Widok

Polecamy - miejsca z dobrym jedzonkiem :)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
A może założmy jeden wątek w którym polecać będziemy sobie nawzajem fajne miejsca ze smacznym jedzonkiem? Na pewno każda nas czasem przypadkiem, a czasem planowo wybiera się gdzieś na obiad, lunch czy randkę z facetem/mężem. Myślę, że to dobry pomysł jak takie sprawdzone miejsca sobie bedziemy tu sobie opisywać, bo wielokrotnie się człowiek zastanawia gdzie pójść :) Mam nadzieję, że wątek okaże się takim fajnym jak ten co kiedyś założyłam o dziwactwach naszych facetów hi hi. Zatem wpisujcie dziewczyny znane wam i sprawdzone lokale.

Ja zacznę bo dziś akurat przypadkiem mieliśmy okazję zjeść w restauracji GRYF w Żukowie: super pod każdym wzgledem. Jedzenie szybko i mądrze podane, ładnie udekorowane, ciepłe i co najważniejsze smaczne. Obsługująca kelnerka bardzo sympatyczna i jednocześnie profesjonalna, nie mogliśmy się ich nachwalić. Wiem, że robią też wesela bo sala była jeszcze udekorowana i jeśli tak samo wygląda to na weselu to z czystym sumieniem mogłabym tam zrobić swoje :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Salambo napisał(a):

> ja-dwisia a jakie ceny są w tej Piaskownicy ?
> wybieramy się do Sopotu, i chcemy zabrać rodziców gdzieś na
> obiad
>

ceny są niewysokie, ok. 20 zł za obiad - ale nie wiem, czy to odpowiednie miejsce na obiad z rodzicami - bo to taki bar, jest jeden fajny stolik z kanapą, a poza tym takie stoliki i krzesła drewniane bardziej a'la taras. jedzenie jest dobre, ale takie zwykłe, ryba była bardzo dobra, mój Mąż wziął jakieś mięsko i też mu smakowało, ale nie są to jakieś wymyślne restauracyjne dania. klimat jest tam super przez to przeszklenie, myśmy w sumie weszli tam tylko na piwo, a tak nam się fajnie siedziało, że od 17ej siedzieliśmy do 21ej i w tym czasie zamówiliśmy też obiad :)

Ajeczka - ja kiedyś byłam wielką fanką czterech stron świata, a teraz niedawno tam byliśmy i danie Męża było super, jak kiedyś, a moje mocno średnie. potraktowałam to jako "wypadek przy pracy". ale może jednak się zepsuli...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w Sopocie podobną fajną restauracją jest Rukkola (albo Ruccola, nie wiem, jak się piszą), ceny wyższe podobno ok. 40 zeta za osobę (tak mi ostatnio mówił znajomy) my tam jeszcze nie byliśmy, ale kilkoro moich znajomych chwaliło.
no i tawerna Rybaki :)

sala weselna w Kczewie,super ekstra nie da sie opisac,tyle ze dostaje sie spis produktow i samemu sie kupuje i dowozi ale naprawde warto!!!!jedzzonko swieze pycha i stoly sie uginaja
na jakiej ulicy znajdują się Taj Mahal i Pueblo /Gdynia/ ???

http://www.google.pl/search?source=ig&hl=pl&rlz=&=&q=Taj+Mahal+gdynia&btnG=Szukaj+w+Google&meta=

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=pueblo+gdynia&btnG=Szukaj&lr=

dziekuję serdecznie :)

POLSKI SMAK !!!!!!!!!!!!!!
Rewelacja - byłam wczoraj pierwszy raz i mam nadzieję, że to miejsce nie zniknie tak szybko jak Dalmacja (chyba tak to się nazywało).
Ceny przyzwoite, a jedzenie......super!
Porcje takie, że ledwo wyjść o własnych siłach można!
Wnętrze - ciche, spokojne, takie akurat by w spokoju sie najeść.
Naprawdę polecam!!!
może dodam...

POLSKI SMAK w Gdyni na krzyzowaniu Abrahama i 10 Lutego:)
podbiję :)
podbije, może któraś z nowych forume zna jakies fajne miejsce.

z miejsc z dobrym jedzeniem to polecam bar Kmar na zabiance. nie jest to miejsce gdzie mozna "posiedzieć" ale zjesc dobrze i tanio to tak. plusem jest to ze jest otwarty cala dobe. polecam szczegolnie pierogi wszelkiego rodzaju :)
Ja też mam niemiłe wspomnienia z Miasta Aniołów - poszliśmy tam za namową tego chłopaka co rozdaje ulotki. Ja zamówiłam szaszłyk w cieście naleśnikowym - okazał się na wpół surowy i niedoprawiony - prawie cały został na talerzu. Mój mąż zamówił antrykot a dostał kawałek mięsa całkowicie pozbawiony smaku... Porażka. Kucharz powinien isć na jakis kurs gotowania (no chyba, ze to ochroniarz z dyskoteki dorabia w kuchni...). Podsumowujac - nie polecam
z wielu ciekawych miejsc z pysznym jedzeniem, które znam polecam Karczmę Zochlina w Rumi przy głównej trasie pod lasem. Jedzonko domowe, wyśmienite, a porcje naprawdę spore :)
dzisiaj wracając z wycieczki objazdowej zajechaliśmy do polecanego SWOJSKIEGO SMAKU w Gdyni :)

Jedzenie pyszne!!! Porcje bardzo duże - mój Mąż, który potrafi baaardzo dużo zjeść - wymiękł pod koniec ;) ale "wciągnął" wszystko - chociaż po kilku minutach przerwy ;)

ceny atrakcyjne :)

obsługa szybka i bardzo miła :)
image
AgusiaGda - daj maila to wyślę Ci skany. Lepiej późno niż wcale :P
Gwiazdeczkaania wyślij mi też, co?
agnes3@go2.pl
dzięki :)
agusiagda@o2.pl :) dzięki :*
podbijam, może komuś sie przyda przy okazji walentynek, a moze ktoś coś jeszcze dopisze :)
dzisiaj byłam z Mamą i Ciocią na obiedzie w Borowie (Checz Rybacka)- tak jak Dziewczyny pisały - jedzonko rewelacyjne i ogromne porcje! :) potrafię dużo zjeść, do tego teraz jem za dwoje ;) ale poległam i nie dałam rady zjeść całego kotleta schabowego :P wręcz przeraziłam się gdy go zobaczyłam ;)
Mama i Ciocia jadły pierś gęsi z owocami, pyzami ziemniaczanymi i podsmażaną czerwoną kapustką - pyyyycha :) i fantastyczne lody :D

http://www.checzrybacka.gka.pl/restauracja.htm
do góry