Widok

Pomocy - alergia w ciąży :-(

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Od dwóch lat mam zdiagnozowaną alergię na brzozy i byliny. Przez poprzednie sezony brałam telfexo. Teraz jestem w ciąży i nie mogę stosować tego typu leków. Do alergologa kolejka nie z tej ziemi:-(
Czy to możliwe, że nawet siedząc cały dzień w domu, przy zamkniętych oknach katar mam bez przerwy. To nie jest typowy wodnisty tylko raczej gęsty katar, do tego kaszel mokry i szczypanie oczu. To raczej nie przeziębienie bo trwa już z miesiąc. Nie pamiętam dokładnie jak to wyglądało rok temu bo przed sezonem zaczęłam już brać leki.
Są jakieś leki które można brać, wykończę się.
Lekarz ogólny raczej mi tu nie pomoże?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Będą w drugim trymestrze ciąży ze względu na silną alergię na drzewa,miałam katar,który bardzo utrudniał mi oddychanie,tym samym spanie i funkcjonowanie za dnia,zwłaszcza w pracy otrzymałam od alergolog receptę na Avamys-aplikowałam i czułam się znacznie lepiej.Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka Mamie i Dzieciątku:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja alergolog również zabroniła brać jakiekolwiek tabletki, zezwoliła jedynie na leki działające miejscowo: do nosa Buderhin/Avamys, do oczu Polcrom.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też musiałam odstawić wszytskie leki (alergia na roztocza).
Nusia 85, Polcrom znam, pewnie można go przyjmować, bo i tak w moim przypadku nic nie daje (bardzo słaby)...Opatanol, już jest przeciwwskazaniem...
Ogólnie: jeżeli alergia nie jest tak silna, że zagraża zdrowiu/ życiu (np. astma, czy też coś z drogami oddechowymi) matki, to powinno się odstawić leki...No cóz...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak dawkujecie sobie Avamys?
Ulotka mówi 1 raz dziennie po 2 dmuchy obu dziurek nosa. Moja doktor mowi ze lepiej 2 razy dziennie po 1 dmuch.
Ja nie widze większej poprawy czuje się ok. i nie zapominam i biorę raz dziennie a Wy?
Rhinocort mi przepisał do nosa bo mówiła, że za mocny jest Avamys. Ją brałam raz dziennie Avamys po jednym psiknięciu. Kazała brać 2 tyg. i 2 tyg. przerwy ale jak musiała to i tak brałam.
Mam alergie na pylki traw.biore tylko wapno musujace i krople do oczu. To samo bralam w ciazy.ginekolog powiedzial ze lekow na alergie nie powinno sie brac.no chyba ze ktos ma taka alergie ze nie moze normalnie funkcjonowac ale w takiej sytuacji pewnie jest tez pod stala opieka alergologa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam alergie na trawy. Zgodnie z zaleceniem alergologa przyjmowałam sterydy donosowo w trakcie 2 ciąż. Pierwsza - I trymest, 2 - III trymestr. Dzieci urodziły się zupełnie zdrowe. Nie mogłam brać leków p/histaminowych doustnie ew. miejscowo do spojówek.

A czy ktoś z was zna portal http://alergiko.pl/ ? Szukałam ostatnio artykułów na temat alergii u dzieci i znalazłam tam mnóstwo przydatnych informacji. Możliwe, że wam również sie przyda.

Na alergię najlepiej działa oczyszczacz powietrza, bo dzięki filtrowi wstępnemu oczyszcza powietrze z kurzu, pyłków czy sierści zwierząt. Polecam Wam ten z sharpa https://freshairshop.pl/pl/p/Oczyszczacz-powi etrza-Sharp-KC-930EUW/37 bo dodatkowo nawilża powietrze. Mi bardzo pomógł w ciązy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry