Widok
Inglesina trip to wózek-parasolka i po zdjęciu tapicerki (siedzonko) w całe plecki wszyste są takieś usztywniane plastki - jest to nie do wyciągnięcia, a nie wiem czy w pracle nie popęka. Średnio mam ochotę prać całość ręcznie, ale jakby popękało to wózek do śmieci, a to jeszcze gorzej...stąd pytanie...może ktoś już prał?
ja mam inny wózek - nie dałam rady ściągnąć do końca ( też ma wszyte jakieś usztywnienia) i umyłam ręcznie gąbką obficie nasączoną rozpuszczonym proszkiem na stelażu. Ciągałam i szorowałam kilka razy i kilka razy przeciagnęłam gąbką zamoczona w ciepłej wodzie by usunąć proszek z materiału. Zaszły wszystkie plamy :) Nie była to jakaś katorżnicza praca... Tylko trochę potrwało i plamy "poszły" dopiero po jakimś czasie...
Osobiście bym się bała pakować do pralki.. Bardzo proawdopodobnie połamie. Najwyżej jakis program super delikatne bez wirowania i pozostawiajać wodę w bębnie n.p. Osobiście wolałam nie ryzykowac :)
Osobiście bym się bała pakować do pralki.. Bardzo proawdopodobnie połamie. Najwyżej jakis program super delikatne bez wirowania i pozostawiajać wodę w bębnie n.p. Osobiście wolałam nie ryzykowac :)
A więc uprałam wczoraj wózek ręcznie.
Odkręciłam w inglesinie 8 śrubek i zdjęłam całą tapicerkę, a potem uprałam ręcznie i dokładnie płukałam. Po namoczeniu materiału widać,ze wewnątrz są plastiki. Budkę odczyściłam na wózku, na mokro- bardzo szybko wszystko schodzi. Materiał tapicerki też bardzo szybko się odprał(zero szorowania) i wysechł.Wózek wyglada jak nowy, a jest to jaskrawo czerwona Inglesina Trip - wiec jak się mamy zastanawiają, to podpowiem,że prać ręcznie, bo bezpiecznie i bardzo szybko cały brud schodzi z materiału:))
Odkręciłam w inglesinie 8 śrubek i zdjęłam całą tapicerkę, a potem uprałam ręcznie i dokładnie płukałam. Po namoczeniu materiału widać,ze wewnątrz są plastiki. Budkę odczyściłam na wózku, na mokro- bardzo szybko wszystko schodzi. Materiał tapicerki też bardzo szybko się odprał(zero szorowania) i wysechł.Wózek wyglada jak nowy, a jest to jaskrawo czerwona Inglesina Trip - wiec jak się mamy zastanawiają, to podpowiem,że prać ręcznie, bo bezpiecznie i bardzo szybko cały brud schodzi z materiału:))