Widok

Położna do porodu?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Często się spotykam z informacją, że ktoś miał opłaconą swoją położną do porodu. Nie mam pojęcia, jak coś takiego się organizuje, czy szuka się takiej, która pracuje w danym szpitalu i albo będzie na dyżurze, albo przyjdzie poza swoim dyżurem?
Podpowiedźcie coś proszę. :) Jeszcze dodam, że chciałabym rodzić na Zaspie. Jakby ktoś chciał się podzielić jakimiś namiarami, ale nie na forum, to podaję maila anik(małpka)onet.eu.
Z góry dziękuję!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To jest nielegalne i z tego co słyszałam, to gdańskie szpitale raczej tego nie praktykują.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też słyszałam od różnych koleżanek i znajomych, że publiczne szpitale na to nie idą. Idziesz tam rodzić z położną która akurat jest na dyżurze i tyle.
Położną możesz chyba wybrać do kliniki prywatnej, ale to też zależy czy nie musi to być któraś z położnych mających tam etat.
Generalnie nie ma problemu żebyś sobie wybrała i opłaciła położną, która przybiegnie do ciebie co sił jeśli planujesz poród w domu. Z tego co słyszałam ceny różne, od 500-2000 zł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Oki dziękuję, ale właśnie dziś czytałam jakiś wątek ciążowy i jedna z dziewczyn pisała, że miała swoją położną... a skoro to szpital państwowy, to zamiast Męża niby? :) Po prostu chciałabym zrozumieć konstrukcję. :)
Topewnie chodziło o dule, czytałam o tym w ciąży to taka osoba co wspiera ale ja wolałam męża.
Jak sie wybierasz na Zaspe to naprawde szkoda kasy położne są super ja miałam bardzo dobrą opieke i mój ginekolog pracujący na Zaspie też chwalił że wszystkie położne są rewelacyjne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Potwierdzam, położne na Zaspie są na prawdę świetne.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też potwierdzam. Przerobiłam 3 położne na Zaspie i każda była cudowna, choć nie podpłacona ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
mozna byla podobno legalnie oplcac polozna na zaspie kilka lat temu, ale z nowym ordynatorem t sie skonczylo, na klinicznej mozesz miec polzna czy doule zamiast meza ale ona jest wspoluczestnikiem a prwadzaca porod i glownodowodzaca jest plozna ze zmiany.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Położne może i są super, ale nie szastają lekami przeciwbólowymi jak wtedy kiedy jest opłacona. Mam porównanie. Pierwsza opłacona połozna dała mi nie znieczulenie, ale lek po którym byłam "pijana" i ból był mniej odczuwalny. Z drugą położną, bardzo miłą rodziłam "na żywca"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kilka lat temu z położną na Zaspie może można było opłacić ale nie było to legalne,była afera i kilka położnych straciło pracę.Teraz możesz zabrać ze sobą dulę zamiast męża ale może ona ciebie wspierać psychicznie,masować i t.p.,nie może się wcinać w pracę polożnej ani w żaden inny sposób ingerować w przebieg porodu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Potwierdzam wcześniejsze wypowiedzi, nie ma już takiej możliwości żeby prywatna położna odbierała poród w państwowym szpitalu. Pozostaje Ci opcja Douli lub Douli-położnej która czuwa nad Tobą i pomaga przetrwać poród.
Niestety opieka Douli może się jedynie odbyć w sytuacji kiedy nie chcesz rodzić z partnerem dlatego że przy rodzącej może być tylko jedna osoba.
Nie prawda.Każdy może uczestniczyć w porodzie.Mąż,mama,wujek albo dziadek.Ważne,żeby była tylko jedna osoba z rodząca.Można wykupić położoną i powiedzieć,że jest ciocią czy kuzynką
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mozna ale nie ma prawa ingerowac w poród w stosunku do szpitalnej położnej
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na Zaspie jest oficjalna usługa "asysta położnej"; umowę podpisuje się ze szpitalem więc wszystko legalne.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (42 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (139 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Fajny hotel nad polskim morzem - gdzie? (14 odpowiedzi)

Polecicie coś?

do góry