Widok
Poradnia dzieci zdrowych i punkt szczepień Suchanino.
Czy ktoś mógłby mnie oświecić na jakiej zasadzie funkcjonuje poradnia dzieci zdrowych i punkt szczepień w przychodni na Otwartej na Suchaninie. Starszy syn i ja zapisani jesteśmy jako do lekarza pierwszego kontaktu do dr Kowalczyk (która bardzo nam odpowiada), ale przyjmuje ona tylko dzieci chore. W jaki sposób dokonać wyboru lekarza dla dzieci zdrowych (bo przecież mogę "należeć" tylko do 1 lekarza POZ), kto szczepi dzieciaki, czy jest to ta sama pani, która pracuje w gabinecie zabiegowym (pobierania krwi)? Czy nie ma kłopotu z zakupem szczepionek typu 5w1, czy 6w1 i pneumokoków. W szpitalu po porodzie muszę podać przychodnię, do której będą wysyłać kartę szczepień (nie mogę jej dostać do ręki) no i nie bardzo wiem jak to wygląda.
To skoro nikt nie odpowiada, odpowiem ku potomności: dr Kowalczyk również przyjmuje dzieci zdrowe, w punkcie szczepień jest osoba zajmująca się dziećmi i nie jest to ta sama pani z punktu zabiegowego. Przychodnia ma pełne spektrum szczepionek do wyboru (chodziło mi o płatne), także jak najbardziej jest przygotowana również na taki wybór rodziców.