Widok

Polecamy - miejsca z dobrym jedzonkiem :)

Wesele Temat dostępny też na forum:
A może założmy jeden wątek w którym polecać będziemy sobie nawzajem fajne miejsca ze smacznym jedzonkiem? Na pewno każda nas czasem przypadkiem, a czasem planowo wybiera się gdzieś na obiad, lunch czy randkę z facetem/mężem. Myślę, że to dobry pomysł jak takie sprawdzone miejsca sobie bedziemy tu sobie opisywać, bo wielokrotnie się człowiek zastanawia gdzie pójść :) Mam nadzieję, że wątek okaże się takim fajnym jak ten co kiedyś założyłam o dziwactwach naszych facetów hi hi. Zatem wpisujcie dziewczyny znane wam i sprawdzone lokale.

Ja zacznę bo dziś akurat przypadkiem mieliśmy okazję zjeść w restauracji GRYF w Żukowie: super pod każdym wzgledem. Jedzenie szybko i mądrze podane, ładnie udekorowane, ciepłe i co najważniejsze smaczne. Obsługująca kelnerka bardzo sympatyczna i jednocześnie profesjonalna, nie mogliśmy się ich nachwalić. Wiem, że robią też wesela bo sala była jeszcze udekorowana i jeśli tak samo wygląda to na weselu to z czystym sumieniem mogłabym tam zrobić swoje :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziewczynki moze polecicie jakas knajpke w Rumi . Koniecznie to potrzebuje na przyszly tydzien
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ok, faktycznie, zmyliło mnie to na pierwszej stronie " jesienią i zimową porą, poniedziałki nieczynne" :P
ze strony restauracji Bursztynia :)

image
a czy ktoś może wie czy restauracja Bursztynia w Pucku jest czynna teraz (np w ten weekend?) na ich stronie nic=b było napisane że w sezonie zimowym zamkniete ale też jest jakas impreza 19II wiec nie wiem ..
Osobiście mogę polecić w 100% Maxx Pizzę na Zaspie, z tyłu kościoła, wygląd zewnętrzny nie zachęca do konsumpcji w tej restauracyjce, ale to błędne złudzenie,w srodku bardzo przytulnie urządzone a co najważniejsze schludnie! porcje ogromne, że zawsze biore z ukochanym jedną porcję na pół, mimo, że moje możliwości pod względem ilości jedzenia są duże:)ceny obiadu w granicach16-17zł, polecam!
dzisiaj byłam z Mamą i Ciocią na obiedzie w Borowie (Checz Rybacka)- tak jak Dziewczyny pisały - jedzonko rewelacyjne i ogromne porcje! :) potrafię dużo zjeść, do tego teraz jem za dwoje ;) ale poległam i nie dałam rady zjeść całego kotleta schabowego :P wręcz przeraziłam się gdy go zobaczyłam ;)
Mama i Ciocia jadły pierś gęsi z owocami, pyzami ziemniaczanymi i podsmażaną czerwoną kapustką - pyyyycha :) i fantastyczne lody :D

http://www.checzrybacka.gka.pl/restauracja.htm
podbijam, może komuś sie przyda przy okazji walentynek, a moze ktoś coś jeszcze dopisze :)
agusiagda@o2.pl :) dzięki :*
Gwiazdeczkaania wyślij mi też, co?
agnes3@go2.pl
dzięki :)
AgusiaGda - daj maila to wyślę Ci skany. Lepiej późno niż wcale :P
image
dzisiaj wracając z wycieczki objazdowej zajechaliśmy do polecanego SWOJSKIEGO SMAKU w Gdyni :)

Jedzenie pyszne!!! Porcje bardzo duże - mój Mąż, który potrafi baaardzo dużo zjeść - wymiękł pod koniec ;) ale "wciągnął" wszystko - chociaż po kilku minutach przerwy ;)

ceny atrakcyjne :)

obsługa szybka i bardzo miła :)
z wielu ciekawych miejsc z pysznym jedzeniem, które znam polecam Karczmę Zochlina w Rumi przy głównej trasie pod lasem. Jedzonko domowe, wyśmienite, a porcje naprawdę spore :)
Ja też mam niemiłe wspomnienia z Miasta Aniołów - poszliśmy tam za namową tego chłopaka co rozdaje ulotki. Ja zamówiłam szaszłyk w cieście naleśnikowym - okazał się na wpół surowy i niedoprawiony - prawie cały został na talerzu. Mój mąż zamówił antrykot a dostał kawałek mięsa całkowicie pozbawiony smaku... Porażka. Kucharz powinien isć na jakis kurs gotowania (no chyba, ze to ochroniarz z dyskoteki dorabia w kuchni...). Podsumowujac - nie polecam
podbije, może któraś z nowych forume zna jakies fajne miejsce.

z miejsc z dobrym jedzeniem to polecam bar Kmar na zabiance. nie jest to miejsce gdzie mozna "posiedzieć" ale zjesc dobrze i tanio to tak. plusem jest to ze jest otwarty cala dobe. polecam szczegolnie pierogi wszelkiego rodzaju :)
podbiję :)
może dodam...

POLSKI SMAK w Gdyni na krzyzowaniu Abrahama i 10 Lutego:)
POLSKI SMAK !!!!!!!!!!!!!!
Rewelacja - byłam wczoraj pierwszy raz i mam nadzieję, że to miejsce nie zniknie tak szybko jak Dalmacja (chyba tak to się nazywało).
Ceny przyzwoite, a jedzenie......super!
Porcje takie, że ledwo wyjść o własnych siłach można!
Wnętrze - ciche, spokojne, takie akurat by w spokoju sie najeść.
Naprawdę polecam!!!
dziekuję serdecznie :)

do góry