Widok

Pomysł na Obiad :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
macie jakieś ciekawe przepisy co na obiadek zrobić :) bo mam wrazenie że moje meni jest już monotonne :) prosze o jakies przepisy

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja mam frytki z kiełabaska smazona hihi a czasem robie smazona kiełbache z cebula i do tego ziemniaki mniam:)

palla jak robisz tego "cygana" :) ?

POPROSZE PRZEPIS NA BISZKOPATA Z TRUSKAWKAMI MNIAAAAAAM
poszłam na łatwiznę:)) Kupiłam gotowy krązek biszkoptowy (taki z lekkim wgłębieniem-3,30zł), pokroiłam truskawki w plasterki i dość gęsto poukładałam, zalałam lekko zastygniętą galaretką truskawkową i do lodówki. Zaraz ubiję bitą śmietanę i będziemy się objadać:))

mozna jeszcze polozyc na ten biszkopt jakas mase np smietankowa:)

smaże placki ziemniaczane - to wiadomo,
mieso mam takie jak na gulasz- wiadomo :)

no i teraz posoliłam to mięsko i się dusi, a obok smaża sie pieczarki, kupiłam sos do leczo i bedzie si, na koniec przyprawie mieso i dodam pieczarki i no i sosik.

nie mam juz pomysłów co robic na ten obiad ;/

a sos daje do leczo tylko dlatego ze ja cholernie często robie taki tradycyjny gulasz z papryka, pomidorami... a teraz poszłam na łatwizne no i smak bedzie inny.

up

ja dzis musze cos fajnego na kolacje zrobic bo kuzyna z narzeczonym z warszawy przyjezdza

ja jak mi się nie chce gotować, a potrzebuję zrobić coś troszkę innego, to robię piersi z kurczaka w następujący sposób:
piersi umyć, lekko rozbić, osolić, położyć na blasze do pieczenia, na piersiach ułożyć mieszaninę z przyprawionej duszonej cebuli i duszonych pieczarek, na to kładziemy łyżkę majonezu, posypujemy grubo stratym serem i zapiekamy,
jest to bardzo smaczne i bardzo sycące :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
np. filety z pstrąga smażone do tego młode ziemniaczki z kperkiem i suruweczka ja polecam z kiszonej kapustki do rybki , proste łatwe a rybki to samo zdrowie
ja jak mi się nie chce gotować, a potrzebuję zrobić coś troszkę innego, to robię piersi z kurczaka w następujący sposób:
piersi umyć, lekko rozbić, osolić, położyć na blasze do pieczenia, na piersiach ułożyć mieszaninę z przyprawionej duszonej cebuli i duszonych pieczarek, na to kładziemy łyżkę majonezu, posypujemy grubo stratym serem i zapiekamy,

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

coś nie tak jest,
mój post pojawił sie aż w 3 miejscach :D
widać taki ważny jest :D

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

macie jakis fajny pomysł na miesko mielone. tylko nie kotlety:))

mogą być pulpety ;)
i osobiście uwielbiam paprykę faszerowaną, ale jeszcze droga jest :/

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

mięso mielone podsmażyć z cebulką i pieczarkami dodać sos gotowy z słoiczka np. bolonese albo napoli i podać to z makaronem rulonikiem możesz te ruloniki nabić tym farszem lub polać posypać serem parmezanem lub innym
piersi z kurczaka zapiekane z jabłkiem i marchewką utartymi na tarce, całość polane oliwą z oliwek, osolone, popieprzone

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
A ja często gdy skoncza mi się pomysły, robię mielone które rozsmarowuję na kawałku folii, układam na to przeróżne rzeczy typu: żółty ser, papryka, ser pleśniowy, co tam kto woli. Zawijam i formuje na kotleta i smażę na patelni. Pychotka.
Podobnie z piersią z kury. Rozbijam na cieniutki kotlet układam ser, dobre jest pesto bazyliowe rozsmarowane na całości i zwinąć jak zraziku i na patelaszke. Też pychotka.
up, niech śmieci znikną :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry