Widok
Położna do porodu?
Często się spotykam z informacją, że ktoś miał opłaconą swoją położną do porodu. Nie mam pojęcia, jak coś takiego się organizuje, czy szuka się takiej, która pracuje w danym szpitalu i albo będzie na dyżurze, albo przyjdzie poza swoim dyżurem?
Podpowiedźcie coś proszę. :) Jeszcze dodam, że chciałabym rodzić na Zaspie. Jakby ktoś chciał się podzielić jakimiś namiarami, ale nie na forum, to podaję maila anik(małpka)onet.eu.
Z góry dziękuję!
Podpowiedźcie coś proszę. :) Jeszcze dodam, że chciałabym rodzić na Zaspie. Jakby ktoś chciał się podzielić jakimiś namiarami, ale nie na forum, to podaję maila anik(małpka)onet.eu.
Z góry dziękuję!
Ja też słyszałam od różnych koleżanek i znajomych, że publiczne szpitale na to nie idą. Idziesz tam rodzić z położną która akurat jest na dyżurze i tyle.
Położną możesz chyba wybrać do kliniki prywatnej, ale to też zależy czy nie musi to być któraś z położnych mających tam etat.
Generalnie nie ma problemu żebyś sobie wybrała i opłaciła położną, która przybiegnie do ciebie co sił jeśli planujesz poród w domu. Z tego co słyszałam ceny różne, od 500-2000 zł.
Położną możesz chyba wybrać do kliniki prywatnej, ale to też zależy czy nie musi to być któraś z położnych mających tam etat.
Generalnie nie ma problemu żebyś sobie wybrała i opłaciła położną, która przybiegnie do ciebie co sił jeśli planujesz poród w domu. Z tego co słyszałam ceny różne, od 500-2000 zł.
mozna byla podobno legalnie oplcac polozna na zaspie kilka lat temu, ale z nowym ordynatorem t sie skonczylo, na klinicznej mozesz miec polzna czy doule zamiast meza ale ona jest wspoluczestnikiem a prwadzaca porod i glownodowodzaca jest plozna ze zmiany.
Kilka lat temu z położną na Zaspie może można było opłacić ale nie było to legalne,była afera i kilka położnych straciło pracę.Teraz możesz zabrać ze sobą dulę zamiast męża ale może ona ciebie wspierać psychicznie,masować i t.p.,nie może się wcinać w pracę polożnej ani w żaden inny sposób ingerować w przebieg porodu.
Potwierdzam wcześniejsze wypowiedzi, nie ma już takiej możliwości żeby prywatna położna odbierała poród w państwowym szpitalu. Pozostaje Ci opcja Douli lub Douli-położnej która czuwa nad Tobą i pomaga przetrwać poród.
Niestety opieka Douli może się jedynie odbyć w sytuacji kiedy nie chcesz rodzić z partnerem dlatego że przy rodzącej może być tylko jedna osoba.
Niestety opieka Douli może się jedynie odbyć w sytuacji kiedy nie chcesz rodzić z partnerem dlatego że przy rodzącej może być tylko jedna osoba.