Widok

Polećcie dobrego ginekologa z LUX MEDU

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Polećcie dobrego ginekologa do prowadzenia ciąży i tak żeby ogólnie się znał na rzeczy z LUX MEDU.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Popieram Twoją wypowiedź. Straszne kolejki. Ja będąc w ciąży wizyty miałam średnio co 4-6 tyg (także nie polecam). Osobno umawiasz się na wizytę u lekarza i osobno na USG. W Swissmedzie gdzie prowadzono moją pierwszą ciąże USG miałam praktycznie przy każdej wizycie, a jak lekarz powiedział, że następna wizyta za 2 tyg. to panie w rejestracji zawsze musiały znaleźć dla mnie miejsce (i to był ich problem gdzie mnie wcisnąć). Natomiast w lux medzie nikogo nie interesuje to, że jesteś w ciąży i potrzebujesz częstszych wizyt.
Moim zdaniem lux med naciągnął zbyt dużo osób na pakiety, a teraz się nie wyrabia.
hej dziewczyny. Pierwszą wizytę w ciązy miałam umówioną do dr Papińśkiej, ale niestety zaczęłam krwawić i szybko zadzwoniłam do lux medu i umówiłam się z rana do pierwszego wolnego gina - przypadło na dr Hrycynę. Zrobiła ze mną wywiad i USG i stwierdziła, że to najprawdopodobniej poronenie i kazała mi przyjść do siebie za tydzień na kolejne badania i usg i dała skietowanie na beta hcg ( wiadomo, ze nie ma terminów wypisała mi karteczkę i kazała przyjść przed wszystkimi). W międzyczasie przypadła mi wizyta u dr Papińśkiej szkoda mi było z niej zrezygnować - zwłąszcza że po różnych opiniach na forach wybałam ją sobie na moją prowadzącą. Dr Papińśka zrobiła usg i stwierdziła, że pozostałości po poronieniu nie zmniejszają się i żebym się nie wykrwawiła i nie wpadła w anemię i żeby zakarzenie się nie wdało dała mi skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie (poza tym beta mi ciągle wzrastało). Od razu pojechałam do szpitala i tego samego dnia mnie wyczyścili. Za 3 tygodnie z wynikami mam się zgłosić do dr Papińśkiej, a wcześniej mam wizytę u dr. Hrycyny - ona nie wie że miałam łyżeczkowanie. Biegam na zmianę raz do jednej raz do drugiej. Póki co chyba bardziej jestem zadowolona z Papińśkiej, bo ona kazała mi przyjść do siebie na usg po 3 dniach jak jej się nie spodobało pierwsze usg, a Hrycyna mi kazała czekać tydzien.
Dr Hrycyna jednak dała mi od razu zwolnienie na tydzien, ale tu nie chodzi o zwolnienia. Póki co teraz czekam na wyniki i mam nadzieję, że mój organizm szybko się zregeneruje i będę mogła zajść z ciążę, którą donoszę.
Byłam też bezpośrednio w Uniqua bo stamtąd miał polbank, ale bez porównania, nie dość że karencja na ciąże 10 miesięcy, to jeszcze brak stomatologa i 130zł :/ Masakra jakaś, chyba w końcu w ogóle zrezygnuje, jeszcze mi będą mówić kiedy mam w ciąże zachodzić do jasnej ciasnej..
o ja cie.....! ale zonk
ciekawe czy gdzies jeszcze mają takie ubezpieczenia
Cóż,ja też uważam, że abonament w Lux-Medzie nie jest zły.
Ciążę prowadziłam na Zaspie u dr Łoś,to bardzo zaangażowana w swoją pracę lekarka z dużą wiedzą, ufałam jej ( nie wróciła jeszcze do pracy ), następnie byłam u dr Papińskiej, też bardzo dobry lekarz. Teraz korzystam z porad pediatrów i złego słowa powiedzieć nie mogę. Polecam.
I wiecie co... JESTEM WŚCIEKŁA
Właśnie wróciłam z polbanku i bgz i wróciłam do punktu wyjścia, niestety banki powycofywały ubezpieczenia zdrowotne bo im się nie opłacało :(
Mariols ja nie mogę powiedzieć złego słowa o Szymuli jeśli chodzi o jego podejście do mojego przypadku, ale słyszałam podobne historie do Twojej. On sobie wybiera: tą traktuję dobrze, tą oleje, tamtą zbesztam.
Wczoraj byłam u Papińskiej i jeszcze bardziej przekonałam się, że to dobry lekarz z super podejściem do pacjenta.

Patrycja widzisz jednak warto było poszperać:)
Mi 2 ciąze prowadziła dr Dorota Stachowiak0Papińska jeden minus to tylko to , że są długie terminy
oj bardzo pomogłaś, za niższą cene niż w tym inter-polska (260zł) tylko dla mnie, mam w polbanku ubezpieczenie całej rodziny (195zł)
:)
cieszę się że mogłam pomóc :)
Bimka, super, że napisałaś, właśnie sprawdziłam ich placówki i.. oni też mają ten Endomed, jutro idę do Polbanku
Dzięki Bimka, zobaczę. Tylko w tej mojej przychodni honorują tylko ubezpieczenie z tego inter-polska a tak musiałabym właśnie brać faktury, tylko znów wozić się co miesiąc albo i częściej z wysyłaniem, hmm.. chyba jestem zbyt leniwa ;)
teraz mają fajne pakiety medyczne w bankach razem z rachunkiem bankowym w cenie ok. 50-80 zł m-cznie. Naprawdę to się opłaca, zwłaszcza na ciąże. A czesto maja tak, że można iść gdziekolwiek, wysłać im fakturę, a oni zwracają kasę, jeżeli akurat nie maja umowy z danym ośrodkiem podpisanej. Z tego co wiem fajny jest w Polbanku pakiet. Warto się zainteresować. BGŻ też sprawdzałam, tez jest fajny. Ale dokładnie nie pamiętam co tam było. Na stronach mają zakresy świadczeń.
sylwiaagnieszka ja tez kiedys posżłam do szymuli ze wzgledow hormonalnych i ginekologicznych, to bylo dawno jeszcze na nfz, to jak poprosiłam by mi dal skierowanie na badanie hormonow to mi powiedział tak : i po co to pani ze bedzie wiedziec czego jest mniej a czego wiecej ..... pff wiecej do olewacza nie poszłam.
Tez aktualnie chodze do 2 lekarzy.
Oni powinni zostawiać na każdy dzień z 1 rezerwowe miejsce własnie dla ciężarnych, i wtedy by nie było problemu żeby zapisać,a tak same sobie zrobiły bałagan takim zapisywaniem, później połowa pewnie w ogóle nie przychodzi.
Zapisują na 5 wizyt do przodu bo co ma zrobić taka babka w ciąży, gdzie musi co miesiąc, czasami częściej, być na kontroli.
W Gdańsku w LM tylko Szymula jest gin-endo, a właśnie do takiego lekarza odesłali mnie ze sprawami hormonalnymi zarówno gin jak i endo. Chodzę do 2 lekarzy, zdarzyło mi się też pójść prywatnie do invicty, ale to inna sprawa. Wiem, że ma się skończyć zapisywanie na ileś m-cy naprzód bo straszny bałagan im się zrobił.
No właśnie to jest bez sensu, jakby nikogo nie zapisywali na więcej niż 1 to by nie było takiego problemu, a tak sami go tworzą, chyba zostanę przy swoim lekarzu z poprzedniej ciąży, tyle że prywatnie w tym endomedzie, w sumie byłam zadowolona, no i już mnie zna i ja jego i wiem że źle nie trafię, a tak to nigdy nie wiadomo, zresztą teraz tułać się od lekarza do lekarz w poszukiwaniu tego dobrego chyba byłoby kiepskim pomysłem, coraz bardziej wydaje mi się że lepiej dopłacić i przynajmniej wiem co mnie czeka.
Niestesty odkąd odeszła dr Makowska z LUX med z al. zwyciestwa to ja nie wiedziałam do kogo mam sie zapisac, napewno Szymuli nie polecam - ale to sa rozne opinie :/
Ostatnio zapisałam sie do dr Hrycyny , ide za 2 tyg wiec zobaczymy jak sie mna zajmie (jestem w 7 mc ciazy). Oczywiscie slepo zapisałam sie na USG bo bym musiała czekac i czekac kolejny miesiac.
W lux medzie sa długie kolejki iu dobrych lekarzy no ale jak czytam ze do 5 wizyt na przod sie zapisuja to nie ma sie czemu dziwic :/
Ehh, a ja nadal nie wiem co mam zrobić z tym całym ubezpieczeniem.. Jedni piszą dobrze inni źle, kurde nie chcę się naciąć..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry