Widok

Polecamy - miejsca z dobrym jedzonkiem :)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
A może założmy jeden wątek w którym polecać będziemy sobie nawzajem fajne miejsca ze smacznym jedzonkiem? Na pewno każda nas czasem przypadkiem, a czasem planowo wybiera się gdzieś na obiad, lunch czy randkę z facetem/mężem. Myślę, że to dobry pomysł jak takie sprawdzone miejsca sobie bedziemy tu sobie opisywać, bo wielokrotnie się człowiek zastanawia gdzie pójść :) Mam nadzieję, że wątek okaże się takim fajnym jak ten co kiedyś założyłam o dziwactwach naszych facetów hi hi. Zatem wpisujcie dziewczyny znane wam i sprawdzone lokale.

Ja zacznę bo dziś akurat przypadkiem mieliśmy okazję zjeść w restauracji GRYF w Żukowie: super pod każdym wzgledem. Jedzenie szybko i mądrze podane, ładnie udekorowane, ciepłe i co najważniejsze smaczne. Obsługująca kelnerka bardzo sympatyczna i jednocześnie profesjonalna, nie mogliśmy się ich nachwalić. Wiem, że robią też wesela bo sala była jeszcze udekorowana i jeśli tak samo wygląda to na weselu to z czystym sumieniem mogłabym tam zrobić swoje :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez polecam Di Strade ale przepraszam ludzie z gdyni heloł!! a Gdynianka!!!! tam jest najlepsza pizza swiata:)

i polecam chate goralska u Zochliny, jak sie jedzie z Rumi na Gdynie to po prawej stronie, wychodze tam zawsze tak najedzona pysznym jedzeniem ze prawie na czworaka ;) a zapiekane ziemniaki z twarozkiem ziolowo czosnkowym rzadza!!:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
właśnie: A-dong :)

jeszcze przypomniało mi sie w Helu Maszoperia jakoś tak pod koniec tego deptaka, popularna knajpa, ale poza sezonem rewelacja, szczególnie jak napalone w kominkach. Polecam dorsza smażonego, w sosie koper- czosnk.

no tak.... gdynianka :] zatłoczona, malutka, ale ta pizza z sosem i bazylią- pycha:P lubię też zapiekanki z budki, tej przy skrzyżowaniu, a nie koło vero mody:P są najlepsze na świecie:)

ale z ktorej budki te pyszne zapiekanki? :-)
przy skrzyżowaniu - tam gdzie się idzie na skwer:) jest tylko jedna budka- a nawet taka murowana raczej;) zapiekanki są najlepsze :) ja zawsze biorę z ketchupem i sosem czosnkowym:P:P

Wszystkie polecacie a ja cos ODRADZE, oczywiscie byc moze tylko wyjatkowo w wakacje tak sie zdazylo.
Poszlam sobie z ojcem, siostra i moim mezczyzna na lekka kolacje, nawet mozena powiedziec obiad w Gdansku Glownym i juz szlismy do Sphinxa (tak bo nie mielismy pomyslu) gdy nas nagle zaczepil koles z Miasta Aniolow i zachecil do pojscia tam-robil za zywa reklame.Ok poszlismy.Ladnie tam jest na tej czesci tarasu ktory jest barka, ale :
1.Smierdzi papierosami mimo ze jest to na otwartym powietrzu.
2.Czekalismy na kelnera bardzo dlugo (P.S. Pracowalam jako kelnerka na studiach 2 sezony letnie w Sopocie i uwerzcie mi wiem co to znaczy kiedy klient musi dlugo czekac i naprawde dlugo to trwalo).
3.Jak juz sie pojawil to dal nam 1 menu(!!!!) na 4 osoby i chcial dac noge, jakbysmy go parzyli, a moj ojciec, halo, my juz wiemy co chcemy zamowic, normalnie koles wymiekl i sie musial odwrocic i zebrac zamowienie...
4.Jak sie spytalam jakie sa pojemnosci coca-coli czy jest 0,3 czy 0,5 to mi powiedzial - 'normalny rozmiar' - w tym momencie moj tata mowi, a jaki to jest normalny rozmiar???Co to za odpowiedz...?
5.Pozniej jak nam dania przyniosl to ja mialam zamowionego pieczonego ziemniaka po kaszubsku (w menu bylo napisane ziemniak pieczony,sledz w smietanie,ogorek,czosnek) i sluchajcie sledz byl posypany rodzynkami!!!!!!! I ja sie pytam ale o co chodzi? skad mi tu rodynki jakies a la hawajskie danie do tego ziemniaka po kaszubsku...? A kelner na to ''Ja nie wiem, tak z kuchni przyszlo'' - ale nawet tek w menun ie bylo.zjadlam, bo co, nie jestem baronowa i szkoda mi zarcia zeby sie marnowalo.
6.Siostra z ojcem wzieli duza pizze na pol, koles przyniosl ja na 1 talerzu rozcieta na pol i sobie poszedl.Jak sie udalo tata poprosil o dodatkowy talerz to koles przyniosl po chwili talerz taki kwadratowy na desery wielkosci 15 x 15 cm!!!!! Wogole maly taki i co to na pizze mialo byc??? Moj tata go zrugal i poprosil o norlamny talerz na pizze!!Aha i wogole ten talerzyk byl lekko brudny.
7. Potem nie moglismy sie doprosic o rachunek, tak dlugo czekalismy ze nie wiem co, czasem rozumiem ze ludzie wychodza bez placenia...w koncu doslownie dorwalismy klenera w srodku restauracji i moj ojciec mowi '' chcialbym zaplacic'' a koles na to ''tak zaraz'' i chcial nam znowu zwiac.

Nie wiem czemu mieli tylko dwoch kelnerow bo sobie kolesie widocznie nie radzili, nie bylo pelnego oblozenia i musze powiedziec ze nei naleze do osbo co sie woza, ze tak powiem, ale z tym potraktowaniem klienta tam to sie nigdy nie spotkalam....
Ale dodam ze wogole bylo dosc smiesznie, bo kelner dal nam powod do smiechu...
aha, czyli nie na placu harcerza bo tam fuj :-(
Poszukam tej Twojej budki skoro tak polecasz :-)
w kredensie w rumii jest nawet jedzonko, ale jak raz czekaliśmy na zamówienie ponad 45 minut!!!!!!!!!!!!!!!!!! szlag mnie trafiał a babka stwierdziła, że żadna rekompensata nam się nie należy... od tego momentu mam do nich urazę, bo bardzo nam się wtedy śpieszyło...

no i teraz jestem bardzo bardzo glodna :((

Jeszcze mi się przypomniała restauracja Primitive na gdańskiej starówce. Klimatyczny lokal, na pięterku jest bardzo kameralnie. Jedzenie dobre i spore porcje, bardzo miła obsługa.

-.-
w Oliwie nie daleko hali Olivi jest fajna knajpka 4 strony świata, smacznie, miło i przystępnie :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Tripgirl mam do oddania kanapkę z sałatką, salami i pomidorkiem, chcesz;)

Siouxa w Gdyni bardzo NIE POLECAM. Ponad godzina czekania na przystawkę

i wietnamczyk przy pomniku harcerza !! Sajgonki i zupa z makaronem sojowym pycha !!! i kurczak w kokosie :)

A co do wietnamczyków, to rewelacyjny jest przy Żaku!! No pycha!! A-dong, czy jakoś tak.

SIOUX To w tej chwili najlepsza restauracja w gdyni.
Jestem tam bardzo często moja siostra tez. obsługa super. Moze akurat trafiłas na jakiegos nowego kelnera:/

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja polecam Tawernę Rybaki w Sopocie, Bistro Anatol w Gdyni, Bistro Luna w Gdyni i na razie to tyle:-) Jest jeszcze jedna pizzeria, w której pyszne pizzy dają, ale nie pamiętam jak się nazywa, ale nazwa zaczyna się na D.... i mieści się zarówno w Oliwie jak i w Gdyni- Dąbrowie:-)

A-dong - już kilka razy miałam ochotę tam wstąpić... tylko gdzie postawić auto??? :> :P mają dowóz na telefon?

jeśli macie ochotę na pysznego kebaba itp. to polecam Grill House na Jagiellońskiej(Przymorze) koło kantoru MAX :D pyyyyyyyszne jedzenie :D i tylko tam mają fetę, która mi smakuje ;) (ogólnie nie lubię tego sera)

dobre jedzenie było też w Istanbule - na Zaspie przy dworcu... ale zraziliśmy się ostatnio, jak podano nam ledwo letnie jedzenie :/

za to testujemy teraz Manufakturę smaku z Wrzeszcza - kebaby, pizza i hot-dogi pyyyyyszne ;) a duży hot-dog jest naprawdę wieeeeeeelki- aż się zaczęłam śmiać na jego widok ;)

za to popsuły się pizzerie U Skrzypka - na Morenie i na Przymorzu...

tak Pikawa to jest to, polecam gorące czekolady: pistacjowa, marcepanowa i Puchatek. Mniam. No i do tego szarlotka z lodami. Pikawa w Gdyni zmieniła nazwę na Cafe Anioł.
Monte jest przeniesione na ulicę Wybickiego, chyba :) Uliczka boczna od Świętojańskiej koło pomnika Harcerza.
do góry