Widok

Pomocy! którą sukienke wybrać?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pomocy... Nie mogę zdecydować się na sukienkę... Na pewno wiem, że podoba mi się fason ala "tulipan". waham się miedzy dwoma i nie wiem, która wybrać:(

1. Anna Kara SYRIA
http://img831.imageshack.us/i/syria1.png/
http://img831.imageshack.us/i/syria2.png/
http://img831.imageshack.us/i/syria3.png/

2. Pronovias FABIOLA
http://www.madonna.pl/_files/_suknie/pronovias/2011/fabiola.jpg
http://www.madonna.pl/_files/_suknie/pronovias/2011/fabiola_1.jpg
http://www.madonna.pl/_files/_suknie/pronovias/2011/fabiola_2.jpg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba nie umiem ;/ ..jestem tu nowa

Anna Kara Syria
image
image
image

Pronovias Fabiola
image
image
image
http://img831.imageshack.us/g/syria3.png/
image
image
image
mam nadzieję, że pomogę:

Anna Kara Syria
image
image
image
chyba się poddaje...
dzięki Aga ale chyba nic się nie da zrobić;(
te linki do pierwszej sukienki są z błędem
o, znalazałm gdzies to może wejdzie?
image
sory za smiecenie:P
1. Anna Kara SYRIA

image
image
image

(weszłam w każdą sukienkę osobno i wtedy kliknęłam prawym przyciskiem myszy na właściwości i stamtąd skopiowałam link do fotki)
w syrii jest ciekawa pupa (choć nie na każdą osobę i ciekawa jestem, jak to będzie wyglądać po siedzeniu - jak się gniecie)
w tej drugiej bardziej mi się góra podoba
Dzięki....
Własnie w tym czyms na pupie w Syrii jest to fajne, że można to załozyc na ramiona ala bolerko...
w Fabioli za to plusem jest jedno ramiączko
Obie bardzo ladne i oryginalne :) Ale mysle, ze nie dla kazdej kobiety. Takie fasony polecalabym zdecydowanie tylko i wylacznie szczuplej dziewczynie.
Obie są super. Bardzo nowoczesne. Nie takie a la beza jakich jest najwięcej. Chyba bardziej podoba mi się ta z jednym ramiączkiem.
W którym salonie je upatrzyłaś? Ja zacznę szukać dopiero w lutym, ale ciekawa jestem gdzie mają takie wzory. Będę szukać na dwóch ramiączkach, ale żeby miały dół podobny do tych twoich....takie zwiewny ;) mniej dźwigania
Co prawda nie w moim stylu, ale bardziej podoba mi się Syria
Z tych 2 Syria
Ale one poszerzą biodra...
To jeżeli w tej drugiej jest taka możliwość z bolerkiem to jednak wybieram Syrie.
to prawda, obie są super lekkie, u mnie też to gra dużą rolę bo boję się, że w lato bedzie strasznie gorąco.
ja jestem z Krakowa i co prawda przymierzałam suknie u siebie, ale będę zamawiała w Trójmieście bo tutaj studiuję i nie będę musiala dojezdzać specjalnie na przymiarki.
wiesz... jeśli chodzi o gorąco... to powiem ci, że "tradycyjna" sukienka 1-2 wartwowa na halce z kołem może okazać się lepszym rozwiazaniem niż taka "lejąca się", ponieważ koło sprawia, że nie dotykasz sukienki - masz przewiew pod nią, a taka "lejąca sie" cały czas dotyka ciebie, nagrzewa się i twoim ciepłem

na pewno do tych sukienek trzeba mieć super figurę
widziałam kilka panien młodych (w tym sama jak mierzyłam tego typu sukienki), które wyglądały w nich jak w halce/koszuli nocnej

ciekawa jest ta wersja bolerka - ciekawa jestem jak to wygląda i na ile trwale trzyma się ramion
przymierzałam sukienki na kolach, ale nie czułam się za bardzo komfortowo...
myślę, że taka lejąca jest dla mnie lepszym rozwiązaniem, ale wiadomo każdy lubi coś innego:)
jasne, że tak
a że sukienkę ślubną zazwyczaj ma się tylko raz w życiu na weselu, to nawet cieżko znaleźć kogoś, kto z własnego doświadczenia mógłby porównać taką i taką - a wiadomo, ze odczucia z przymierzalni to coś innego

tak czy inaczej... chciałabym mieć figurę pod taką sukienkę... ot... nawet jak nie na własny ślub to na inną okazję;)
a jak z poszerzeniem w biodrach - odpowiada to tobie??
wlasnie wcale nie poszerzają bioder - często nosze sukienku ala tulipan i zawsze jest, a nie jestem chuderlakiem (40).
Fabiola!!!!
Moim zdaniem Syria :)
Ala - M - ja noszę rozmiar 38 i w sukience tego typu wyglądałam na 44. Te drapowania na biodrach muszą poszerzać, bo po to są wymyślone - dla kobiet o raczej "chłopięcych" kształtach, które chcą optycznie dodać sobie bioder, uzyskać figurę klepsydry.

Widziałam kiedyś jak laska o rozmiarze tak na oko 44 przymierzała suknię tego typu - przykro mi, ale dla mnie to masakra. Dziewczyna umyśliła sobie, że jak będzie miała zwiewną suknię, to jej figura nabierze lekkości. Niestety wyglądała jak w koszul nocnej, a przy każdym ruchu suknia odznaczała się na fałdkach.

Dopiero gdy przymierzyła znienawidzoną wcześniej przez siebie bezę, a pani z salonu wymodelowała jej talię ściągając ją gorsetem, duży dół sukni zasłaniał szerokie biodra i uda, dziewczyna wyglądała dobrze.

No ale każdy widzi to inaczej. Najlepiej samemu przymierzyć wszystkie typy i dokonać realistycznego wyboru, żeby za kilka lat nie chować zdjęć ślubnych głęboko w szafie ze wstydu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
glosuje na "syrie", jest niebanalna
z tych dwóch to chyba jednak Syria
oby dwie nie w moi typie i oby dwie dla szczupłych kobiet...

jednak wybrałabym syrię... ma coś w sobie...
SYRIA!! piękna, w jakim salonie można ją zobaczyć?
ta druga też ma ładny dół, ale nie przepadam za asymetrią
suknie piękne:) w takim rzymskim stylu szukałam sukni na początku i piękną przymierzałam w salonie langoria ale nazwy nie znam a zdjęcia nie pozwolili zrobić. Jest na jedną ramię, pięknie podkreśla sylwetkę więc polecam jeśli ktoś chciał by zobaczyć Cena była znacznie niższa niż ceny sukien w tym stylu w madonnie
Ostatecznie jak dla mnie z moją fobią dużej pupy raczej zrezygnuję z takiej obcisłej sukienki. Teraz szukam czegoś z literi A lub księżniczek

Propo księżniczek czy ktoś ma do odsprzedania suknię Giovanii 175cm rozmiar 38? Jeśli tak proszę o kontakt
renia-ren@wp.pl
ja przymierzałam ją w Krakowie w pracowni Anny Kara, ale kupię w Gdańsku w Arttrend.
czy ktoś wie, jak tam dojechać, bo wybieram się w przyszłym tygodniu?
a z tych dwuch syria znacznie łądniejsza ale w obu takie dziwne użożenie materiału w okolicy pupy jest? czy to nie powiększa optycznie bioder? Jak już pisałam mam ze wszystkim kieckami problem z wyglądem pupy więc to pierwsza rzecz na którą zwracam uwagę
Ala-M ma racje- to taki fason ,,tulipanowany'' swoją drogą też go bardzo lubię... wg mnie nie poszerza on bioder, bo raczej każdy wie, że to takie specjalne (z reszta bardzo modne) ulozenie materiału a nie ,,zbędne kilogramy''
Syria:)zdecydowanie,

a co do poszerzania, to niekoniecznie, po prostu trzeba przymierzyć, jeżeli dobrze leży i dobrze się w niej czujesz, to czemu nie;)
Syria :)
~c. i maleństwo8 - dzięki dziewczyny, chociaż ktoś mnie rozumie:P
przecież każdy jest inny i ma inną budowę, także nie można kierowac sie stereotypami.

mi się wydaje, że obie sukienki są bardzo kobiece, ale chyba tak jak większość was skłaniam się ku syrii... jeszcze w przyszłym tygodniu pojade zmierzyc obie i zadecyduję.
A mi się fabiola bardziej podoba!
ponawiam pytanie o dojazd do salonu arttrend i madonny- może skonkretyzuję, chodzi mi o KOMUNIKACJE PUBLICZNA

no i dziękuję wszystkim za doradzanie:) może ktoś jeszcze?
bardziej podoba mi sie fabiola - ladniejsza gora jak dla mnie , suknie piękne i bardzo oryginalne , ale rowniez bardzo wymagajace -> na idealna figure i drobna PM , dodaja optycznie kilku kilogramow
do madonny . jedziesz skmka, wysiadasz w redlowie i wsiadasz w 23, 27, R, 180, z przystanku przy statoil. Wysiadasz z tego co pamietam na 4 przystanku, bedziesz widziala po lewej stronie madonne to zorientujesz sie gdzie wysiasc :)
a oprocz autobusów wymienionych przez koleżankę również 24, 700, 172, generalnie wszystkie w kierunku Dąbrowy, oprócz Z i 510. I dla R to jest bodajże drugi przystanek, dla pozostałych na pewno dalszy, dokładnie nie wiem. Nazywa się bodajże lidzka o ile dobrze pamiętam
A Art-trend- wysiadasz na przystanku Skm Gdańsk Oliwa:) salon jest po drugiej stronie fabryki czekolady "Bałtyk":)
fabiola jest cudowna!

najważniejsze byś dobrze się w niej czua!
Pronovias Fabiola!!! ale myślę, że zdanie forumowiczek się nie liczy, bo każda ma inny gust. obie są piękne, więc wybierz tą w której się lepiej czujesz :) w madonnie jest suknia podobna do sukni SYRIA (tylko tył ma trochę inny), więc będziesz mogła porównać. Panie w Madonnie zresztą chyba doradzą najlepiej, bo się naprawdę znają na rzeczy (wiem, bo sama kupowałam :)). powodzenia!
A mam pytanie dotyczące bez.

Otóż noszę rozmiar 42 i ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że dobrze wyglądam w bezie. Ku jeszcze większemu zaskoczeniu okazało się tez, że bardzo mi się podobają drapowania, chociaż zawsze byłam na nie i odgrażałam się sukienką minimalistyczną.

Tylko boje sie komentarzy odnośnie mojej potencjalnej bezy.
Jakikolwiek niepochlebny komentarz na moim ślubie mnie całkowicie załamie.
Wasia - ja właśnie uważam że beza jest dość bezpiecznym fasonem, który pasuje większości sylwetek. Tu podkreśli, tam wymodeluje, gdzie indziej zakryje. Mam świadomość tego, że większość dziewczyn nie cierpi tego fasonu, ale każdy ma swój gust. Ja akurat wolę fason "księżniczki" od "bezy".

Aha... i czy ten, kto dał mi negatywną ocenę "łapkę w dół", może się wytłumaczy, dlaczego mój poprzedni komentarz się nie spodobał? Każdy chyba może mieć własne zdanie?
A podoba mi się Fabiola, góra jest bardziej elegancka:)
jeszcze nie urodził się taki co by wszystkim dogodził....
ja stawiam na Syrię. czy ktoś może podać namiar na ten salon arttrend?
Syria- jest bardziej wyszukana :)
mi się podoba ta i ta, aczkolwiek na modelkach wszystko pięknie wygląda.. :)
radzę np. wstawić zdjęcia z przymiarek jednej i drugiej i wtedy pytać o zdanie.. :) pozdrawiam :)
beciak i ~miliani- dzięki za wskazówki nt. madonny, wszystko zanotowałam:)

maleństwo8- możesz napisać dokładniej? czy arttrend jest od razu jak się wyjdzie z kolejki albo czy widać gdzieś z oddali ten "bałtyk"?

sorry, ze marudzę, ale w Trójmieście to znam tylko kampusy studenckie:P
dla mnie syria
Mi bardziej się podoba z madonny Pronovias Fabiola:-)
Jest piękna!
Cześć Dziewczyny :)
Umówiłam się na jutro na przymiarki! Już się nie mogę doczekać, jutro zdam relację jak było i co w końcu wybrałam!!! dzięki za wskazówki i pomoc :)
Alu, Art trend jest na ulicy Bora Komorowskiego, wysiadasz z kolejki (w stronę morza;)) mijasz warzywniak, piekarnię i inne tego typu, idziesz ulicą w prawo, a następnie pierwszą w lewo, to już jest Bora Komorowskiego. Po prawej jest fabryka, a nieco dalej po lewej stronie jest Art trend. Dosłownie kilkadziesiąt metrów od skrzyżowania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki wszystkim za pomoc!

Wahałam się do ostatniego momentu, ale w końcu zdecydowałam się na Syrię.... Szczerze mówiąc to głownie zadecydowała cena...

Umowę jadę podpisać jutro, ponieważ miła pani blondynka podpowiedziała mi, że z okazji Mikołajek będą rabaty hihi :)

Co do obsługi, to polecam, w obu salonach SUPER
no i mam suknie!
byłam w sobote, z okazji mikolajek dostałam 5% rabatu i mały gift w formie zawieszek na alkohol i podwiązki :D:D

także już się nie mogę doczekać aż suknia przyjdzie! ma byc za 3 miesiące

teraz się zastanawiam co na glowę... chyba nie chcę welonu, może jakąś opaskę albo tylko żywy kwiat?
czy ta sukienke masz na sprzedaz?
do góry