Widok

Polećcie dobrego ginekologa z LUX MEDU

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Polećcie dobrego ginekologa do prowadzenia ciąży i tak żeby ogólnie się znał na rzeczy z LUX MEDU.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam dr papińską stachowiak fajna kobieta
image
a ona przyjmuje w tym na al. zwycięstwa?
tak, tylko są długie terminy oczekiwania na wizytę
A długie to znaczy? Tak mniej więcej ile? Bo chciałabym się przygotować do drugiego dziecka i zależy mi na dobrej opiece przed i w ciąży.
Baaardzo długie, wizyty ma na październik, o ile już nie na listopad.
Przyjmuje na Al, Zw+ Zaspa na pewno.

Taka prawdziwa ginekolog, godna polecenia.

Dr J. Hrycyna też jest ok.
image

image
a jak juz sie uda do niej zapisać to później na następną wizytę długo się czeka?
a ta dr Hrycyna fajna? ile do niej się czeka? Tlumaczy wszysko czy uważa ze powinnam sobie w necie doczytać?
Nikt nie chodzi do lux medu?
Również polecam Papińską Stachowiak, ale potwierdzam z terminami do niej jest masakra :( Trzeba kombinować jak koń pod górkę.
imageimage
A chodzisz teraz w ciąży do niej? i jak to się przedstawia ona Cię sama umawia na kolejną wizytę? Masz co miesiąc czy co ile?
Tak chodzę do niej, trzeba ładnie uśmiechnąć się do Pań w rejestracji na Zaspie by Cię zapisały na parę terminów naprzód, niestety nie zawsze się to udaje i trzeba się umawiać na wizytę tzw. dodatkową - przychodzisz, pytasz się gin czy Cię przyjmie i czekasz aż się zlituje:)
Zawsze można podejść prywatnie do pani dr, przyjmuje na Zaspie na ul. Skarżyńskiego wizyta z USG 150zł. Ja do tej pory wizyty miałam co 4 tyg., teraz co 2.
Czasami pojawiają się dodatkowe terminy na piątki, ale wtedy trzeba gnać na Zaspę i tam się zapisywać, bo telefonów bezpośrednio w placówce nie odbierają.
Polecam Panią dr ale troszkę nalatać się trzeba by się umówić.
imageimage
nawet jak się do Papińskiej dostaniesz to i tak na usg napewno się nie zapiszesz bo to graniczy z cudem. Ja bym się nie zdecydowała na ginekologa w ciąży który ma ją prowadzić a nigdy dziecka przez usg nie obejrzy. Jak dla mnie to paranoja.
Ogólnie prowadzenie ciąży w luxmedzie jest mega średnie i ja mając pakiet i tak jak się zorientowałam jak to wygląda chodziłam prywatnie.
Ja chciałam wykupić sobie pakiet w lux medzie dlatego mnie interesuje tylko tam, i to najlepiej na zwycięstwa bo na zaspe mam strasznie daleko. Mam nadzieję że ona i na zwycięstwa przyjmuje, nie wiesz? Mam tam zresztą koleżankę w recepcji, to może by dala radę mnie gdzieś powciskać ;)
Czyli co, nie polecasz lux medu? A dlaczego ona nie zrobi mi usg? nie ma aparatu w gabinecie?
ja się wypisałam z luxmedu bo nabrali klientów a teraz się bardzo popsuli.

Wizyta u ginekologa to jest wizyta w gabinecie - fotel, kozetka etc. Nawet jak coś jest nie tak i pójdziesz awaryjnie z krwawieniem jakimś etc to i tak nawet Pani jakby chciała to Ci usg nie zrobi bo go po prostu nie ma. USG jest w gabinecie UGS i tam są z wyprzedzeniem wszyscy umawiani. Koleżanka jak się dowiedziała że jest w ciąży to szybko do Papińskiej się zapisała i czekała sporo i w międzyczasie poszła do internisty po skierowania na badania żeby do niej już pójść z czymś. No i jej oczywiście nie dali. Poszła do niej więc niby ta ją przebadała, usg nie zrobiła, następny termin też dostała odległy więc zrezygnowała.

także ja zdecydowanie nie polecam ale pewnie ile ludzi tyle opinii.
image image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
w luxmedzie jest tak bez sensu, że do ginekologa na USG musisz się umawiać na osobną wizytę.
Ja się skapowałam, że mój gin przyjmuje do 12 bez USG, a potem z USG. Więc się umawiam od razu na 2 wizyty jedną po drugiej.
Hmmm na pierwszej wizycie ciążeowej miałam USG, babeczka spr zarodek, było bez skierowania, za każdym razem dr sprawdza przez USG serduszko maluszka, na połówkowe i te 30-33tydz. fakt trzeba mieć skierowanie i oddzielnie się umawiać. Co do samego luxmedu to nie mam porównania, mam pakiet rozszerzony i b.dużo badań mam w nim, ale w większości płaci za niego mój zakład pracy. Na pewno jest lepiej niż na NFZ ale jeśli masz sama sobie wykupić abonament to może faktycznie lepiej się rozeznaj, może gdzieś mają Invictę w pakiecie...Tam mają super USG.
Pani dr Papińska zazwyczaj przyjmuje na Zaspie- chyba 3x w tyg. i 1x na Zwycięstwa.
imageimage
no tak tylko jeśli chodzi o Papińską to ona robi dosłownie kilka usg w tygodniu i żadna z moich koleżanek a chyba z 5 czy 7 do niej chodziło nigdy nie miala u niej usg ;p
image image
Kurcze, no to kiepsko, bo znalazłam w tym lux medszie fajny pakiet "grafit+" i tam się płaci tylko 700 zł na rok z tym że wizyta u spacjalisty kosztuje 10 zł, badania wszystkie bezpłatne. Jak patrzyłam ubezpieczenie np. w inter to już mi na miesiąc wychodzi ponad 200zł :( także różnica w cenie jest bardzo duża i nie wiem co wybrać
No i w tym interze mają pytania o mój stan zdrowia i od tego uzależniają stawkę(a ja nie mam zbytnio ochoty się tłumaczyć, zresztą, co jak zajdę w ciążę to mi podniosą do 400?) a w lux medzie o nic nie pytają
ja też z tych średnio zadowolonych z luxmedu ...
Większość ginekologów pracujących tam ma bardzo słabe opinie.
A Ci dobrzy mają wyjątkowo odległe terminy.
Też mi się to nie podoba, że osobno należy rejestrować się na wizytę z USG ( na którą dodatkowo trzeba mieć skierowanie), nie można na kilka wizyt wprzód rejestrować się internetowo ani telefonicznie, nie ma żadnego gwarantowanego czasu na dostanie się do specjalisty.

Wcześniej miałam PZU Polmed - też z pracy i wg mnie lepiej to zorganizowane było.

Mąż ma pakiet w Medicover i jest to jednak dużo lepsza opieka medyczna, na dniach wykupujemy pakiet rodzinny tam.
Potwierdzam. ja na pierwsza wizytę u ginekologa czekałam aż 4 tygodnie. Z tym USG to jest paranoja, zdarzyło mi się raz pójść na zwykłą wizytę w Luxmedzie, gdzie lekarz przyjmował w gabinecie z USG. I żeby mi zrobić to badanie musiał iść do recepcji i mnie zapisać, po czym wrócił i zrobił mi to USG!!
Co do lekarzy to dr Hrycyna jest miła i bardzo delikatnie bada ale ja z jej usług zrezygnowałam po tym jak bardzo szybko po postawieniu diagnozy chciała mnie wysłać do szpitala, nie próbując innych metod leczenia.
Hymm, z tym usg to się nie zgodzę jestem w ciąży, byłam u dr. Papińskiej już na dwóch wizytach i za każdym razem miałam robione bez żadnego problemu. Zresztą nawet jak w ciąży nie byłam, to na wizycie kontrolnej również i to zarówno na Zaspie jak i we Wrzeszczu. Co do terminów wizyt to niestety masakra, ja porostu łapie czasami jak się zwalnia z dnia na dzień. Z tego co wiem, to przez call center można umówić do 5 wizyt a w recepcji bodajże do 10, z tym też nigdy problemu nie miałam.
image
image
Na call center tylko 1 wizytę, na Zwycięstwa w rejestracji na maks 2, na Zaspie zależy na kogo się trafi- takie mam info.
Medicover- mój mąż kiedyś miał i był zadowolony.
imageimage
Kłócić się nie będę, ale piszę jak jest u mnie, mam zarezerwowane 4 i jak dzwonię to 5 wizytę bez problemu umawiam.
image
image
Widocznie zależy na jaką os. się trafi, ale dobrze wiedzieć :) Tak samo w recepcji idzie się do jednej os. ona mówi że nie ma terminów, a druga-bardziej zorientowana już znajdzie termin. Wg regulaminu Luxmed ma obowiązek zapewnić wizytę u specjalisty w ciągi 7 dni.
imageimage
tak, ale nie koniecznie do tego do którego chcesz niestety. Specjalistów mają kilku, w kilku miejscach ale jak zależy Ci na jednym to czasami jest ciężko, ale tak jak pisałam trzeba w necie obserwować bo terminy się zwalniają i można złapać ten który będzie nam pasował. o nawet na jutro dwa są już wolne :)
image
image
No to nie wiem sama co mam robić, bo różnica w cenie kolosalna, ale też nie chcę się wkopać i poźniej mieć problemy i denerwować się w ciąży, chyba się jednak zdecyduje na to ubezpieczenie w inter, ciekawe czy mnie w ogóle przyjmą z niedoczynnością tarczycy..
Aaaa chodzi jeszcze o endokrynologa i ciążę, jeśli w Gdańsku to będziesz u Szymuli bo tylko on jest gin-endo, Papińska nie zajmuje się sprawami tarczycowymi. Sama chodzę do ginki i oddzielnie do Szymuli- on ma różne opinie jeśli chodzi o podejście do pacjentki, mnie akurat polubił i jest w porządku.
imageimage
Ja chyba wolę mieć 2 oddzielnych, bo wychodzę z założenia że jak ktoś jest od wszystkiego, to wiesz..:)
U mnie to by musiał być ginekolog-położnik-endokrynolog w jednym ;P
Wcześniej chodziłam do Endomedu na żabiankę i tam mam super lekarzy ale endomed jest w tym pakiecie w ubezpieczenia inter.
moją pierwsza ciaze prowadzil dr Wąsewicz, dobry lekarz bylam zadowolona z jego opieki nad moja osoba. Treaz do niego nie chodze ale moja kolezanka. Wiem tylko ze przyjmuje wlasnie w LUX MEDZIE
image
image
ok to ja się z Wami podzielę moją opinią.
Jestem po porodzie przedwczesnym i musiałam porządnie "przygotować" się do kolejnej ciąży. Szukałam dobrego lekarza, który by sie zaangażował i naprawdę przyłożył. Chodziłam do różnych - też prywatnie. W końcu trafiłam na dr. Anettę Traczyk-Łoś w Lux Medzie na Zaspie i po pierwszej wizycie wiedziałam że to "moja" lekarka. Naprawdę się angażuje. Jeśli nie jest czegoś pewna to konsultuje się z lekarzami z Klinicznej (gdzie pracuje). Nie wiem co dziewczyny piszą o problemach z USG ale na Zaspie miała aparat w swoim gabinecie i w czasie wizyty mogła robic badanie. Z reką na sercu moge ją polecić. Jest super jako lekarz. Niestety teraz ma przerwę w pracy bo urodziła córeczkę i jest na macierzyńskim ale wiem ze od lipca planuje wrócić. Ja już na nią czekam!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ehh, a ja nadal nie wiem co mam zrobić z tym całym ubezpieczeniem.. Jedni piszą dobrze inni źle, kurde nie chcę się naciąć..
Niestesty odkąd odeszła dr Makowska z LUX med z al. zwyciestwa to ja nie wiedziałam do kogo mam sie zapisac, napewno Szymuli nie polecam - ale to sa rozne opinie :/
Ostatnio zapisałam sie do dr Hrycyny , ide za 2 tyg wiec zobaczymy jak sie mna zajmie (jestem w 7 mc ciazy). Oczywiscie slepo zapisałam sie na USG bo bym musiała czekac i czekac kolejny miesiac.
W lux medzie sa długie kolejki iu dobrych lekarzy no ale jak czytam ze do 5 wizyt na przod sie zapisuja to nie ma sie czemu dziwic :/
No właśnie to jest bez sensu, jakby nikogo nie zapisywali na więcej niż 1 to by nie było takiego problemu, a tak sami go tworzą, chyba zostanę przy swoim lekarzu z poprzedniej ciąży, tyle że prywatnie w tym endomedzie, w sumie byłam zadowolona, no i już mnie zna i ja jego i wiem że źle nie trafię, a tak to nigdy nie wiadomo, zresztą teraz tułać się od lekarza do lekarz w poszukiwaniu tego dobrego chyba byłoby kiepskim pomysłem, coraz bardziej wydaje mi się że lepiej dopłacić i przynajmniej wiem co mnie czeka.
Zapisują na 5 wizyt do przodu bo co ma zrobić taka babka w ciąży, gdzie musi co miesiąc, czasami częściej, być na kontroli.
W Gdańsku w LM tylko Szymula jest gin-endo, a właśnie do takiego lekarza odesłali mnie ze sprawami hormonalnymi zarówno gin jak i endo. Chodzę do 2 lekarzy, zdarzyło mi się też pójść prywatnie do invicty, ale to inna sprawa. Wiem, że ma się skończyć zapisywanie na ileś m-cy naprzód bo straszny bałagan im się zrobił.
imageimage
Oni powinni zostawiać na każdy dzień z 1 rezerwowe miejsce własnie dla ciężarnych, i wtedy by nie było problemu żeby zapisać,a tak same sobie zrobiły bałagan takim zapisywaniem, później połowa pewnie w ogóle nie przychodzi.
sylwiaagnieszka ja tez kiedys posżłam do szymuli ze wzgledow hormonalnych i ginekologicznych, to bylo dawno jeszcze na nfz, to jak poprosiłam by mi dal skierowanie na badanie hormonow to mi powiedział tak : i po co to pani ze bedzie wiedziec czego jest mniej a czego wiecej ..... pff wiecej do olewacza nie poszłam.
Tez aktualnie chodze do 2 lekarzy.
teraz mają fajne pakiety medyczne w bankach razem z rachunkiem bankowym w cenie ok. 50-80 zł m-cznie. Naprawdę to się opłaca, zwłaszcza na ciąże. A czesto maja tak, że można iść gdziekolwiek, wysłać im fakturę, a oni zwracają kasę, jeżeli akurat nie maja umowy z danym ośrodkiem podpisanej. Z tego co wiem fajny jest w Polbanku pakiet. Warto się zainteresować. BGŻ też sprawdzałam, tez jest fajny. Ale dokładnie nie pamiętam co tam było. Na stronach mają zakresy świadczeń.
image
image
Dzięki Bimka, zobaczę. Tylko w tej mojej przychodni honorują tylko ubezpieczenie z tego inter-polska a tak musiałabym właśnie brać faktury, tylko znów wozić się co miesiąc albo i częściej z wysyłaniem, hmm.. chyba jestem zbyt leniwa ;)
Bimka, super, że napisałaś, właśnie sprawdziłam ich placówki i.. oni też mają ten Endomed, jutro idę do Polbanku
:)
cieszę się że mogłam pomóc :)
oj bardzo pomogłaś, za niższą cene niż w tym inter-polska (260zł) tylko dla mnie, mam w polbanku ubezpieczenie całej rodziny (195zł)
Mi 2 ciąze prowadziła dr Dorota Stachowiak0Papińska jeden minus to tylko to , że są długie terminy
Mariols ja nie mogę powiedzieć złego słowa o Szymuli jeśli chodzi o jego podejście do mojego przypadku, ale słyszałam podobne historie do Twojej. On sobie wybiera: tą traktuję dobrze, tą oleje, tamtą zbesztam.
Wczoraj byłam u Papińskiej i jeszcze bardziej przekonałam się, że to dobry lekarz z super podejściem do pacjenta.

Patrycja widzisz jednak warto było poszperać:)
imageimage
Właśnie wróciłam z polbanku i bgz i wróciłam do punktu wyjścia, niestety banki powycofywały ubezpieczenia zdrowotne bo im się nie opłacało :(
I wiecie co... JESTEM WŚCIEKŁA
Cóż,ja też uważam, że abonament w Lux-Medzie nie jest zły.
Ciążę prowadziłam na Zaspie u dr Łoś,to bardzo zaangażowana w swoją pracę lekarka z dużą wiedzą, ufałam jej ( nie wróciła jeszcze do pracy ), następnie byłam u dr Papińskiej, też bardzo dobry lekarz. Teraz korzystam z porad pediatrów i złego słowa powiedzieć nie mogę. Polecam.
o ja cie.....! ale zonk
ciekawe czy gdzies jeszcze mają takie ubezpieczenia
image
image
Byłam też bezpośrednio w Uniqua bo stamtąd miał polbank, ale bez porównania, nie dość że karencja na ciąże 10 miesięcy, to jeszcze brak stomatologa i 130zł :/ Masakra jakaś, chyba w końcu w ogóle zrezygnuje, jeszcze mi będą mówić kiedy mam w ciąże zachodzić do jasnej ciasnej..
Popieram Twoją wypowiedź. Straszne kolejki. Ja będąc w ciąży wizyty miałam średnio co 4-6 tyg (także nie polecam). Osobno umawiasz się na wizytę u lekarza i osobno na USG. W Swissmedzie gdzie prowadzono moją pierwszą ciąże USG miałam praktycznie przy każdej wizycie, a jak lekarz powiedział, że następna wizyta za 2 tyg. to panie w rejestracji zawsze musiały znaleźć dla mnie miejsce (i to był ich problem gdzie mnie wcisnąć). Natomiast w lux medzie nikogo nie interesuje to, że jesteś w ciąży i potrzebujesz częstszych wizyt.
Moim zdaniem lux med naciągnął zbyt dużo osób na pakiety, a teraz się nie wyrabia.
hej dziewczyny. Pierwszą wizytę w ciązy miałam umówioną do dr Papińśkiej, ale niestety zaczęłam krwawić i szybko zadzwoniłam do lux medu i umówiłam się z rana do pierwszego wolnego gina - przypadło na dr Hrycynę. Zrobiła ze mną wywiad i USG i stwierdziła, że to najprawdopodobniej poronenie i kazała mi przyjść do siebie za tydzień na kolejne badania i usg i dała skietowanie na beta hcg ( wiadomo, ze nie ma terminów wypisała mi karteczkę i kazała przyjść przed wszystkimi). W międzyczasie przypadła mi wizyta u dr Papińśkiej szkoda mi było z niej zrezygnować - zwłąszcza że po różnych opiniach na forach wybałam ją sobie na moją prowadzącą. Dr Papińśka zrobiła usg i stwierdziła, że pozostałości po poronieniu nie zmniejszają się i żebym się nie wykrwawiła i nie wpadła w anemię i żeby zakarzenie się nie wdało dała mi skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie (poza tym beta mi ciągle wzrastało). Od razu pojechałam do szpitala i tego samego dnia mnie wyczyścili. Za 3 tygodnie z wynikami mam się zgłosić do dr Papińśkiej, a wcześniej mam wizytę u dr. Hrycyny - ona nie wie że miałam łyżeczkowanie. Biegam na zmianę raz do jednej raz do drugiej. Póki co chyba bardziej jestem zadowolona z Papińśkiej, bo ona kazała mi przyjść do siebie na usg po 3 dniach jak jej się nie spodobało pierwsze usg, a Hrycyna mi kazała czekać tydzien.
Dr Hrycyna jednak dała mi od razu zwolnienie na tydzien, ale tu nie chodzi o zwolnienia. Póki co teraz czekam na wyniki i mam nadzieję, że mój organizm szybko się zregeneruje i będę mogła zajść z ciążę, którą donoszę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

do góry