Widok

Położna do porodu?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Często się spotykam z informacją, że ktoś miał opłaconą swoją położną do porodu. Nie mam pojęcia, jak coś takiego się organizuje, czy szuka się takiej, która pracuje w danym szpitalu i albo będzie na dyżurze, albo przyjdzie poza swoim dyżurem?
Podpowiedźcie coś proszę. :) Jeszcze dodam, że chciałabym rodzić na Zaspie. Jakby ktoś chciał się podzielić jakimiś namiarami, ale nie na forum, to podaję maila anik(małpka)onet.eu.
Z góry dziękuję!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To jest nielegalne i z tego co słyszałam, to gdańskie szpitale raczej tego nie praktykują.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też słyszałam od różnych koleżanek i znajomych, że publiczne szpitale na to nie idą. Idziesz tam rodzić z położną która akurat jest na dyżurze i tyle.
Położną możesz chyba wybrać do kliniki prywatnej, ale to też zależy czy nie musi to być któraś z położnych mających tam etat.
Generalnie nie ma problemu żebyś sobie wybrała i opłaciła położną, która przybiegnie do ciebie co sił jeśli planujesz poród w domu. Z tego co słyszałam ceny różne, od 500-2000 zł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Oki dziękuję, ale właśnie dziś czytałam jakiś wątek ciążowy i jedna z dziewczyn pisała, że miała swoją położną... a skoro to szpital państwowy, to zamiast Męża niby? :) Po prostu chciałabym zrozumieć konstrukcję. :)
Topewnie chodziło o dule, czytałam o tym w ciąży to taka osoba co wspiera ale ja wolałam męża.
Jak sie wybierasz na Zaspe to naprawde szkoda kasy położne są super ja miałam bardzo dobrą opieke i mój ginekolog pracujący na Zaspie też chwalił że wszystkie położne są rewelacyjne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Potwierdzam, położne na Zaspie są na prawdę świetne.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też potwierdzam. Przerobiłam 3 położne na Zaspie i każda była cudowna, choć nie podpłacona ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
mozna byla podobno legalnie oplcac polozna na zaspie kilka lat temu, ale z nowym ordynatorem t sie skonczylo, na klinicznej mozesz miec polzna czy doule zamiast meza ale ona jest wspoluczestnikiem a prwadzaca porod i glownodowodzaca jest plozna ze zmiany.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Położne może i są super, ale nie szastają lekami przeciwbólowymi jak wtedy kiedy jest opłacona. Mam porównanie. Pierwsza opłacona połozna dała mi nie znieczulenie, ale lek po którym byłam "pijana" i ból był mniej odczuwalny. Z drugą położną, bardzo miłą rodziłam "na żywca"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kilka lat temu z położną na Zaspie może można było opłacić ale nie było to legalne,była afera i kilka położnych straciło pracę.Teraz możesz zabrać ze sobą dulę zamiast męża ale może ona ciebie wspierać psychicznie,masować i t.p.,nie może się wcinać w pracę polożnej ani w żaden inny sposób ingerować w przebieg porodu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Potwierdzam wcześniejsze wypowiedzi, nie ma już takiej możliwości żeby prywatna położna odbierała poród w państwowym szpitalu. Pozostaje Ci opcja Douli lub Douli-położnej która czuwa nad Tobą i pomaga przetrwać poród.
Niestety opieka Douli może się jedynie odbyć w sytuacji kiedy nie chcesz rodzić z partnerem dlatego że przy rodzącej może być tylko jedna osoba.
Nie prawda.Każdy może uczestniczyć w porodzie.Mąż,mama,wujek albo dziadek.Ważne,żeby była tylko jedna osoba z rodząca.Można wykupić położoną i powiedzieć,że jest ciocią czy kuzynką
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mozna ale nie ma prawa ingerowac w poród w stosunku do szpitalnej położnej
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na Zaspie jest oficjalna usługa "asysta położnej"; umowę podpisuje się ze szpitalem więc wszystko legalne.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wybór auta :) (85 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Niania u was w domu- pytania (26 odpowiedzi)

Witam ,jestem nianią z małym stażem opiekuńczym .Mam kilka pytań do mam które mają opiekunki w...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

do góry