w Paklany i od razu-sio z chałupy do kosza na dworze.!!

Szkoda kasy na takie sprzęcior, to sprawa drugorzędna.
image

image

Ja kupiłam kosz firmy SANGENIC, był akurat w promocji i kosztował niewiele.
Wkłady na allegro kosztują ok. 20 - 22 za szt, jak kupuje się np. w 3 paku. Normalna cena to ok. 25 zł za szt.
Taki wkład starcza chyba na ok. 180 pieluch.
A kosz można wypełnić do max 28 sztuk zużytych pieluch.
Nie jest jednak tak, że te smrodki mają stać w domu aż do wypełnienia kosza.
W każdym momencie jak np. wychodzicie z domu, otwiera się kosz od spodu, odcina kawałek tego worka od spodu, ze zużytymi pieluchami i po prostu się go wynosi z domu. Ja będę to robiła codziennie przy wyjściu na spacer.
W prawdzie jeszcze nie sprawdziłam na własnej skórze, bo rodzę za m-c, ale dużo osób, które te kosze posiadają i używają, bardzo je chwalą, więc się skusilam. Podobno w ogóle z nich nie śmierdzi. Zobaczymy.
A ta folia we wkładzie jest taka jakby pachnąca.
image
Karolinka nie wiedziałam o takim koszu! teraz musze sie zastanowic czy taki z wkladem czy ten Twój!
co do paklanek to wychodzą na dłuższą mete drożej niż te kosze!
image
image
u mnie wiekszosc znajomych ma i chwali sobie i jest to dosc popularne, za 3 wklady place ok. 8-10£ w zaleznosci gdzie jest promocja...tak samo w gosci zawsze nosze wlasnie pachnace woreczki, bo nikomu nie chce zostawic smrodka po mojej dzidzi...kosztuja 1.5£ za 70 sztuk, wiec sporo...
image

image
ja mam TT uzywałam przez 4 miesiące, u nas worki sa drogie :(
image
image
my mamy maly zwykly kosz zamykany z tesco i wkladamy do niego zwykle worki na smieci tez z tesco. i maz wynosi wychodzac do pracy+ja wynosze idac na spacer. i tyle. nic nie smierdzi
my mamy taki, bratowa też i z czystym sumieniem mogę polecić. My dostaliśmy w prezencie, ale teraz znajomym też kupilismy i zapłaciłam ok 125zl z pzresyłką i to jest koniec kosztów. No może plus ok 2zl za worki zco ok 3 tygodnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a my mamy zwykly kosz pieluchy wkladamy do specjalych workow na zuzyte pieluchy pozniej do wiekszej siatki i do kosza nic nie smierdzi
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proszę - https://www.empik.com/angelcare-dress-up-pojemnik-na-pieluchy,p1135453617,dziecko-p
Chyba najbardziej znany. Początkowo śmiałam się, że to zbędny gadżet, ale jeśli nie chcesz codziennie biegać z pieluchami do kosza, to jest to gadżet niezbędny. Przez kilka dni zbierałam pieluchy w normalne siatki. Zapach taki, że normalnie szok ;/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (115 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

do góry