Widok

Polecamy - miejsca z dobrym jedzonkiem :)

Wesele Temat dostępny też na forum:
A może założmy jeden wątek w którym polecać będziemy sobie nawzajem fajne miejsca ze smacznym jedzonkiem? Na pewno każda nas czasem przypadkiem, a czasem planowo wybiera się gdzieś na obiad, lunch czy randkę z facetem/mężem. Myślę, że to dobry pomysł jak takie sprawdzone miejsca sobie bedziemy tu sobie opisywać, bo wielokrotnie się człowiek zastanawia gdzie pójść :) Mam nadzieję, że wątek okaże się takim fajnym jak ten co kiedyś założyłam o dziwactwach naszych facetów hi hi. Zatem wpisujcie dziewczyny znane wam i sprawdzone lokale.

Ja zacznę bo dziś akurat przypadkiem mieliśmy okazję zjeść w restauracji GRYF w Żukowie: super pod każdym wzgledem. Jedzenie szybko i mądrze podane, ładnie udekorowane, ciepłe i co najważniejsze smaczne. Obsługująca kelnerka bardzo sympatyczna i jednocześnie profesjonalna, nie mogliśmy się ich nachwalić. Wiem, że robią też wesela bo sala była jeszcze udekorowana i jeśli tak samo wygląda to na weselu to z czystym sumieniem mogłabym tam zrobić swoje :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rukola w Sopocie - kuchnia fusion - fantastyczny klimat,orientalny, nastrojowo. Jedzenie wyśmienite choć troszkę na nie trzeba poczekać. Polecam w szczególności kurczaka z suszonymi pomidorami i kus-kusem - mniam :) Na przystaweczkę dają zawsze pyszne oliwki :) Warto zarezerwować wcześniej stolik.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zdecydowanie
Gdynia MOON
Sopot PETIT PARIS
Gdańsk METAMORFOZA
METAMORFOZA w Gdańsk ulica szeroka, z rodziną jesteśmy uzależnieni od jedzenia tam, w dobrym tego słowa znaczeniu.
a ja polecam:

Malinowy Ogród w Gdańsku Osowej, jedzenie poezja, przepyszne, pachnące pięknie podane, desery niewyszukane ale za to niesamowicie pyszne, zwykła szarlotka zamienia się tam w niebiański przysmak:) ceny adekwatne do jakości ale czasem warto zaplacić troszkę więcej i poczuć się wyjątkowo:-)

CICO w Gdańsku na Piwnej, w tygodniu fajne miejsce - w piątek mocno zadymione co jest dużym minusem- palenie powinno byc dozwolone tylko na jednym poziomie. Pyszne jedzenie - makaron z kurczakiem i borowikami a na przekąskę pyszne chrupiące krewetki z ostrym sosem:-) Ceny przystępne

Masala w gdańskim Madisonie na ostro jeśli ktoś lubi, fajne jedzenie i klimat, jeden minus to niezbyt estetyczne obrusy na stole choć to kwestia gustu:-) ogólnie polecam

i cos wakacyjnego : "Smażalnia ryb w ogrodzie", zaraz przy wjeździe do Sobieszewa za pierwszym zakrętem, bardzo smaczne, swieże i duużo choć ceny dość wysokie jak na smażalnię ryb ale naprawdę warto

miało być "zmiany kadry i kucharza" a Anatolu:)
Z gdyńskich knajpek przede wszystkim ANATOL-chodze tam regulanie juz 3 lata i pomimo znam kady i kucharza nadal wszystko bardzo smaczne,na Skwerze KWADRANS-duze porcje,wszystko bardzo smaczne i surówki i frytki jako dodatek też smaczne, wspomniana DI STRADA-rewelacja i klimat fantastyczny,PUEBLO-chociaż dawno nie byłam to zawsze wszsytko smacznie,LUNA-nigdy nie było żadnej wpadki:)SWOJSKI SMAK-pycha,no i moje ukochane miejsce chociaż moze nie całkiem to restauracja bo menu jest skromne i bardziej można isć na drinka,to foyer w teatrze miejskim,zawsze w poniedziałki Jam Sesions-fantastyczne klimatyczne miejsce-polecam.

Na wspaniałą kawę i czekoladę i galaretke z bita smietaną albo "czekoladową rozpustę":) zawsze chodzę z przyjaciółką na pogaduchy do CAVABLANKI w Gemini na piętrze,dużo miejsca w ciagu tygodnia spokojnie można i pogadac i popracować.

KREDENS w Rumi to porażka jak ktoś już wyżej wspomniał ok 40minut czekaliśmy na kelnerkę,która widziała,że ktoś wchodzi i idzie w głąb sali i absolutnie nie podeszła,wyszłiśmy bo w takim tempie bym obrus już zjadła z głodu:)

Kiedyś lubiłam chodzić do Green Waya nie wiem jak obecnie tam jest, a co myślicie o NOODLE HUT(chyba dobrze napisałam)mieści się przy placu kaszubskim charakterystyczne jedzonko włoskie i chińskie w pudełkach,jadłam do tej pory makaron z serem i brokułami było bardzo dobre-a co Wy myślicie o tym miejscu?
Moje typy:

Di strada- na ul. morskiej (niedaleko kolejki Gdynia Stocznia) dobra włoska pizza, świetne makarony i te gorące bułeczki z masełkiem czosnkowym ;) palce lizać

Borowo , na trasie Kartuzy - Gdańsk- Checz Rybacka ( jeśli ktoś chce zjeść świeżą(nie mrożoną) bardzo smaczną rybkę to bardzo polecam(czasami warto zadzwonić i zarezerwować stolik bo jest naprawdę dużo ludzi)...

Kiedyś w Gdańsku(Przymorze) lubiłam Cztery strony Świata ale teraz jakoś jakość jedzenia popsuła się( moje odczucie)..
Na sushi jeżdżę tylko do Hashi Sushi w Gdyni(na przeciwko Klifu),pomimo,że mieszkam w Gdańsku.Miła obsługa,duży wybór i ceny też w miarę.
...najpierw wymagaj od siebie a potem od innych...
No to ja polecam

CICO na Piwnej - przepyszne jedzonko
EL PASO w Oliwie - tylko z przymrozeniem oka na obsluge
ŻABUSIA na żabiance - pyszne jedzenie obsluga rewelacja
CZTERY STRONY SWIATA - tez super tylko czasem stolikow brakuje :)
Pizzeria w sopocie na dole przy rondzie nie pamietam jak sie nazywa ale maja prawdziwa wloska pizze...pyyyyyyyycha
zapomniałam o tym fajnym wątku :) a potrafi zainspirować
Na Ogarnej w Gdańsku( pawie na przeciwko Kresowej) jest jedno całkiem smaczne ale przy tych cenach to wole jechać do Sopotu albo sama zrobic w domku
Cafe Mont Balzac na Piwnej, cudowny klimat , swietna obsługa a specjalnoscia zakladu sa founde ... wszelkiego rodzaju , mięsne, rybne, czekoladowe, warzywne, serowe itp... uwielbiam tam chodzic ze znajomymi bo jeden kociolek starcza spokojnie na 2 os. i jeszcze zostanie...no i wybór win jak we wrancji ;) jammmi i dosc tanio wychodzi
ale na maxa przekręciłam ceny - nie mam do nich pamięci!
dziś byliśmy tam z Mężem - ceny od 8 do 15 zł :)

mój Mąż wziął sobie naleśnika na słodko - ostrzegamy - te nie są takie gigantyczne ;) też pyszne, sam naleśnik duzy, ale mniej nadzienia, jak ktos chce obiad, to lepiej wziąć naleśnika na ostro.

ale generlanie - jest super :)
dziewczyny a gdzie wybrac sie na sushi?? i jak cenowo wyglada:)
to ja się przyłączę i polecę Nordowi Mol w Celbowie (na trasie Reda - Władysławowo). Byliśmy tam z okazji Walentynek. Jedzenie przepyszne, ale porcje ogromne i nie daliśmy rady spróbować deseru :)
ceny tak między 15 a 20, max. 25 zł za jeden jakoś i też są bardzo duże.

do tego piwko za 5-6 zeta, więc nawet ma pifko samo się tam można wybrać, bo jest dobre, butelkowe, a klimacik fajny - ładny wystrój i fajna muzyka leci ;)

byłam tam z Mamą na kolacji i zapłaciłyśmy 40 zeta za wszystko.

wiesz gdzie to jest? koło Media Markt, gdzie kiedyś było menu.pl.
ja tylko jadłam naleśniki w Toruniu ;) i nie wiedziałam, że mają swoją knajpę w Gdańsku :)

w Toruniu - rewelacja :) pamiętam, że jednego naleśnika brałyśmy na dwie osoby - takie wielkie :)

ja-dwisia - a jak ceny?
to ja sie dorzuce z opinią - polecana już tu Bursztynia - byłam w niedziele. Rzeczywiscie samo miejsce jest dużym atutem restauracji. Ceny jak to ceny w restauracji, ani tanio ani super drogo. porcje dość duże, polecam krewetki w bursztynowej panierce. Krewetki dobre, ale co lepsze - sposób podania! hihi, nie powiem, bardzo ciekawie podane :D zeby nie psuć niespodzianki, nie powiem jak, same się przekonajcie :P
Nawet jedną parę młodą widzielismy - byli w Bursztynii i potem robili sobie zdjęcia na molo :)
ja pozwole sobie napisac swoje typy:)

napewno Gdynianka super chociaz duzym minusem jest tłok w knajpie i niemiła babeczka.

Luna - szybko duze porcje i w miare tanio

Moshi Moshi sushi - jesli ktos lubi. obługa miła jedzenie wysmienite ,ceny w miare.

Safari - pyszne zupy i pieczone ziemniaki z sałatkami.

da Grasso - wieeelka pizza , bardzo smaczna z cenami jest ok biarac pod uwage wielkosc:)))

A-dong - ale podkreslam tez w Gdyni. Jedzonko pyszne i duze porcje.

zapiekanki o ktorych była mowa wyzej zeszły na psy:/ zapiekana kosztuje 7 zeta a tego sera i pieczarek jest tak mało ze praktycznie czuje sie jakby sie jadło sucha bułke z sosem:/

nie polecam tez Sioxa w Gdyni. godzine czasu czekałam na obiad. porcje wprost smieszne biorac pod uwage cene.

to na razie wszystko co pamietam:)
Dziewczyny dziś byłam w naleśnikarni Manekin - pycha jedzenie i bardzo duże te naleśniki
! i bardzo fajny klimatyczny knajpkowy wystrój i fajna muzyka - POLECAM!
do góry