Widok

Pomysł na Obiad :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
macie jakieś ciekawe przepisy co na obiadek zrobić :) bo mam wrazenie że moje meni jest już monotonne :) prosze o jakies przepisy

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oczywiscie wszystkie skłądniki wcześniej wrzucam na patelnię

ja ostatnio zrobilam sos barbecuue do pizzy
bo mialam ochote na pizze z telepizzy grillowany kurczak... wiec weszlam na google i znalazlam przepis na sosik - jutro Wam napisze przepis bo nie pamietam...

dla siebie zrobilam-piers z kurczaka przyprawiona i podsmazona na patelni, kukurydza, oliwki, pomidorki w kawaleczki pokroilam, ser zolty i mozarelle...
pycha...

moj maz zazyczyl sobie "wiejska" - sos barbecue, kielbasa-podsmazona leciutko, ogorki konserwowe, pomidorki w kawaleczki pokrojone, oliwki, ser zolty i mozarella...
tez bardzo smaczna :)

a z reszty sosu zrobilismy marynate do karkowki na grilla... karkoweczka byla kruchutka i slodziutka... pycha... :)

az sie glodna zrobilam...

a ja robie dzisiaj spaghetti- mam nawet ochotke a nie chce mi sie kombinować :)

dziewczyny, zauważyłam na filmach że oni tam maja grubszy makaron niz ten nasz, patrzyłam dzisiaj w sklepie i 4 rózne firmy a makaron tak samo cienki...

palla to dziś jemy spaghetti we dwie:)wczoraj wieczorkiem zrobiłam i na dziś jeszcze jest:)smacznego

ja juz po, ale dzieki i wzajemnie :)

A ja miałam dziś gulasz z kurczaka wg wyżej omówionego przepisu-rewelacja!!!! Polecam :)

no to też smaka na gulasz złapałam jutro zrobię:D

Tylko, że to jest taki inny gulasz, nie taki typowy, ale naprawdę warto :)

dziś robie zupkę szczawiową :)

a mozecie podac jakiś przepis na szczawiówkę?
Rybka16 napisał(a):

> a mozecie podac jakiś przepis na szczawiówkę?

Ja robię tak:
na patelni podsmażam boczek i do zagotowanej wody wrzucam boczek razem z tym tłuszczem, dodaję szczaw, ziarenka smaku, pieprz i to wszystko. Przed podaniem gotuję zieniaczki i do gotującej sie zupy wrzucam jajko ono się w zupie fajnie ścina :)
(ps.słyszałam że lepiej zrobić tak z jajkiem bo neutralizuje lekko ten kwas szczawiowy...)

smacznego
pozdrawiam :)

Składniki:
dwie duże garście świeżo zerwanego szczawiu /w zimie słoiczek szczawiu konserwowanego/, kości na zupę, marchewka, kawałek korzenia pietruszki i selera, liść laurowy, ziele angielskie, jajko, mąka sól, śmietana, wegeta

Jak przyrządzić?
zrobić wywar na kościach i warzywach, wrzucić pokrojony i dobrze wypłukany szczaw, dodać listek, ziele i sól, z jajka i mąki zrobić kluseczki, wrzucić je na gotującą zupę, dodać do smaku wegety, na koniec dodać śmietanę. Podawać z ziemniaczkami i połówką jajka ugotowanego na twardo. Zupka niedroga ale jaka smaczna i w dodatku polska

a dzis dziewczyny co proponujecie na obiad???
Ja wczoraj zrobilam kapusniak z mlodej kapusty;)

Oglądałam w sobotę Ewę Wachowicz robiącą naleśniki i mi smaka narobiła. Robię dzis naleśniki z twarogiem i truskawkami:))

o wlasnie juz mam pomysl zrobie placki ziemiaczane z truskawkami;)

A JA DZIŚ ROBIE KOTLETA Z PIERI KURCZAKA Z PIECZARKAMI ZAPIEKANE Z SEREM FRYTKI :) NO I JAKAŚ SURÓWKE

dziś zaserwowałam lasagnie-na szybko-mielona szynka,pomidorki w puszce troche sera makaron i już:)

Taki upał to tylko makaron z truskawkami i śmietaną :-)

a ja dziś robię na deser biszkopt z truskawkami i galaretką:))

A ja dziś mam placka po cygańsku :) Lasagne miałam w sob.. pychotkaaa

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry