Widok

Poradnia laktacyjna zaspa

Dziewczyny!
Czy ktoraś korzystala z poradni laktacyjnej na zaspie?czy trzeba umawiać się wcześniej czy można przyjechać bez umawiania sie?nie mogę sie tam dodzwonić, czy któraś z Was była i może powiedzieć co na temat samej wizyty,czy warto?pozdrawiam

image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chodzi o tą przyszpitalną na zaspie? nie byłam ale leżałam na zaspie w szpitalu tydzień i te babki są beznadziejne . Przynajmniej ja mam bardzo niemiłe wspomnienia.

image

image
ja byłam i uważam ze warto dzieki p.Asi karmie do dzis a nie miałam wogóle pokarmu

pani Asia-rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ja korzystałam z racji tego, ze rodziłam na Zaspie
zazdroszcze że macie dobre opinie. Dla mnie pobyt w szpitalu na Zaspie to trauma. A dzieki tym paniom moja córa wpadała w histerie na widok mojej piersi. A panie stwierdziły że dziwne dziecko , szarpały ja, krzyczały aż w końcu usłyszałam od jednej że ona jej przystawiac nie będzie i na moim miejscu dałaby jej sztuczne mleko. Jak wróciłam do domu tak powoli cyca jemy. Niestety nie mam dobrych doswiadczeń ;-/

image

image
PMagdalena czy mogłabyś napisać czy trzeba sie zapisywać do tej poradni czy można przyjsć tak z ulicy oraz w jakie dni jest czynna bo dzisiaj zowniłam i nikt nie odbierał, dziekuje z góry

image

image
Misia z tego co wiem to tzreba umawiać się telefonicznie na konkretną godzinę. A co do pobytu na Zaspie i pracujących tam położnych to potwierdzam są BEZNADZIEJNE!! z wyjątkiem PANI ASI!!!!!! gdyby nie ona to nie karmiłabym synka piersią i nabawilabym się depresji poporodowej będąc już w szpitalu.

Aguszka :)
ok, dzięki tylko pytanie jak się tam dodzownic skoro nikt nie odbiera, a może wiecie dziewcyzny jak ma na nazwisko p. Asia?

image

image
Nie wiem jak ma na nazwisko ale kiedys słyszałam jak dziewczyna umawiala się do poradni i musiala poczekać kilka dni bo chciała konkretnie z p. Asią a ona nie miała wtedy dyżuru. Spróbuj powiedzieć poprostu że chcesz sie widzieć z p. Asią - na pewno będą wiedziały o kogo chodzi.
A swoja drogą ta kobieta to anioł!!!

ok, dzięki bardzo za radę, pozdrawiam

image

image
Dzięki i powodzenia!

Kanka, zgodzę się z Tobą, pobyt tam nie należał do najfajniejszych!!!!okropne baby!!!jedynie oddziałowa-Pani Bronia-przecudowna i dwie babki właśnie z poradni laktacyjnej, obie Asie:))reszta porażka...!!!każda co innego gadała, co innego kazała, ehhhh szkoda gadać!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za parę godzin minie rok od kiedy urodziłam Julkę właśnie na Zaspie i złego słowa nie powiem. Poradnia laktacyjna jest super. Dzięki pani Asi karmię moją córeczkę do dziś, a było ciężko. Trzeba zadzwonić i umówić się. Dzwoni się chyba pomiędzy 11 a 12 albo mniej więcej w okolicach tych godzin. A na wizytę umawia się po południu. Niestety słyszałam że teraz się płaci 50 zł. Jak ja chodziłam było za darmo na nfz.

musisz dzwonic miedzy 11*-12 tylko

tak, ja byłam, wizyta 50zł ale poświęcą Tobie tyle czasu ile potzrebujesz. Ja siedziałam 1,5 godziny. Od laktacji są dwie Panie Asie, obie suuuper.

Co do pobytu w szpitalu po porodzie to dla mnie był koszmar. Baby okropne...byłam po cc, zero pomocy, po naciśnięciu dzwonka 15 min. oczekiwania, odkąd się podniosłam nie mogłam się doprosić o jakąkolwiek pomoc..a mały darł się prawie non-stop, zamiast pomocy usłyszałam, że pewnie jest na głodzie nikotynowym....
koszmar !!!! ale to trochę nie na temat:))
Dziewczyny,jestem w szoku tym co piszecie.lezalam rok temu i rodzilam na Zaspie. tez bylam po cesarce.ale opieke wspominam szalenie milo.wszystkie Panie cudowne i pomocne. oprocz moze jednej zmiany z humorami.ale jesli chodzi o pomoc po cesarce i z karmieniem kazda z dziewczyn (lezalysmy we trzy) byla bardzo zadowolona.
ja tez mam złe wspomienia co do poradni laktacyjnej. Przyszła kobieta, pokazała i poszła, miała po chwili wrocic i niewróciła . Gdyby nie połozna ze szkoły rodzenia bo ją wziełam jako połozna środowiskową to dalej bym sie niewkarmiła piersia tylko butla z moim sciagnietym pokarmem. Wystarczyło tylko jedno przystawienie przy tej kobiecie a mała ssa cycka ok 1 h teraz i dodatkowo sciagam pokarm miedzy karmieniami jak mam czas
dziewczyny nie narzekajcie!!! nie rodziłyście w Redłowie. Tam to dopiero jest SUPER opieka na położnictwie. Do dziś niektóre z nas wychodzą z traumy.

pamietam ten oddział z praktyk 8 lat temu, byłam na tym oddziale tylko ok 15 min. sale po 10 łozek.
ja rodziłam na Zaspie i babki od laktacji super
a położne z porodówki to zależy jaka zmiana była
jedna zmiana była tragiczna, wredne niemiłe baby

image
Bardzo pilnie poszukuję namiarów na którąś z położnych laktacyjnych - chodzi mi o prywatną wizytę w domu. Jest taka możliwość?
ona nie jest z zaspy ale była u mnie:
nazywa sie: IZABELA SUCHECKA
Prywatna Poradnia Laktacyjna "Kropla Milosci"
Gdansk, ul Góralska 61/13
tel: 513 27 81 71 , 058 741 86 61
wizyta około 100zł

image

image
Kanka, i co? Pomogła? Zadowolona byłaś?
wiesz co bardzo fajna babka. Dużo mi powiedziała, pokazała jak przystawiać, zrobiła dokładny wywiad. Niestety problem bolących piersi nie zniknął ;-/. Mam cały czas nadzieje że może jeszcze.

image

image
czy ktoś ma numer do poradni laktacyjnej??
nikt nie posiada?
A czy w Wojewódzkim też jest poradnia laktacyjna?
A jeśli nie, to czy jeśli urodzę w Wojewódzkim to mogę pojechać do poradni na Zaspę??
maritiki@op.pl
a propos bolących piersi. Męczyłam się około 3 miesięcy zanim mnie przestały boleć, i to niestety nie koniecznie złe przystawianie jest powodem. Położna mówiła,że mały się ładnie przystawiał, wszystko jest prawidłowo ale czasem niestety są nadwrażliwe piersi, muszą się zaprawić.Miałam dosyć, bo każde karmienie to była tortura, a potem z dnia na dzień poprostu przestało boleć, trzeba przetrzymać jakoś, ale sama już miałam ochotę odstawić w ogóle.
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
Poradnia Laktacyjna
przy Szpitalu Specjalistycznym
św. Wojciecha w Gdańsku
al. Jana Pawła II 50
tel. 0-58 768 44 55
(058) 768 46 25

Poradnia Laktacyjna przy Medycznym Studium Zawodowym nr 2, Al. Gen. J. Hallera 17, 80-401 Gdańsk
(0-58 ) 303 06 28 (g.9-20) i 342 63 71, 0-501 965 533

Znalazłam takie namiary - może jeszcze komuś się przyda:)
Jutro od rana będę oba obdzwaniała do skutku.
3 tygodnie temu ur przez cc i do tej pory było cudownie (poza początkiem, ale on po cc zwykle bywa trudny). Od 2 dni mam 39gorączkę i zbijam ją tylko za pomocą teraflu, przez co mój synek musi jeść mleko proszkowe. Dziś rano myślałam, że już przeszło, ale wieczorem znowu nawrot i znowu teraflu:(

na Zaspie rodziłam córkę (co prawda 3,5 roku temu), opieka na porodówce i na oddziale była straszna.
Podczas tej ciąży byłam kilka razy na izbie przyjęć ze wskazaniem na położenie w celu obserwacji płytek krwi (znacznie poniżej normy) oraz podwyższonego tętna synka i za każdym razem byłam odsyłana. W rezultacie nie rodziłam na Zaspie i jestem przeszczęśliwa z opieki:))

Pozdrawiam wszystkie cierpiące Mamusie i odezwę sięjutro.
Poradnia laktacyjna za Zaspie jest super. Polecam panią Asię. Dzięki niej karmię moją córcie już 10mcy. Jest cudowna. Sam pobyt na oddziale też uważam za bardzo miły. Panie położne były zawsze pomocne, nigdy nie spotkalam się z gburowatością czy chamstwem.
Tak więc poradnia dla potrzebujących Mam jest w tym tygodniu nioe do zdobycia:(
Jedna z Pań jest chora, a druga nie ma czasu:((

Naszczęście pomogła mi Pediatra, diagnozująć problem. W razie konieczności myślę, że śmiało można podjechać na izbę przyjęć. Wtedy nie mogą odmówić porady:)

Pozdrawiam
Tak, jak cos, to jedzcie do szpitala laski, ja czekalam az mnie przjma w poradni, dzwonilam codziennie dzwonilam, az zrobil mi sie ropien i dopiero wtedy mnie obejrzaly, tylko ze wtedy juz bylo za pozno. Takze jak cos Was niepokoi, to podjedzcie i tam molestujecie bo przez telefon to zbywaja
image

image

Ponawiam pytanie: czy w razie czego można też do wojewódzkiego podjechać czy tylko na Zaspę???
maritiki@op.pl
na dyżur można podjechać wszędzie.
Gin musi obejrzeć problem i spróbować pomóc (antybiotyk jeżeli jest konieczność), a położna/pielęgniarka też jest w każdym szpitalu i z pewnością potrafi pokazać na czym polega oczyszczanie piersi.

Można też spróbować u położnych w przychodni w poradni K.

Pozdrawiam
Dzięki bardzo :)
maritiki@op.pl
podbijam :P

czy któraś z Was w ostatnim czasie korzystała z porad babeczek tam pracujących?

jak jest z wizytami - trzeba się wcześniej umówić? wizyty płatne czy na NFZ?
Czy ktoś ostatnio korzystał z poradni laktacyjnej? Kogo polecacie? Czy lepiej prywatnie zainwestować?
Ja korzystałam. Poświęcono mi duzo czasu. Miałam trzy wizyty. czas około 1 h. Trzeba być z maluszkiem. Obie Pani super.

Jak zreszta według mnie cały personel na porodówce i połóżnictwie.
Albo inaczej, jak cały personel, który poznałam podczas mojego trzydniowego pobytu :)
Czy któraś z Was ostatnio korzystała z tej poradni?
Czy polecana pani Asia dalej tam pracuje?
korzystałam w zeszłym miesiącu. Pani poświęciła nam sporo czasu i uwagi. polecam :)
Poradnia działa. Pani Joanna pracuje i przywróciła mi wiarę w służbę zdrowia!
Czy Pnai Joanna to taka drobniutka blondyneczka? czy taka wysoka, normalnie dobrze) zbudowana?
image image

Pani Asia to taka normalnie zbudowana kobieta, drobniutka blondynka to pani Ewa. Obie są rewelacyjne! Leżałam na poloznictwie 6 dni w październiku - wskazówki dotyczące karmienia naturalnego bezcenne! Dzięki nim nie wierzę już niczemu, co pisze internet, a po prostu karmię piersią swojego synka! Dziś ma 5 tygodni i idzie nam świetnie, choć czasem nie jest latwo (jednak po wskazówkach, które otrzymałam wiem, że wszystko jest ok). Polecam, polecam, polecam :)