Widok
Poradźcie coś na wypadające włosy :(
Dziewczyny, jak w temacie... proszę pomóżcie, bo sama nie wiem co robić. Karmię piersią od 5ciu miesięcy, a od miesiąca strasznie zaczęły wypadać mi włosy do tego stopnia, że boję się je normalnie czesać, bo na grzebieniu zostaje ich masa!!!
Znacie może jakieś szampony, albo tabletki, które mogłabym brać podczas karmienia piersią?
Z góry dziękuję!
Znacie może jakieś szampony, albo tabletki, które mogłabym brać podczas karmienia piersią?
Z góry dziękuję!
czytałam, że włosy po ciązy muszą wypaść, bo w ciąży na skutek hormonów nie wypadają. dlatego 3 miesiące po ciąży jak już ustąpią hormony, to wypadają te włosy, które nie wypadły podczas ciąży i te które normalnie miałyby wypaść, dltego wydaje się ich tak dużo. Ale ponoć to ustąpi samo , bo trwa od 3-6, a czasem nawet do 9 miesiąca życia dziecka.
Mój mały ma juz prawie 7 a mi wypadają nadal, mimo witamin i preparatów wzmacniających:(
Mój mały ma juz prawie 7 a mi wypadają nadal, mimo witamin i preparatów wzmacniających:(
Nie martw sie. Ja mialam to samo. Okolo 4-5 miesiecy po porodzie wlosy mi zaczely tak wypadac, ze balam sie je czesac a mam naprawde geste. Doszlo do tego, ze mialam w okolicach skroni przeswity takie, ze nie moglam wiazac np. w kucyk. Bralam skrzypowit, ale tylko chwile.Poprostu po jakims czasie przestaly wypadac i teraz juz mi odrosly. Mysle, ze w czasie ciazy wlosy sa silniejsze a po porodzie jednak mamy malo witamin, hormony buzuja i to od tego. Takze nie martw sie to minie;)Trzeba tylko troszke poczekac no i przetrwac to. Powoli wszystko wroci do normy.
przy karmieniu jest to normalne, buzuja hormony itd :) po odstawieniu bedzie lepiej a jesli i tak za malo to na eksperci wlosow mozesz kupic sobie odpowiednie kosmetyki i suplementy, ja mam akurat ten https://eksperciwlosow.pl/products/promocyjny-zestaw-white