Widok

Pomysł na obiadek z łososiem:)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy macie jakiś fajny i smaczny przepis na danie z łososiem które Wasze dzieci uwielbiają? Kupiłam łososia i nie bardzo wiem co z nim zrobić i jak go przyprawić (zamierzam upiec w piekarniku) i przede wszystkim co do niego? Może jakieś ziemniaczki? lub ziemniaczki i cukinia? Macie jakieś pomysły? Synek ma prawie 2 latka:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to juz mozesz mu podac praktycznie wszystko co sama jesz. do lososia np brokuly, szpinak, co tylko chcesz w sumie. przyprawic delikatnie sola pieprzem skropic cytrynka zawinac w folie i piec. a wszystko zalezy od tego co on lubi i co zje.
przyprawa do ryb, swiezy koperek i troche masla, zwijasz w folie i do piekarnika.

do tego proponuje ryz i surowke z kiszonej kapusty.
ja łososia gotuję razem z przeróżnymi warzywami na parze i na koniec polewam roztopionym masełkiem ;-))
image
Podpisuję siepod powyższymi pomysłami.

Łosoś to pychotka.
Ja jeszcze zupę na łososiu mojemu małemu robię.. Z warzywami/ziemniaczkami/koperkiem i lekko zabielam śmietaną.
Losos z pate;ni grillowej lub z pary, obrany na male kawalki, do tego delikatny sos smietanowy z koperkiem i makaron --> mlody uwielbia :) mozna dodac tez szpinak uduszony z czosnkiem do sosu
Sorha a jeśli chodzi o ten sos śmietanowy to po prostu do śmietany dodajesz koperek i polewasz nim łososia i dusisz w tym sosie,czy jak?
Dziewczyny a czy kupowałyście może kiedyś łososia tego mrożonego w Biedronce? Czy jest jadalny? ;)
a po ile "chodzą" u was łososie? :-)
Ja ostatnio 42 czy 44/kg w rybnym kupowałam. W internetowym Bomi po 54 (!) widziałam.
tu masz wątki z fajnymi przepisami http://forum.trojmiasto.pl/Losos-na-obiad-szukam-dobrego-przepisu-t97500,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/jak-mozna-przyrzadzic-lososia-norweskiego-w-piekarniku-t259174,1,16.html

ostatnio robiłam wg przepisu Ja-dwisi(drugi link) - był rewelacyjny :] Młody też wcinał aż miło było patrzeć :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

do góry