Widok

Pokażcie mi prawdziwego indywidualistę

Ludzie Zachodu lubią celebrować swój indywidualizm, oparty na systemowo gwarantowanej wolności indywidualnej. W rozmaitego rodzaju konfliktach, by uzasadnić swoje postępowanie, lubią powoływać się na wolność wyboru

Ale to mit. System rzeczywiście gwarantuje formalną wolność, ale zastanówmy się co jest w człowieku naprawdę indywidualne. Chyba tylko ciało, wraz z mózgiem, bo to się da jednostkowo policzyć, ale cała reszta z indywidualnością nie ma nic wspólnego. Ślimak czy koń też są pojedyncze, ale czy można ich nazwać indywidualistami ?

Człowioeczeństwo jest wytworem życia społecznego i możliwości przyswajania sobie z ogromnego dorobku ludzkości, ale tylko mozliwości. I tu możemy wprowadzić korektę do pojęcia indywidualizmu. Indywidualuistą jest ten, kto przyswoi sobie możliwie dużo oferowanych mu kulturowych cech, stworzy interesującą kombinację cech i wykaże się w ten sposób pewną oryginalnością na tle innych. Przeciętny człowiek żadnym indysidualistą nie jest, jest jakimś tam klonem.

Żeby zostać mistrzem w jakiejś dziedzinie, a więc wykazać się pewną dozą indywidualizmu, trzeba nauce tego poświęcić, jak obliczają psychologowie,ok. 10 000 godzin.

Wracając do ulubionej motywacji i powoływania się na indywidualną wolność przy wyjaśnianiu swojego postępowania, to trzeba przyjąć do wiadomości to, co mówią neurobiolodzy: w umyśle człowieka funkcjonuje moduł Interpretatora, który na poczekaniu wymyśla najbardziej pasujące komuś wyjaśnienia uzasadniające zachowanie się.

Wolność wyboru zaś jest przez wielu neurobiologów podważana,a z pewnością jest ofertą którą wyprodukował system społeczny a nie jednostka. I tu też tkwi ryzyko utraty wolności. Trzeba więc pilnie śledzić zmiany w systemie społecznym zamiast wyprowadzać własną wolność z własnych bebechów, bo jej tam nie znajdziecie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Doprawdy ? Panie Salamonie, ale my pytaliśmy o członka ściskanego u nasady. A to chyba wykracza poza nauki i objawienia, którymi nas Pan tak hojnie raczy. Przy okazji : czy zapach siarki pozostawia szatan, czy Siarkopol ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oto jestem.
Zawodowo zajmuję się szeroko pojętymi zagadnieniami skutecznej sprzedaży/ Mieszkam w Gdańsku, jestem /PRAWDZIWYM/ Chrześcijaninem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

prezydent i indywidualista koronawirusowy
https://wprawo.pl/komedia-dla-ludu-prezydent-niemiec-zdejmuje-maseczke-po-wylaczeniu-kamery-wideo/

cyrk w DE

Tr - też miałem wątpliwości co do tej przypadłości, określając osobę z grupy dyskusyjnej wspomnianej Panie z forum. Jednak nie mogę tego wykluczyć, a to już tworzy podstawy do takiego określenia.

Nie wnikam w upodobania prywatne. Ale jak facet moze być po menopauzie?

Bełkot
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po nasadzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zbyt piękne by mogło być prawdziwe.
Ustal... cię "fakty".
Pa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Faceta po czym?

Sorki, źle zrozumiałam.
Po prostu, prośba jest do Ciebie, żebyś nie rozsiewał plotek.
Lukrecja z nikim nie prowadzi korespondencji.
Forum jest publiczne i każdy może sobie pisać byle z poszanowaniem innych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

jaq, kto potrafi zrozumieć? :)
O ściskaniu, pisał ktoś inny...
O co chodzi, do cholery?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bo Ty potrafisz zrozumieć każdego, nawet piszącego szyfrem, faceta po menopauzie ściskającego członka partnera u nasady .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

jaq, kiego grzyba? :(((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie udzielam żadnych porad i nie interesują mnie Twoje takie tam różne...

https://www.youtube.com/watch?v=87NLJ8qckwc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

TR - Lukrecja na co dzień koresponduje z podobnym "zaburzonym". On też lubi gusła, posługuje się tajemnym szyfrem, linkuje do Youtube. Nic nowego, wysil się na coś nowego. Aha. On ma swoją fiksację na PGRy. Bardzo to oryginalne, nie sądzę że możesz go przebić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Masz indywidualistę (kurde co za słowo do wklepywania).

Kim

jest

ten

facet

???

Bardzo sprawnie gromadzi fakty, Umysł ma ewidentnie analityczny. Wiadomo, że współpracuje ze służbami. Na ścianie ma Einsteina a nie Nostradamusa, co wskazuje na to, ze twardo po ziemi stąpa, a jasnowidzenie to moze być sprytny anturaż. Czy się legenduje sukcesami w odnajdywaniu zwłok, czy naprawdę może się takimi wykazać, to nie wiem. Bardzo dobrze się tego słucha w każdym razie

https://www.youtube.com/watch?v=ZDoIZBSeeOQ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak, jeszcze ciebie tutaj brakowało. Czy znajdujesz tutaj miejsce dla swoich reminiscencji ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ależ wyrafinowana dyskusja godna prawdziwych intelektualistów indywidualistów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Krzyż, jak mogłeś zapomnieć ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (790 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Klimatyzacja w biurze (68 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Punki z Zabianki (20 odpowiedzi)

Podobno w latach osiemdziesiątych na zabiance była jakaś punkowa ekipa czy ktoś wie coś na ten...

do góry