Widok

Pomysł no obiad...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny skończyły mi się pomysły na obiad zjadłabym coś innego niż zupa czy 2 danie...Może ktoś ma dobry przepis...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Możesz się wybrać http://www.activeholidays.pl/poszukiwania-sprawdzonej-pizzerii/ jest smacznie.
Albo risotto z kurczaka, pierożki z mięsem, naleśniki, klopsiki na parze z tartą marchewką...
pierś z kurczaka krojona w sosie szpinakowym mniam pycha z makaronem oczywiście.
Chodzi mi taki obiad żeby zjadła moja 14 miesięczna córka
mój pomysł na szybki obiad, pierś z kurczaka pokrojona i usmażona w przyprawie do gyrosa. do tego sałata party z biedrony z fetą, kukurydzą, pomidorem i oliwkami, i bagietka czosnkowa też z biedronki. proste, szybkie i dobre. często to robię jak wpada ktoś ze znajomych na kolację
albo zapiekane naleśniki ze szpinakiem :)

http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/inne-wypieki/zapiekane-naleśniki-ze-szpinakiem..html
tanie nie jest ale dobre :-)
kupuję schab 1 kg lub więcej , kroję na kotlety i lekko rozbijam sol + pieprz , mieszam sporą ilośc keczupu ostrego z majonezem i mocno obtaczam w tym surowe kotlety układam je na blaszce , na wierzchu sypię cebule w pórka , podsmażone pieczarki , paprykę czerwoną pokrojoną w paski , możesz dać kukurydze na to raz jeszcze keczup z majonezem i na wierzch dużo utartego sera żółtego .
Piec 180stopni , trochę ponad godzinę .
Do tego kupowalam bagietki z masłem czosnkowym i ziołowym z Biedronki i robilam je tez w piekarniku.pychaaaaaaa
malo roboty , szybkie i smaczne :-)
a zapiekanka? np. z mielonym i cukinią albo makaronem, szynką konserwową i pieczarkami :) a może pieczone ziemniaczki w ziołach i do tego małe kotleciki?
polecam gazetkę "prześlij przepis"
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry