Widok

Swojskie wędliny

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki.
Znacie kogoś kto sprzedaje?

Niedługo święta i fajnie by było mieć takie pachnące kiełbaski i nie tylko.

Z chęcią zaopatrywałabym się raz na jakiś czas.
Paulo Coelho

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy:
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po teorii czas na praktykę. Robiłam np kg kiełbasy i pilnowałam całego procesu. Nawet zaliczyłam falstart przy pierwszym wędzeniu kiełbasy ale szybko ogarnęłam i finalnie wyszła ok. Jak robisz na początek z małej ilości to jak zepsujesz to nie żal wywalić . Obecnie małe boczki się peklują i łososiowa- też w niewielkiej ilości.

Jeżli zastanawiasz się nad kupnem wędzarni, polecam zajrzeć sobie na stronę https://pietrzykwedzarnie.eu/kategorie/wedzarnie-elektryczne-z-generatorem-dymu1 Powinni dobrać odpowiednią.

Co polecacie dla totalnego laika w wędzeniu? Od czego zacząć na pierwszy raz?

W moim przypadku bardzo często zamawiam mięso u producenta tradycyjnych wędlin z dziczyzny Wędliny z Birczy, gdzie w ofercie znajdziecie m.in. parówki . Posiadają bardzo rozbudowaną ofertę, dostosowaną do najróżniejszych potrzeb klientów.

Można to bez trudu zrobić przez internet. Tutaj są naprawdę dobre wędlinki - https://paczkazrusiborza.pl/produkt/kielbasa-polska-wedzona-z-rusiborza-030-kg/. Wędzona kiełbasa od nich jest naprawdę pyszna więc warto zamówić. Wszystko przychodzi świeże, w super stanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam sklep: https://naturalne-wedliny.pl bardzo duży wybór wędlin i szybka wysyłka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A nie sprzedajecie przypadkiem na rynku przy Elbląskiej? ;) Coś mi się kojarzy, że od masarza z Małdyt kupowałam kilka razy pod koniec ubiegłego roku (biały dostawczak niedaleko stoisk z rybami)...

Gdzie jesteście w Gdańsku? Jaka macie ofertę?

Dzień dobry:)
My produkujemy swojskie wędliny:) pochodzimy z małdyt (warmińsko mazurskie). Robimy te wędlinki we dwójkę (ojciec i syn) należymy do dziedzictwa kulinarnego warmii mazur i powiśla:) w każdy czwartek jesteśmy w gdańsku:)
Też jestem ciekawa :D
image image

A jakie są ceny?
image
image
Ta osoba o której pisałam nie ma sklepu. Robi te wędliny zupełnie prywatnie i odsprzedaje znajomym

image
a może ten kolega ma gdzieś stoisko, sklepik to sobie podjedziemy i zobaczymy ??
Myślę, że więcej osób byłoby zainteresowanych kupnem dobrych wyrobów.
Ja też :)
Ja też bym prosiła - siostryzet@wp.pl
image
image
Novia te wędliny przywozi mi kolega mojego kolegi. Dowiem się czy mogę przekazać kontakt i napiszę Ci na priv

image
mova-n a podasz jakiś kontakt? :)
image
wszystko zależy jakie to wędliny, jak cena no i jakość. Najlepiej wkleić swój cennik i podać maila kontaktowego do siebie.
Osobiście korzystam z takiej formy i jestem zadowolona. wszystko zgodnie z zamówieniem przyjeżdża do domu konkretnego dnia.

image
zależy jaki smak, jakość i ceny :]

jedna Forumka swego czasu miała sklep mięsny i oferowali dowóz zakupów :] fajne to było :] i miałam pewność, że dostanę dobre i świeże mięsko i wędlinki :]
A co powiecie na dowóz smacznych o naturalnym smaku wędlin bezpośrednio do domu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
poprosze cennik agusienkaj@wp.pl
hop na dzisiaj
Paulo Coelho

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy:
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (46 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Wakacje z dziećmi (123 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

księgowa?? czy warto? (46 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

do góry